FIBA

Από τον Ταβάρες στον Πονίτκα και στον Βεζένκοβ, παίκτες της EuroLeague ενίσχυσαν τις εθνικές ομάδες στα "παράθυρα" της FIBA

Από τον Ταβάρες στον Πονίτκα και στον Βεζένκοβ, παίκτες της EuroLeague ενίσχυσαν τις εθνικές ομάδες στα "παράθυρα" της FIBA
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Οι παίκτες των ομάδων της EuroLeague έδειξαν για ακόμα μία φορά την αγάπη τους για τις εθνικές τους ομάδες, αφού φόρεσαν ή θα φορέσουν τις φανέλες τους εν μέσω υποχρεώσεων με τους συλλόγους τους. Από τον Ταβάρες και τον Πονίτκα, μέχρι τον Γκούντουριτς και τον Ντεκ.

Οι σχέσεις της EuroLeague Basketball με την FIBA παραμένουν... επισφαλείς. Οι παίκτες ωστόσο - με την στήριξη και των συλλόγων τους - έδειξαν για ακόμα μία φορά ότι προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό των εθνικών τους ομάδας εν μέσω των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Τα παραδείγματα του Τορνίκε Σενγκέλια της Βίρτους Μπολόνια - που θα παίξει 3 αγώνες σε 4 μέρες - και του Έντι Ταβάρες - που με προσωπικά έξοδα ταξίδεψε από την Μαδρίτη για να ενισχύσει το Πράσινο Ακρωτήρι - πήραν την περισσότερη προβολή κατά την διάρκεια των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 - που μπαίνουν στην τελική τους ευθεία. Οι δύο σταρ της EuroLeague όμως δεν είναι οι μοναδικοί που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση.

Οι Γκάμπριελ Ντεκ, Νίκο Λαπροβίτολα και Φακούντο Καμπάσο έκαναν υπερατλαντικό ταξίδι για να ενισχύσουν την Αργεντινή, ο Μάρκο Γκούντουριτς έμεινε στο Βελιγράδι μετά την νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Παρτίζαν για να ενισχύσει την Σερβία στον κρίσιμο αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία. Την ίδια στιγμή όμως, υπήρχαν και παίκτες που αποφάσισαν να ενισχύσουν τις εθνικές τους ομάδες στους αγώνες των προ-προκριματικών του EuroBasket 2025, με τον Σάσα Βεζένκοβ να ενισχύει την Βουλγαρία και τον Ματέους Πονίτκα την Πολωνία.

Αυτά βέβαια είναι απλώς τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, αφού υπάρχουν ακόμα οι περιπτώσεις των Όγκνιεν Γιάραμαζ, Φίλιπ Πέτρουσεβ, Λούκα Μίτροβιτς, Αλέκσα Αβράμοβιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς και Ούρος Τριφούνοβιτς της Σερβίας, των Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Τζορτζ Πάπας από την πλευρά της Ελλάδας, ο Σέμους Χάζερ της Τουρκίας, ο Γιοχάνες Φόγκτμαν της Γερμανίας και οι Νίκο Μάνιον, Πολ Μπιλίνγκα και Τζιανπάολο Ρίτσι της Ιταλίας που επίσης ανήκουν σε ομάδες της EuroLeague και ενίσχυσαν - ή θα ενισχύσουν - τις εθνικές ομάδες τους.

Όπως και να έχει, οι διεθνείς παίκτες των ομάδων της EuroLeague έστειλαν - για ακόμα μία φορά - τα δικά τους μηνύματα. Μένει να τους ακολουθήσουν σιγά-σιγά και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις.

TAGS FIBA EUROLEAGUE FIBA WORLD CUP ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ