ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Ο Ματέους Πονίτκα ενσωματώθηκε στην Εθνική Πολωνίας και χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του

Ο Ματέους Πονίτκα ενσωματώθηκε στην Εθνική Πολωνίας και χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του
PRINTSCREEN

Την προσπάθεια της Εθνικής Πολωνίας στα προ-προκριματικά για το EuroBasket 2025 θα ενισχύσει ο Ματέους Πονίτκα, ο οποίος δέχτηκε πολύ θερμή υποδοχή από τους συμπαίκτες του.

Ο Ματέους Πονίτκα ήταν χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης της Εθνικής Πολωνίας στο EuroBasket 2022, εκεί όπου οδήγησε την πατρίδα του μέχρι την 4η θέση. Ο 30χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού, αφότου έδωσε κανονικά το παρών στην αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της EuroLeague κόντρα στην Αρμάνι στο Μιλάνο, μετέβη στην Πολωνία για να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα. Εκεί οι συμπαίκτες του, αλλά και το προπονητικό επιτελείο των περίμεναν -κυριολεκτικά- με ανοιχτές αγκάλες.

Η ομάδα του Ιγκόρ Μίλιτσιτς συμμετέχει στα προ-προκριματικά για το EuroBasket 2025 και ο Πονίτκα θα ενισχύσει την πατρίδα του στον αγώνα κόντρα στην Εθνική Ελβετίας (26/02, 18:00) του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Να σημειώσουμε ότι σε αυτή τη φάση των προ-προκριματικών υπάρχουν τρεις όμιλοι των τεσσάρων. Ο πρώτος από κάθε όμιλο, μαζί με την Κύπρο, που περνάει αυτόματα στην επόμενη φάση ως συνδιοργανώτρια του EuroBasket 2025, θα προκριθούν στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. Πολωνία 4-1*
  2. Κροατία 4-1
  3. Ελβετία 2-3
  4. Αυστρία 0-5
    *Η Πολωνία υπερτερεί της Κροατίας σε περίπτωση ισοβαθμίας

Το πρόγραμμα του ομίλου

  • Ελβετία - Πολωνία (26/02, 18:00)
  • Κροατία - Αυστρία (26/02, 19:00)
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ