EUROBASKET

"Απαράδεκτη η κίνηση Νούρκιτς"

"Απαράδεκτη η κίνηση Νούρκιτς"
[email protected]

Οι Βόσνιοι τοποθετήθηκαν επί της αποχώρησης του Γιούσουφ Νούρκιτς από την προετοιμασία για το Εurobasket, με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας να κάνει λόγο για πιθανές μελλοντικές κυρώσεις.

Ο Γιούσουφ Νούρκιτς ειδοποίησε τους Βόσνιους πως δεν θα επιστρέψει στην προετοιμασία, για τα προκριματικά του Eurobasket 2015, λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Εκείνος δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν εγκατέλειψε την ομάδα.

Απόψη που δεν μάλλον δεν συμμερίζονται οι Βόσνιοι, καθώς με επίσημη ανακοίνωση της η ομοσπονδία μιλά για "απαράδεκτη κίνηση" του αθλητή που χρήζει πολλών κυρώσεων, τις οποίες δεν μπορούν όμως να επιβάλλουν ( η FIBA δεν δίνει την δικαιοδοσία τιμωρίας στις εθνικές για παίκτες του ΝΒΑ).

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

"Ο Γιούσουφ Νούρκιτς είναι ο αρχηγός της εθνικής Βοσνίας U20, την οποία οδήγησε με τις εξαιρετικές του ικανότητες στην άνοδο στην Α΄Κατηγορία στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Σεράγιεβο. Ο αθλητής πρόσφατα δέχθηκε πρόσκληση να βρεθεί και για την εθνική ομάδα Ανδρών της χώρας μας.

Ενώ είχε ενσωματωθεί κανονικά στην προεπιλογή της ομάδας που θα ξεκινήσει στις 13/08/2014 την προσπάθεια της για την πρόκριση στο Εurobasket 2015, o Γιουσούφ Νούρκιτς ζήτησε στις 27/7/2014 (μετά το τέλος φιλικού αγώνα στη Ζένικα κόντρα στην Σουηδία) από τον προπονητή Ντούσκο Ιβάνοβιτς μία επιπλέον μέρα ξεκούρασης σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες, ώστε να διευθετήσει τις προσωπικές του υποχρεώσεις απέναντι στην ομάδα του, τους Ντένβερ Νάγκετς.

Αν και η ομάδα διαθέτει ένα πολύ καλό τιμ γιατρών εξειδικευμένων στους αθλητικούς τραυματισμούς και με δεδομένο ότι η υγεία ενός από τους πιο ελπιδοφόρους αθλητές της ομάδα είναι πολύ σημαντική για μας, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς απόφασισε να του δώσει αυτή την άδεια.

Με το τέλος της προθεσμίας της επιστροφής του αθλητή στην προετοιμασία, το προπονητικό και το ιατρικό τιμ της ομάδας αλλά και όλοι όσοι δουλεύουν γι αυτοί, έπεσαν... από τα σύννεφα όταν ακούσαν τον Νούρκιτς να ενημερώνει το γραφείο της ομοσπονδίας ότι δεν θα γυρίσει στην προετοιμασία γιατί τα γόνατα του δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και χρειάζονται θεραπεία.

Μετά από αυτή την ενημέρωση, ο νεαρός αθλητής δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία από τις κλήσεις που του έκανε η ομοσπονδία, περιοριζόμενος στο να κάνει δηλώσεις σε συγκεκριμένα μέσα, τακτική που θεωρούμε απαράδεκτη από έναν παίκτη που είναι αρχηγός εθνικής ομάδας και αγωνίζεται στο ΝΒΑ.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Νούρκιτς δεν υπέβαλλε καμία ιατρική διαπίστευση στην ομάδα. Δυστυχώς για εμάς, η FIBA δεν μας δίνει την δικαιοδοσία να τιμωρήσουμε παίκτες του ΝΒΑ. Αλλιώς, θα είχαμε ήδη επιληφθεί του θέματος. Όπως και να έχει, θα εξετάσουμε στο μέλλον την περίπτωση κυρώσεων προς τον αθλητή για παραβίαση της πειθαρχίας και των νόμων της ομοσπονδίας"

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ