NBA

Αντετοκούνμπο: "Όταν παίζεις άμυνα με αλλαγές μπορεί να γίνεις και λίγο τεμπέλης"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε μετά την ήττα των Μπακς από τους Χόρνετς αν ίσως θα έπρεπε να αλλάξουν αμυντική προσέγγιση στο Μιλγουόκι και να παίξουν άμυνα με αλλαγές, λέγοντας πως δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Είναι ένα ζήτημα που συζητούν όλοι στους Μπακς τα τελευταία χρόνια και έρχεται στην επιφάνεια όποτε χάνουν, όπως μετά την ήττα από τους Χόρνετς (126-114). Μήπως πρέπει να παίζουν άμυνα με αλλαγές; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε και ήταν ξεκάθαρος για το τι πιστεύει.

Ο σταρ των Μπακς τόνισε αρχικά πως ακούει αυτή την ερώτηση συχνά τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας πάντως πως έχει εμπιστοσύνη στο πλάνο της ομάδας του. Και εξήγησε και τον λόγο μετά τον αγώνα με τους Χόρνετς, όπου οι Μπακς φάνηκε να ανατρέπουν τα δεδομένα όταν άλλαξαν την άμυνά τους.

"Παίζουμε καλύτερα όταν κάνουμε αλλαγές στην άμυνα, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον αγώνα. Αν παίζεις συνεχώς με αλλαγές, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνεις λίγο τεμπέλης. Όταν δεν αλλάζεις συνεχώς γίνεσαι πιο ενεργητικός, γιατί το παίρνεις προσωπικά όταν δέχεσαι κάποιο καλάθι από τον αντίπαλό σου" δήλωσε αρχικά ο Γιάννης, για να συμπληρώσει:

"Η άμυνα με αλλαγές έχει αποτέλεσμα όταν είσαι συγκεντρωμένος. Αν είσαι χαλαρός, τότε έχεις πρόβλημα. Είναι διαφορετικό όταν επιλέγει να αμυνθείς έτσι όταν είσαι πίσω στο σκορ με 25 πόντους. Ο λόγος είναι ότι σε εκείνη την περίπτωση το παίρνεις προσωπικά, γιατί δεν θες να είσαι αυτός που θα δεχθεί καλάθι όταν όλα τα μάτια είναι καρφωμένα πάνω σου. Δεν γίνεται όμως να στηριζόμαστε στις αλλαγές, όταν όμως επιλέγουμε αυτή την λογική πρέπει να είμαστε επιθετικοί"..

Αναφερόμενος στην συνέχεια στο τι έχει πάει λάθος στους Μπακς και γνώρισαν δύο σερί ήττες (από Πέλικανς και Χόρνετς) τόνισε: "Πρέπει να παίζουμε καλύτερα. Δεν μπορεί να νικήσει ένας μόνος του, πρέπει να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. Πρέπει να παίξουμε καλύτερη προσωπική άμυνα, να παίρνουμε τα ριμπάουντ, να κάνουμε τα μικρά πράγματα. Όταν αφήνουμε τους αντιπάλους μας να σουτάρουν ελεύθεροι, να παίρνουν τα επιθετικά ριμπάουντ και να κάνουν το παιχνίδι τους, τότε έχουμε μία κακή βραδιά".

Ο σταρ των Μπακς πάντως δεν έχασε την αισιοδοξία του, τονίζοντας στην συνέχεια: "Πρέπει να βελτιωθούμε και θα βελτιωθούμε, επειδή έχουμε σπουδαία ομάδα και σπουδαίους παίκτες. Πρέπει να χτίσουμε καλές συνήθειες ως ομάδα και να απολαύσουμε το μπάσκετ. Αυτό έχει σημασία".

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Αντετοκούνμπο τόνισε: "Πρέπει να βρούμε τι κάνουμε λάθος όταν μένουμε για ώρα χωρίς να σκοράρουμε. Κάναμε πολλά λάθη σήμερα, δεν είχαμε ελεύθερα σουτ και πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά.

Σε προηγούμενα παιχνίδια είχαμε ελεύθερα σουτ που δεν βάλαμε, αλλά σήμερα δεν είχαμε ελεύθερα σουτ. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν δεν βρίσκεις ένα ελεύθερο σουτ. Όταν αστοχείς σε ελεύθερο σουτ μπορείς να ζήσεις με αυτό, όταν δεν βρίσκεις όμως σουτ, τότε έχεις πρόβλημα".

Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις του Αντετοκούνμπο:

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ