ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Αντετοκούνμπο: "Το "Rise" είναι μία ταινία για τις θυσίες των γονιών μας"

Τα αδέρφια Αντετοκούμπο στην πρεμιέρα του Rise στο Los Angeles
Τα αδέρφια Αντετοκούμπο στην πρεμιέρα του Rise στο Los Angeles CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο μίλησαν σε εκπομπή του Mega για την ταινία τους με τίτλο "Rise", την ιδέα που είχε η Disney που πήρε σάρκα και οστά αλλά και το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν στον κόσμο μέσα από αυτή την ταινία.

Η ταινία για την ζωή των αδελφών Αντετοκούνμπο έκανε πρεμιέρα στην Αμερική και προβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Ελλάδα. Εκατομμύρια κόσμος μπορεί να μάθει για την ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Θανάση, του Κώστα και του Άλεξ και τις δυσκολίες που πέρασαν μέχρι την κορυφή του κόσμου και την διάκριση στο ΝΒΑ.

Η οικογένεια του Greek Freak μίλησε σε εκπομπή του Mega, αναφέρθηκε στο μήνυμα που θέλησαν να περάσουν μέσα από την ταινία, τις δυσκολίες της ζωής που δεν τους λύγισαν αλλά και την ιδέα που έκανε πραγματικότητα η Disney.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για το πως προέκυψε η ιδέα της ταινίας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε: "Η Disney είχε την ιδέα για την ταινία. Το 2018 με πήραν ένα τηλέφωνο και μου ζήτησαν να κάνουμε μία συνάντηση για να μιλήσουμε για το αν μπορούμε να κάνουμε μαζί μία ταινία και φυσικά δέχτηκα. Μου είπαν πως θα είναι μία ταινία για τη ζωή σας και τις θυσίες που έκαναν οι γονείς μας για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Αυτό μου άρεσε πιο πολύ. Όλοι περίμεναν πως θα ήταν μία μπασκετική ταινία πυο θα μας έβλεπαν να καρφώνουμε, να βάζουμε τρίποντα και να κερδίζουμε πρωταθλήματα. Είναι μία ταινία για τις θυσίες των γονιών μας, πως βρέθηκαν στην Ελλάδα, τι πέρασαν για να έρθουμε εδώ να πάρουμε ελληνική παιδεία, αργότερα να γίνουμε draft και να παίξουμε στο ΝΒΑ. Μας άρεσε η ιδέα σαν οικογένεια και αποφασίσαμε να το κάνουμε".

Παράλληλα επισήμανε πως μετά το τέλος της καριέρας του δεν σκέφτεται σε καμία περίπτωση να πρωταγωνιστήσει σε ταινία. "Εγώ μετά το μπάσκετ θα εξαφανιστώ, δεν θα πω που θα πάω γιατί θα με βρείτε. Δεν θα έπαιζα ποτέ, αλλά βλέπω πολλές ταινίες".

Από την πλευρά του ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία υπερβολή στην ταινία για το όσα πέρασαν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο στη ζωή τους: "Αυτό που βλέπετε είναι το 5-10% όσων έχουμε ζήσει. Παιδιά που ζουν το ίδιο θα ζήσουν στο πετσί τους την ταινία".

Ο Κώστας από την άλλη μίλησε για τον ρατσισμό και το αν βίωσε περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς στα παιδικά του χρόνια: "Δεν μπορώ να πω πως το βίωσα από κάποιον στην ηλικία μου. Οι φίλοι μου δεν μου φέρθηκαν ποτέ άσχημα. Ο ρατσισμός που δέχεσαι έξω είναι από κάποιον που δεν έχει μεγαλώσει με σωστές αξίες και δεν πιστεύει πως οι άνθρωποι είναι ίσοι".

Επιπλέον ο Άλεξ ανέφερε: "Δεν το είδα ποτέ σαν ρατσισμό αλλά είδα τον άνθρωπο αυτό σαν κάποιον που δεν εκτιμάει την κουλτούρα και την διαφορετικότητα. Δεν εκτιμάει και δεν καταλαβαίνει πως κάποιος μπορεί να είναι από άλλα μέρη του κόσμου. Έτσι το είδα".

Όσο για το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο μέσα από αυτή την ταινία; "Να μην τα παρατάς ποτέ. Να έχεις πίστη, να δουλεύεις σκληρά. Για εμάς ήταν το μπάσκετ, για άλλους μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Μπορεί να έρθει κόσμος και να σου πει πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Εσύ τους ακούς και συνεχίζεις. Σου δείχνουν την αδυναμία σου. Την μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος", είπε ο Γιάννης.

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΛΕΞ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ