NBA

Ανεμβολίαστος ο Άιζακ των Μάτζικ: "Οι επιστήμονες είναι άνθρωποι και δεν γίνεται να εμπιστευτείς τελείως τους ανθρώπους"

Ο Τζόναθαν Άιζακ των Μάτζικ
Ο Τζόναθαν Άιζακ των Μάτζικ Ⓒ 2019 PHELAN M. EBENHACK/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τζόναθαν Άιζακ των Μάτζικ δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό και - με βάση τις δηλώσεις του - δεν πρόκειται να το κάνει, υποστηρίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι παίκτες δέχονται bullying.

Τα τρέινινγκ καμπ των ομάδων του ΝΒΑ ξεκινούν την προσεχή εβδομάδα και ένα θέμα για αρκετές εβδομάδες είναι οι ανεμβολίαστοι παίκτες. Ένας από αυτούς είναι και ο Τζόναθαν Άιζακ, ο οποίος είχε και επιχειρήματα.

Όντας βαθιά θρησκευόμενος, ο φόργουορντ των Μάτζικ - ο οποίος έχασε όλη την περσινή σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο (ρήξη χιαστού) - έχει ως βασικό επιχείρημα ότι δεν εμπιστεύεται την επιστήμη. "Στο τέλος της ημέρας, οι επιστήμονες είναι και αυτοί άνθρωποι και δεν γίνεται να εμπιστευτείς απόλυτα τους ανθρώπους".

Ο Άιζακ μάλιστα στην συνέχεια στάθηκε στο γεγονός ότι ενώ το ΝΒΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός για τους παίκτες, εντούτοις οι ανεμβολίαστοι παίκτες θα καλούνται να τρώνε χωριστά, τα ντουλαπάκια τους θα είναι απομακρυσμένα και θα ταξιδεύουν σε διαφορετικό τομέα σε αεροπλάνα και λεωφορεία, αναφέροντας:

"Μπορούμε να μοιραστούμε το παρκέ, μπορούμε να πιάνουμε την ίδια μπάλα, να κολλήσουμε τα στήθη μας και όσα κάνουμε στο γήπεδο. Αλλά όταν μπαίνουμε στο λεωφορείο πρέπει να καθόμαστε χωριστά; Για εμένα αυτό δεν είναι λογικό. Αν είσαι εμβολιασμένος, σε άλλα μέρη θα πρέπει και πάλι να φορέσεις μάσκα, οπότε γιατί είναι σημαντική η μάσκα;"

Κλείνοντας το ζήτημα, ο Άιζακ υποστήριξε ακόμα ότι οι ανεμβολίαστοι παίκτες στοχοποιούνται και δέχονται bullying, προσθέτοντας ότι είναι άδικο να ηρωποιούνται οι διάσημοι που εμβολιάστηκαν, ενώ τόνισε ότι απορρίπτει την ιδέα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους παίκτες.

Για την ιστορία, το ΝΒΑ έχει ανακοινώσει ότι λίγο πριν την έναρξη των τρέινινγκ καμπ το 90% των παικτών της λίγκας έχει κάνει έστω μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

TAGS NBA ΗΠΑ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ