BASKET LEAGUE

Αναστόπουλος: "Επιλέχθηκα, ως σύγχρονη Ιφιγένεια, να θυσιαστώ"

Αναστόπουλος: "Επιλέχθηκα, ως σύγχρονη Ιφιγένεια, να θυσιαστώ"

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος δήλωσε κώλυμα για την αναμέτρηση Ολυμπιακός - Προμηθέας και με επιστολή του στην ΚΕΔ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τον έκαναν να προβεί σε αυτή την κίνηση.

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος δεν θα σφυρίξει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League και με επιστολή του στην ΚΕΔ εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να δηλώσει κώλυμα.

Ο Έλληνας διαιτητής κληρώθηκε να σφυρίξει το παιχνίδι των ερυθρόλευκων με την ομάδα της Πάτρας και τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο... μάτι του κυκλώνα. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ζητήσει την εξαίρεσή του από τους αγώνες της, ενώ προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ για την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής της Α1. Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί να σφυρίξει στο ματς της VTB League Κάλεβ - Ούνικς Καζάν (8/5), δήλωσε κώλυμα λόγω ασθένειας για το ματς Χολαργός - Παναθηναϊκός, αλλά την Δευτέρα (6/5) ενημέρωσε την ΚΕΔ πως θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Ο έμπειρος διαιτητής, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης (7/5) είδε οπαδούς να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι του και να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα, την Τετάρτη (8/5) ενημέρωσε την ΚΕΔ/ΕΟΚ πως δεν θα σφυρίξει στο ΣΕΦ τονίζοντας πως "σε καμία περίπτωση δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα, τόσο τη δική μου όσο και της οικογένειάς μου. Ούτε, επίσης, επιθυμώ να προκληθούν επεισόδια και να διασαλευτεί η αθλητική ειρήνη εντός οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου εξαιτίας μου. Πρόκειται για μια σταθερή και αταλάντευτη αρχή που υπηρετώ όλα τα χρόνια της αθλητικής μου διαδρομής". Επίσης, μεταξύ άλλων τόνισε πως περίμενε την "ανάληψη πρωτοβουλίας από κάποιον από τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς (ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ, Πολιτεία δια του αρμοδίου Υπουργείου κλπ)" και πως "η αναμονή μου αποδείχτηκε μάταιη".

Η επιστολή του Παναγιώτη Αναστόπουλου:

"ΚΥΡΙΟΙ,

Μετά την κλήρωσή μου στον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, και τα όσα, γνωστά σε όλους, ακολούθησαν, επί πέντε ημέρες ανέμενα την ανάληψη πρωτοβουλίας από κάποιον από τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς (ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ, Πολιτεία δια του αρμοδίου Υπουργείου κλπ).

Συγκεκριμένα περίμενα την ανάληψη πρωτοβουλίας που θα έλυνε το πρόβλημα και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με συνευθύνη πολλών. Δυστυχώς η αναμονή μου αποδείχτηκε μάταιη, καθώς, όπως φαίνεται, άπαντες οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς επέλεξαν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, με καθυστέρηση, μάλιστα, καθώς το Πάσχα παρήλθε.

Επίσης, ορισμένοι εξ αυτών, αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, επέλεξαν, κατά τη συνήθη τακτική τους, να μεταθέσουν σε εμένα το βάρος της άρσης του αδιεξόδου. Όλες αυτές τις ημέρες, στο πρόσωπό μου βρέθηκε το εξιλαστήριο θύμα και «επιλέχθηκα», ως σύγχρονη Ιφιγένεια, να θυσιαστώ.

Δυστυχώς για αυτούς, δεν προτίθεμαι να παίξω αυτό το ρόλο. Για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως διότι, ιδίως μετά τα χθεσινά γεγονότα, σε καμία περίπτωση δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα, τόσο τη δική μου όσο και της οικογένειάς μου. Ούτε, επίσης, επιθυμώ να προκληθούν επεισόδια και να διασαλευτεί η αθλητική ειρήνη εντός οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου εξαιτίας μου. Πρόκειται για μια σταθερή και αταλάντευτη αρχή που υπηρετώ όλα τα χρόνια της αθλητικής μου διαδρομής.

Κατά συνέπεια, μένοντας πιστός στις αρχές μου, σας δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να διαιτητεύσω τον συγκεκριμένο αγώνα και παρακαλώ να προβείτε στην αντικατάστασή μου.

Εξυπακούεται, ότι για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της προσωπικής μου στοχοποίησης όλο αυτό το διάστημα, η οποία οδήγησε στη χθεσινή προσχεδιασμένη «επίσκεψη» δεκάδων χούλιγκαν στο σπίτι μου, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ".

TAGS BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ