STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κληρώθηκε ο Αναστόπουλος στο Ολυμπιακός - Προμηθέας, προς υποβιβασμό οι ερυθρόλευκοι

Κληρώθηκε ο Αναστόπουλος στο Ολυμπιακός - Προμηθέας, προς υποβιβασμό οι ερυθρόλευκοι

Η κλήρωση της 26ης αγωνιστικής της Basket League έφερε τον Παναγιώτη Αναστόπουλο στο δρόμο του Ολυμπιακού, κάτι που σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι δεν θα κατέβουν στο ματς της προσεχούς Τετάρτης με τον Προμηθέα κι έτσι θα υποβιβαστούν στην Α2.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ξεκαθαρίσει με ανακοίνωσή της μετά το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ότι δεν πρόκειται να κατέβουν σε αγώνα εγχώριας διοργάνωσης που θα οριστεί ένας εκ των Π. Αναστόπουλου, Α. Μάνου και Χ. Παναγιώτου και μέχρι τώρα κανείς δεν είχε κληρωθεί/οριστεί. Στην 26η αγωνιστική όμως, την τελευταία της κανονικής περιόδου, ο Παναγιώτης Αναστόπουλος μπήκε στο ματς του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Ηταν ο μόνος εκ των τριών που μπορούσε να μπει στην κληρωτίδα σήμερα το μεσημέρι (15.00), αφού ο Μάνος είχε παίξει την προηγούμενη αγωνιστική τον Προμηθέα (απαγορεύεται να μπαίνει ίδιος ρέφερι σε δύο συνεχόμενα ματς) και ο Παναγιώτου είναι Πατρινός, συνεπώς υπάρχει εντοπιότητα.

Μετά, λοιπόν, τη διαδικασία της κλήρωσης ο Παναγιώτης Αναστόπουλος καλείται να σφυρίξει ματς του Ολυμπιακού (έχει οριστεί για την Τετάρτη στις 5.30 μ.μ. στο ΣΕΦ), όμως με δεδομένη την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει, παιχνίδι δεν θα γίνει. Εχει ήδη προηγηθεί η απόφαση των ερυθρολεύκων να μην κατέβουν στο ματς με τον Παναθηναϊκό στην 19η αγωνιστική, επειδή δεν μπήκαν ξένοι διαιτητές. Αρα στη δεύτερη φορά που δεν θα κατέβει ο Ολυμπιακός σε κανονική περίοδο, αυτομάτως υποβιβάζεται.

Θυμίζουμε ότι λίγο πριν από την κλήρωση της 26ης αγωνιστικής, εμφανίστηκε στα γραφεία της ΕΟΚ και της ΚΕΔ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος , εκφράζοντας την πάγια θέση του Παναθηναϊκού ότι δεν γίνεται να μην σφυρίζουν ματς του Ολυμπιακού οι Αναστόπουλος, Παναγιώτου και Μάνος.

Κατά την διάρκεια της κλήρωσης έκανε μάλιστα δηλώσεις ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος , τονίζοντας: "Παρακολουθούμε επί εννέα συνεχόμενες αγωνιστικές την ΚΕΔ να πράττει σε ανομία, να υφίσταται και να υποκύπτει στον εκβιασμό του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι δεν θα κατέβει εάν ξαναοριστούν κάποιοι από τους συγκεκριμένους τρεις διαιτητές. Αυτό τι αποδεικνύει; Αποδεικνύει αυτό που λένε οι Ολυμπιακοί, ότι κράτος είναι ο Ολυμπιακός. Αλλά το θέμα μας είναι ότι ζούμε σε ένα κράτος μπουρδέλο. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να υποκύψει σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να μείνει παρατηρητής σε ένα τέτοιο παιχνίδι", είπε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Μαζί με τον Αναστόπουλο, κληρώθηκαν οι Κορομηλάς και Τσώνος.

Ολη η διαδικασία

Πώς έγινε η διαδικασία και βγήκε ο Αναστόπουλος; Η ΚΕΔ/ ΕΟΚ διάλεξε τους Παναγιώτη Αναστόπουλο, Ηλία Κορομηλά και Γιώργο Πουρσανίδη, με προοπτική να κληρωθούν οι δύο από τους τρεις. Οι πιθανότητες να βγει, δηλαδή, ο διεθνής διαιτητής ήταν 66%. Βγήκαν, λοιπόν, οι Αναστόπουλος και Κορομηλάς και εν συνεχεία για την κενή θέση, επελέγησαν οι Τζαφλέρης και Τσώνος, με προοπτική να βγει ένας. Και βγήκε ο Τσώνος.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ