ΕΟΚ

Ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον Μαυροκεφαλίδη

Ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον Μαυροκεφαλίδη
INTIME SPORTS

Η ΕΟΚ γνωστοποίησε πως θα εξετάσει την περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και δεν θα βρίσκεται στην προετοιμασία

Ο Έλληνας σέντερ της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης παρ' ότι κλήθηκε στην 16άδα της Εθνικής δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών για προσωπικούς λόγους και έτσι η ΕΟΚ, ως οφείλει, θα προχωρήσει στην εφαρμογή του κανονισμού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μετά την άρνηση του επιλεγέντος και προσκληθέντος διεθνούς αθλητή Λουκά Μαυροκεφαλίδη, να ενσωματωθεί με την εθνική Ομάδα μπάσκετ ανδρών, προχωρεί στην εφαρμογή του κανονισμού εξετάζοντας παράλληλα, την περίπτωση του".

Συγκεκριμένα, πάντως ο κανονισμός αναφέρει ότι "σ ε περίπτωση κωλύματος, λόγω ανωτέρας βίας, συµµετοχής αθλητή σε εκδήλωση (προπόνηση η αγώνα) εθνικού συγκροτήµατος που έχει προσκληθεί σύµφωνα µε τα παραπάνω, εκτός των περιπτώσεων ασθενείας και τραυµατισµού, για τις οποίες γίνεται αναφορά, παρακάτω, αυτός υποχρεούται να γνωστοποιήσει στην Οµοσπονδία τους λόγους που δηµιούργησαν το κώλυµα συµµετοχής στην εκδήλωση.

Το ∆.Σ. της Οµοσπονδίας είναι αρµόδιο να κρίνει την βασιµότητα των επικαλούµενων λόγων και να αποφασίσει για την απαλλαγή του αθλητή από την υποχρέωση συµµετοχής του στην εκδήλωση".

Έπειτα ο κανονισμός αναφέρει ότι " σε καλαθοσφαιριστή που δεν συµµορφώνεται µε τα όσα ορίζονται στο προηγούµενο άρθρο και δεν έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση συµµετοχής του στα εθνικά συγκροτήµατα, µε απόφαση του ∆.Σ. της Οµοσπονδίας, επιβάλλεται, αυτοδίκαια και αυτεπάγγελτα, η ποινή αποκλεισµού δύο (2) αγωνιστικών ηµερών από τους αγώνες πρωταθλήµατος και Κυπέλλου της οµάδας του.

Η αυτή ποινή επιβάλλεται και σε καλαθοσφαιριστή που, αν και έχει ενσωµατωθεί σε αποστολή Εθνικής Οµάδας, δεν συµµετέχει σε εκδήλωσή της, χωρίς να έχει απαλλαγεί από το ∆.Σ. της Οµοσπονδίας από την υποχρέωσή του αυτή» σημειώνεται στο άρθρο 94, που αφορά το πειθαρχικό δίκαιο".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ