ΑΡΗΣ

Αναχώρησε για Σόφια

Αναχώρησε για Σόφια
Μάσεϊ

Για φιλικά παιχνίδια με την Ακαντέμικ στη Σόφια, αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, η αποστολή του Άρη

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ θα έχει την δυνατότητα να βγάλει κάποια χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας παρόντος και του Χάνο Μότολα.
Ο Καναδός κόουτς του Άρη βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες του στην διάθεση του συμπεριλαμβανομένου και τον Δημήτρη Καραδολάμη που εξασφάλισε άδεια από την μονάδα που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

Το πρώτο φιλικό με αντίπαλος την μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή (28/09) στις 18:00 στο Πράβετς και το δεύτερο το Σάββατο (29/09) στην Σόφια στις 17:30.

Τα δύο αυτά φιλικά τεστ επί βουλγαρικού εδάφους, αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν μέσα από την συμμετοχή των "κίτρινων" στο Διεθνές τουρνουά "Basketorama Νίκος Γκάλης" στην Κύπρο αναμένεται να βοηθήσουν πολύ στο μοντάρισμα της ομάδας, με τον Δημήτρη Τσαλδάρη, να τονίζει στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ότι: " Σιγά, σιγά, κομμάτι με το κομμάτι το παζλ του Άρη ολοκληρώνεται. Το θετικό είναι ότι πλέον είμαστε όλοι οι παίκτες μαζεμένοι, δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς και τα φιλικά στην Βουλγαρία, όπως και το τουρνουά στην Κύπρο θα δείξουν τα πρώτα δείγματα γραφής του φετινού Άρη. Μέσα στα φιλικά θα δούμε τις δυνατότητες που έχει ο καθένας μας και το καλύτερο που μπορεί να κάνει για να βοηθήσει την ομάδα".

Ο 27χρονος γκαρντ αναφορικά με το πρόγραμμα που επεφύλαξε η κλήρωση του νέου ελληνικού Πρωταθλήματος για τον Άρη υπογράμμισε: " Μας περιμένει μια δύσκολη αρχή αφού η κλήρωση μας φέρνει αντιμέτωπους στην αρχή του πρωταθλήματος με πολύ καλές ομάδες και αν υπολογίσουμε ότι λίγες μέρες αργότερα θα έχουμε και την έναρξη της Ευρωλίγκα όπου επίσης έχουμε δυνατά παιχνίδια όπως το πρώτο με τη Μάλαγα και το δεύτερο εκτός έδρας με την Λε Μαν αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι σε τέτοιο βαθμό ώστε να διεκδικήσουμε κάθε παιχνίδι και να δείξουμε ότι ο Άρης και φέτος θα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα".

Όσο για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του Άρη όταν θα αρχίσουν οι επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις παρατηρεί: " Μια ομάδα ποτέ δεν είναι έτοιμοι 100% στην πρώτη ή στην δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος, αλλά συνήθως αρχίζει και παρουσιάζει το καλό της πρόσωπο στη μέση του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά εμείς δουλεύουμε πολύ σκληρά και είμαστε αισιόδοξοι ότι όταν έρθει η ώρα της έναρξης του Πρωταθλήματος θα είμαστε όσο έτοιμοι χρειάζεται και θα προσπαθήσουμε να είμαστε το ίδιο δυνατοί και ακόμη καλύτεροι από πέρσι".

Η περσινή σεζόν ήταν σίγουρα άκρως διδακτική για τον Δημήτρη Τσαλδάρη που είχε την ευκαιρία φορώντας την φανέλα του "Αυτοκράτορα" να αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες αγωνιζόμενος με επιτυχία σε υψηλό επίπεδο και μπορεί τα μεγάλα λόγια να μην αρέσουν καθόλου στον γκαρντ από την Δραπετσώνα, εντούτοις δεν κρύβει την αισιοδοξία του για τον Άρη που "χτίζεται", ενόψει μιας ακόμη δύσκολης χρονιάς με υψηλές απαιτήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

" Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή και αρκετούς νέους παίκτες με την δική του ο καθένας φιλοσοφία για το μπάσκετ. Αυτό που έχω διακρίνει είναι ότι γίνεται πολύ σκληρή δουλειά από όλους μας και ο καθένας μας προσπαθεί να δώσει το καλύτερο που μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα. Κάνουμε υψηλού επιπέδου προπονήσεις και από εκεί για μένα ξεκινάνε όλα. Γενικότερα γίνεται μια πολύ καλή δουλειά τόσο μέσα, όσο και έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Οπότε όλα αυτά με κάνουν να αισθάνομαι ότι φέτος ο Άρης θα παρουσιάσει ένα πρόσωπο καλύτερο από το περσινό".

Το παιδικό στο Βελιγράδι
Αναχώρησε σήμερα το πρωί η αποστολή της παιδικής ομάδας του Α.Σ. Άρη με προορισμό το Βελιγράδι. Οι "κίτρινοι" θα δώσουν στην πρωτεύουσα της Σερβίας μια σειρά φιλικών αγώνων από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στο «The trophy of Belgrade» στο οποίο θα λάβουν επίσης μέρος η Παρτιζάν, ο Ερυθρός Αστέρας και η Μπουντουτσνοστ.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Κυριαζής συμπεριέλαβε στην αποστολή που ταξίδεψε για το Βελιγράδι, τους Θάνο Καμήλαλη, Λευτέρη Μποχωρίδη, Περσέα Χρήστου, Δημήτρη Τριγωνίδη, Νίκο Χαρισίου, Νίκο Βεγήρη, Κωνσταντίνο Κουτσουρίδη, Γιώργο Χατζηγεωργίου, Γιώργο Μόσκο, Φοίβο Μπαλτογιάννη και Λάζαρο Καρά.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα γνωστοποιηθεί σήμερα, ενώ οι "κίτρινοι" θα επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής (30/09).



















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ