ΑΡΗΣ

Αλεξανδρής: "Φαβορί του ομίλου η Νίμπουργκ"

Αλεξανδρής: "Φαβορί του ομίλου η Νίμπουργκ"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν πτοείται από τις 5 ήττες κι έδωσε σύνθημα μάχης για νίκη επί της Νίμπουργκ στο αυριανό παιχνίδι της πρεμιέρας της Α΄ φάσης των ομίλων του Eurocup (15/12, 19:45).

Ο προπονητής του Άρη στις δηλώσεις του Άρη έχρισε φαβορί του ομίλου την τσεχική ομάδα και ξεκαθάρισε πως παρά τις συνεχόμενες ήττες το κλίμα στην ομάδα του είναι καλό με την πίεση που υπάρχει να έχει να κάνει με το θέλω της νίκης.

Ακόμη ο «τίγρης» αναφέρθηκε στο αυριανό ντεμπούτο του Γιώργου Μπόγρη με την φανέλα του Άρη που όμως μέχρι στιγμής έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στο Eurocup ενώ όσον αφορά τον στόχο της ομάδας της Θεσσαλονίκης στον θεσμό εξέφρασε την αισιοδοξία του περί πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ο Αλεξανδρής αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι με την Νίμπουργκ δήλωσε: "Η Νίμπουργκ είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος σε αυτή τη φάση, είναι το φαβορί για τον όμιλο. Είναι μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία οχτώ χρόνια, όταν εμείς είχαμε πάρει το ευρωπαϊκό και θέλαμε να πάρουμε έναν παίκτη από εκεί.

Από τότε έχει πρωταγωνιστήσει, έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό της, αγωνίζεται και στη βαλτική λίγκα με εντυπωσιακές εμφανίσεις. Εμείς βρισκόμαστε σε ένα στάδιο ανάκαμψης, σε σωστό δρόμο. Θα δώσουμε αύριο τη μάχη για να κερδίσουμε και ότι βγει".

Για το τι ομάδα είναι η Νίμπουργκ δήλωσε: "Παίζει ελεύθερο μπάσκετ, freelance όπως το λένε, με ελεύθερες επιλογές, με πολύ τρανζίσιον παιχνίδι. Χρησιμοποιεί πολύ το πικ εν ρολ, δεν έχει και πολύ inside game, από όσα είδαμε γιατί δεν είχαμε και πολύ καλή εικόνα γι' αυτήν την ομάδα, μόνο από δύο παιχνίδια.

Έχασε 82-77 από την ΤΣΣΚΑ ενώ έχει κάνει και δύο αλλαγές. Πρόκειται για τον Έιμπραμς που αγωνίστηκε στα Τρίκαλα και έναν Κροάτη (σ.σ. Σίμε Σπράλια) που θέλαμε και εμείς (σ.σ. πριν από την απόκτηση του Ματέι Κρούσιτς), αλλά η δική μας προσφορά ήταν μικρότερη και πήγε εκεί".

Για την πίεση που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα του από το άσχημο ξεκίνημα είπε: "Πίεση νιώθουμε γιατί θέλουμε να κερδίζουμε. Το κλίμα είναι καλό. Η δουλειά είναι εντυπωσιακά καλή. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά των παιδιών. Πρέπει να έρθει και μια νίκη για να αντιστρέψει και την ψυχολογία, γιατί και τα παιδιά χρειάζονται μια νίκη για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Η εικόνα της ομάδας καθημερινά αλλάζει. Τελευταίες μέρες μπήκαν και τα δύο ψηλά παιδιά, ο Μπόγρης που θα παίξει και η παρουσία του έμπειρου Τσαλδάρη που δίνει άλλη ποιότητα σε αυτή την ομάδα. Μας λείπει και ένας ψηλός που δεν έχουμε πάρει ακόμα από τον αρχικό σχεδιασμό".

Αναφερόμενος στην παρουσία του Μπόγρη ο Αλεξανδρής υποστήριξε: "Δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, δουλεύει πρωί και απόγευμα, ταιριάζει στον χαρακτήρα με τα υπόλοιπα παιδιά, δουλεύει σκληρά και είναι η ευκαιρία του.

Θέλει να επανέλθει στο ελληνικό πρωτάθλημα με μια ομάδα σαν τον Άρη και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τον βοηθήσουμε. Δείχνει σημάδια αντίληψης του τι θέλουμε από αυτόν για να μπορέσει να προσαρμόσει το παιχνίδι".

Τέλος σε ερώτηση για το ποιος είναι ο στόχος του Άρη στο φετινό Eurocup απάντησε: "Σκεφτόμαστε να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Πιστεύουμε ότι προκριθούμε στην επόμενη φάση, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Σιγά σιγά".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ