STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αγγέλου: "Δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα"

Αγγέλου: "Δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα"
INTIME SPORTS

Ευχαριστημένος που η ομάδα του νίκησε έμεινε ο Βαγγέλης Αγγέλου, τονίζοντας πως τα στοιχεία-κλειδιά ήταν η άμυνα, η εμφάνιση του Τσακαλέρη στο β' ημίχρονο και το γεγονός ότι ο Άρης έδειξε χαρακτήρα

Στις δηλώσεις του, ο Βαγγέλης Αγγέλου μετά τη νίκη του Άρη επί της Νέας Κηφισιάς ξεκαθάρισε πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο η άμυνα της ομάδας του που της έδωσε πολλά επιθετικά ριμπάουντ.

Παράλληλα, στάθηκε στη σημασία της νίκης, ενώ αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στις απουσίες των Σαρικόπουλου και Χαντ.

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι μετά από μια δύσκολη βδομάδα. Οι παίκτες είχαν πίεση ειδικά αυτοί που αγωνίστηκαν περισσότερο στα προηγούμενα παιχνίδι, ωστόσο πήραμε μεγάλη βοήθεια από τα υπόλοιπα παιδιά, ενώ είχαμε και τύχη, η οποία είναι πάντα απαραίτητη", σχολίασε ο Βαγγέλης Αγγέλου και συνέχισε:

"Ξεχωρίζω τρεις τεχνικές παραμέτρους. Η άμυνα που παίξαμε έδωσε σε εμάς τα επιθετικά ριμπάουντ, η καταπληκτική εμφάνιση του Τσακαλέρη στο δεύτερο μέρος και η διαχείριση των τελευταίων στιγμών που έδειξε ότι έχουμε χαρακτήρα. Ελεγα στο πρόεδρο ότι το χτίζω με το κερδίζω έχει να κάνει και με το ζω και αυτή η ομάδα ζει".

Για τη σημασία της νίκης τόνισε: "Ηταν σίγουρα μια πολύ σημαντική και μεγάλη νίκη για πολλούς λόγους. Είχαμε την αντίδραση από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είδατε ότι ο Γκίκας χρησιμοποίησε από νωρίς το 4ο φάουλ. Από κει και πέρα, οι δύο μεγάλες προσπάθειες του Πελεκάνου, ο οποίος είχε 0/8, δείχνουν μεγαλείο. Παράλληλα, ο Βεζένκοφ έκανε ένα μαγικό παιχνίδι. Μιλάμε για ένα παίκτη που πρέπει να ωριμάσει και να καταλάβει ότι η καριέρα δε ξεκινά ανάποδα, αλλά χτίζεται. Ο Γκίκας επίσης είναι μια πολύτιμη μονάδα που θέλουμε να βοηθήσουμε να ωριμάσει. Δεν είμαστε έμπειρη ομάδα και η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία είναι μια ασφάλεια. Ωστόσο μας αρέσει αυτό που κάνουμε".

Για τις αδυναμίες του Άρη: "Σήμερα παίξαμε με απλές εντολές και θέλαμε να δώσουμε βάση στους σουτέρ μας. Μέχρι να ωριμάσουμε πρέπει να επενδύσουμε σε τρία πράγματα. Στην ενέργεια και στην ομαδικότητα, στη στήριξη και στον έλεγχο από τη διοίκηση και στο τρανζίσιον γκέιμ. Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε, ειδικά στο σετ παιχνίδι. Οι συνεργασίες ακόμα δε βγαίνουν. Παράλληλα, δίνουμε μάχη να επανέλθουν υγιείς οι Χαντ και Σαρικόπουλος για να δοκιμάσουμε και το ψηλό μας σχήμα, το οποίο θα χρειαστούμε με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ. Σήμερα παντώς είχαμε και επιθετικά ριμπάουντ και ασίστ και αυτό είναι σίγουρα κάτι καλό".

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γκίκας υπογράμμισε: "Ξεκινήσαμε αρκετά δυνατά, προσπαθήσαμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, βγάλαμε ελεύθερα σουτ, πήραμε καλές επιλογές, οι οποίες όμως ήταν άστοχες ως επί το πλείστον.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε μουδιασμένοι, χάσαμε τη διαφορά, δεν πτοηθήκαμε όμως και συνεχίσαμε στο πλάνο που υπήρχε, δηλαδή να μη σταματήσουμε να πιέζουμε, να κουράσουμε τους χειριστές της Κηφισιάς. Το καταφέραμε.

Αν και είχαμε μειονέκτημα γιατί εμείς στην περιφέρεια είμαστε πολύ λιγότερο έμπειροι σε σχέση με την Κηφισιά που έχει παίκτες, οι οποίοι έχουν 10-15 χρόνια στην Α1, δείξαμε χαρακτήρα, πιέσαμε τον αντίπαλο και με τη δύναμη του κόσμου και του συμπαίκτη – γιατί ο ένας πιστεύει στον άλλον – πετύχαμε μεγάλα καλάθια όλοι μας.

Στη τελευταία φάση σούταρε ο παίκτης της Κηφισιάς με κακές προδιαγραφές αν και δεν θα ΄πρεπε να σουτάρει καθόλου…".

Παπαθεοδώρου: "Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι"

Στην αντίπερα όχθη, ο Βαγγέλης Αγγέλου σχολίασε: "Δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα"καταφέραμε ουσιαστικά στο πρώτο μέρος. Ο Άρης θέλει να δημιουργήσει και μετά να εκτελέσει, αλλά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλαμε. Με το χαμηλό του σχήμα μας δημιούργησε πολλά προβλήματα και παρότι τελείωσε πέντε πόντους το ημίχρονο (έξι για την ακρίβεια, 37-31) φάγαμε καλάθια που δεν θέλαμε.

Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε την αντιμετώπισή μας στα σκριν πάνω στη μπάλα. Αυτό μας έδωσε αρκετές άμυνες, είχαμε όμως ανισορροπία στο επιθετικό ριμπάουντ, χάσαμε 18 επιθετικά ριμπάουντ. Το δεύτερο στοιχείο είναι σημαντικό και είναι οι 11 χαμένες βολές. Σε ένα ματς που κρίθηκε στα λάθη σε συνδυασμό με τα 18 χαμένα ριμπάουντ είναι δύσκολο να κρατηθείς μέσα στο παιχνίδι.

Είχαμε σε καλή μέρα τον Κρόκερ και τον Λιακόπουλο και μείναμε κοντά στο σκορ, περάσαμε και μπροστά. Μπορεί να έχουμε κάποιους πιο έμπειρους παίκτες, αλλά υπάρχουν παιδιά στον Άρη που έχουν πολύ μεγάλο χαρακτήρα όπως ο Γκίκας, που παρότι δεν είναι έμπειροι, φορώντας τη φανέλα του Άρη δεν φοβούνται, έχουν καθαρό μυαλό και αυτό είναι δείγμα κλάσης".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσαλδάρης σχολίασε: "Χαίρομαι που σας βλέπω όλους, είμαι χαρούμενος που γύρισα σήμερα. Έγινε πολύ κλειστό παιχνίδι, πολύ μετρημένο και από τις δύο ομάδες. Ξέραμε καλά τον Άρη και αυτοί εμάς.

Προσπαθήσαμε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι ως το τέλος μέσα στο Παλέ, που ξέρουμε ότι ο Άρης παίρνει ενέργεια από τον κόσμο και μέσα από την άμυνά του. Ελέγξαμε τον ρυθμό, αλλά σε κρίσιμα σημεία χάσαμε αρκετά ριμπάουντ που κόστισαν, όπως και όλες μας οι επιλογές δεν ήταν αυτές που έπρεπε.

Μείναμε στο πλάνο μέχρι το τέλος, διεκδικήσαμε το παιχνίδι με σουτ στο τέλος, υπάρχει και το θέμα της τύχης εκεί… Δεν το βάλαμε και συνεχίζουμε".

Σε ερώτηση για τον Άρη, υποστήριξε: "Αυτό που βλέπω εγώ και όλοι μας αρέσει πολύ. Είναι φρέσκια ιδέα, κάποιοι λένε ότι είναι λύση εκ των πραγμάτων, εμένα μου αρέσει προσωπικά, η ομάδα βγάζει χαρακτήρα μαχητή, και νοοτροπία νικητή. Είναι στοίχημα που θα κερδιθεί αυτό για τον Άρη".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ