ΑΕΚ

Αγγελόπουλος: "Η απόφαση ήταν να αποσύρουμε το σακάκι του Σάκοτα, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών είπαμε ότι πρέπει να περιμένει"

Ο Μάκης Αγγελόπουλος
Ο Μάκης Αγγελόπουλος EUROKINISSI

Ο Μάκης Αγγελόπουλος δήλωσε στην παρουσίαση του Ντράγκαν Σάκοτα ότι ο στόχος ήταν να αποσύρουν το... σακάκι του για να τιμήσουν την προσφορά, αλλά η ΑΕΚ Betsson τον χρειάζεται ως προπονητή, ενώ αναφέρθηκε και στην EuroLeague.

Η ΑΕΚ Betsson παρουσίασε τον Ντράγκαν Σάκοτα, με τον Μάκη Αγγελόπουλο να τον αποθεώνει και να κάνει και την σχετική πλάκα, αφού ανέφερε ότι αρχικά ο στόχος ήταν να αποσύρει το... σακάκι του έμπειρου τεχνικού, αλλά η "Ένωση" τον έχει ανάγκη.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αναφέρθηκε ακόμα στις κινήσεις που έχουν γίνει, στον κόσμο και την EuroLeague που θα έχει πρόβλημα αν δεν ανοιχτεί.

Αναλυτικά ο Μάκης Αγγελόπουλος δήλωσε:

Για τον Ντράγκαν Σάκοτα: "Είναι ξεχωριστή τιμή για εμένα να παρουσιάζω τον φίλο, συνοδοιπόρο Ντράγκαν. Είναι ο προπονητής που έχει κάνει το απόλυτο ρεκόρ κοουτσαρίσματος. Η παρουσία του στην ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με επιτυχίες. Υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ Ντράγκαν και ΑΕΚ. Για όλα όσα έχει πετύχει, η απόφαση ήταν να αποσύρουμε το σακάκι του. Η πρόθεσή μου ήταν αυτή. Λόγω ειδικών συνθηκών του είπα ‘Ντράγκαν το σακάκι μπορεί να περιμένει’. Η μέρα ανήκει στον Ντράγκαν.

Για την φιλοσοφία του Ντράγκαν Σάκοτα και την πορεία της ΑΕΚ Betsson τα τελευταία χρόνια: "Συμφωνώ με τον κόουτς σε πολλά πράγματα σχετικά με το μπάσκετ. Εκεί που συμφωνούμε πολύ είναι στο ταλέντο. Το ταλέντο θα είναι το κύριο συστατικό της ομάδας. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ταλαντούχοι.

Το αποτέλεσμα ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει. Μπορεί να έρθει σε έναν μήνα, μπορεί σε τρεις μήνες. Στο οικονομικό-εμπορικό κομμάτι αποδείξαμε σε αυτό το διάστημα, με εξαίρεση μία τριετία του κορονοϊού, ότι είχαμε σχεδιάσει το υλοποιήσαμε. Έχουν μεγάλη σημασία αυτοί οι τέσσερις τίτλοι. Είναι η μοναδική ομάδα που χρηματοδότησε δύο διοργανώσεις.

Είναι η ομάδα που προσπάθησε και έκανε ταινία την ιστορία της και κέρδισε 13 διεθνή βραβεία. Κάναμε τη συμφωνία με το κλειστό. Τώρα δουλεύουμε στο τελευταίο κομμάτι το πιο κρίσιμο, της δημιουργίας του προορισμού. Αυτή η προσφορά οικονομική που θα έχει η ΑΕΚ με αξιοποίηση χώρου εντός και εκτός γηπέδου. Νομίζω ότι το ισοζύγιο είναι θετικό για αυτά που έχουμε καταφέρει. Το στοίχημα είναι ο προορισμός. Συνήθως σε ρίχναμε σε αλεξίπτωτο τον χειμώνα, είναι η πρώτη φορά που ξεκινάς τη μάχη από το καλοκαίρι".

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ που δημιούργησαν προβλήματα τα τελευταία χρόνια: "Όπως είπα και προχθές θεωρώ ότι η ΑΕΚ είναι αυτοσκοπός, δεν είναι μέσο να προσβάλλουμε τα δικά μας πιστεύω. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε το φαινόμενο όσο γίνεται. Κάποια στιγμή νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ποιος είναι ο ρόλος τους απέναντι στην ομάδα. Θα κάνουμε μία ειδική συνέντευξη για αυτό το θέμα".

Για την κόντρα της EuroLeague με την FIBA και τις ομάδες-μετόχους: "Αν δεν ανοίξει η Ευρωλίγκα, μοιραία θα κλείσει. Όταν τα νερά λιμνάζουν, κάποια στιγμή βρωμίζουν και πρέπει να μπει φρέσκο νερό. Δεν είναι δυνατόν ένα κομμάτι της αγοράς να αποφασίζει για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Θυμίζω ότι αυτές οι ομάδες είναι μέτοχοι. Η ευθύνη είναι των ομάδων. Είναι μία ιδιωτική εταιρία, που συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι μέτοχοι. Δεν μας φταίει κανένας Μποντιρόγκα και κανένας Μπερτομέου. Δεν είναι δυνατόν δέκα ομάδες να αποφασίζει για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό δεν γίνεται σε κανένα άθλημα. Θεωρώ ότι νομοτελειακά θα αλλάξει αυτό. Δεν μπορεί να επιζήσει για πάρα πολλά χρόνια".

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ