ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΕΛ-Ολυμπιακός: 72-90

ΑΕΛ-Ολυμπιακός: 72-90
ομαδικη INTIME SPORTS

Με σβηστές τις μηχανές στο 4ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πέρασε από τον κάμπο και την ΑΕΛ με 72-90

Η ΑΕΛ αντιστάθηκε στον Ολυμπιακό για ένα δεκάλεπτο, κάτι φυσιολογικό αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι χαώδης. Και μόλις οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πιέσαν και βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι (με εξαιρετική ευστοχία από την περιφέρεια) τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα και η διαφορά ξεπέρασε και τους 30 πόντους,
Το ματς απέκτησε νωρίς διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά τα πολλά φάουλ που σφύριζαν οι -αυστηροί σε όλα-διαιτητές (πάνω από 40 βολές εκτέλεσε η ΑΕΛ και κοντά στις 20 ο Ολυμπιακός), καθυστερούσαν τη λήξη του, την οποία... ήθελαν οι ερυθρόλευκοι και αυτό φάνηκε για τα καλά στην τέταρτη περίοδο, όταν ο Ολυμπιακός χαλάρωσε στην άμυνα και η γηπεδούχος ομάδα βρήκε διαδρόμους προς το καλάθι.

Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός "καθάρισε" το παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν έτρεξε ένα σερί 14-0, φτάνοντας στο 49-27 του ημιχρόνου, με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και τον Τζος Τσίλντρες σε πολύ καλή μέρα. Κι όταν στο τρίτο δεκάλεπτο το σκορ έγινε 29-63, η ανάλυση του ματς απέκτησε τυπική έως και μηδαμινή σημασία.

Ο Τζος Τσίλντρες πέτυχε 22 πόντους (χωρίς να παίξει πάρα πολύ) και μάλιστα χωρίς να χάσει σουτ (2/2 βολές, 7/7 δίποντα και 2/2 τρίποντα), δείχνοντας ότι κάνει πράξη τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι θα γίνει πιο επιθετικός και απειλητικός. Πολύ καλός ο Πρίντεζης του τρίτου δεκαλέπτου (έβαλε και τους 10 πόντους σε αυτή την περίοδο), όπως υπογραμμίζονται και οι 7 πόντοι και οι 7 ασίστ του Θοδωρή Παπαλουκά.

Από την ΑΕΛ ξεχώρισε ο Αποστολίδης με 16 πόντους, όπως και ο Νέστορας Κόμματος (12 πόντοι) που σιγά σιγά βρίσκει τον εαυτό του, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα της Λάρισας, καθώς έχει ανάγκη την εμπειρία του.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 27-49, 38-71, 72-90

ΑΕΛ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μπρόζος, Μέχια 5, Ζάρας 7 (1), Καραδολάμης, Αποστολίδης 16 (1), Κόμματος 12 (2), Παπανικολάου 4, Λαμπρόπουλος 7 (1), Τσαϊρέλης, Καραβανάς 5, Λάππας 6 (1), Φράνσις 10.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7(1τρ., 7ασ.), Πρίντεζης 10 (1τρ.), Τσίλντρες 22 (2/2β., 7/7δ., 2/2τρ.), Βούιτσιτς 4 (5ασ.), Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 10 (2τρ.), Χαλπερίν 10, Γκριρ 9, Γιαννόπουλος, Βασιλόπουλος 4, Βουγιούκας 4, Σχορτσανίτης 6.

Γιαννάκης: "Παρά τις... φήμες, έχουμε σουτ"

Μετά το τέλος του ματς ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός, παρά τις... φήμες και τους αριθμούς, έχει παίκτες με πολύ καλό σουτ: " Σεβόμαστε τις ομάδες σαν την ΑΕΛ, που κάνουν σημαντική προσπάθεια και βρίσκονται σε πόλεις που αγαπούν το μπάσκετ. Εμείς στο τελευταίο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και η ΑΕΛ το εκμεταλλεύτηκε. Πρέπει να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι.

Όσον αφορά το σουτ, είναι θέμα συγκέντρωσης και υπομονής. Άσχετα με το τι λένε, οι αριθμοί υποστηρίζουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχουμε παίκτες με πολύ καλό σουτ. Στη ζωή είσαι υποχρεωμένος να βελτιώνεσαι κάθε μέρα, κάτι που ισχύει και σε μια ομάδα. Όλοι πρέπει να βελτιωνόμαστε, οι προπονητές, οι παίκτες, ο καθένας που παίζει ένα ρόλο στην ομάδα".

Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε: "Σε αυτά ματς πρέπει να βελτιώνεις συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού σου. Οι δύο ομάδες απέχουν πολύ σε δυναμικότητα, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να χαλαρώνουμε σε κανένα σημείο του αγώνα".

Τέλος, από πλευράς Ολυμπιακού μίλησε και ο Χάρης Γιαννόπουλος, που έκανε και το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα: "Για 30 λεπτά παίξαμε συγκεντρωμένα, αλλά στο τελευταίο δεν παίξαμε όπως θέλει ο προπονητής μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, γιατί στόχος είναι να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο και στα 40 λεπτά".

Αλεξανδρής: "Έπρεπε να είχαμε εκτελέσει 60 βολές!"

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έκανε παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα και τόνισε ότι η ΑΕΛ θα μπορούσε να εκτελέσει... 60 βολές! Και να σκεφτεί κανείς, ότι εκτέλεσε 40... " Τα νέα παιδιά που έχουμε, δεν έχουν την προσωπικότητα που απαιτείται για να κερδίσουν κάποια ματς. Όμως, οι διαιτητές στα πρώτα τρία δεκάλεπτα δεν σφύριξαν ομοιόμορφα. Μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο το έκαναν. Μπορώ να αποδείξω στο βίντεο ποια φάουλ του Ολυμπιακού δεν δόθηκαν, σε αντίθεση με τα ίδια δικά μας που δόθηκαν. Αν υπήρχε πιο ομοιόμορφη διαιτησία, θα είχαμε εκτελέσει 60 βολές!

Όπως και να 'χει, ο τρόπος με τον οποίο τελειώσαμε το ματς με ικανοποίησε. Μπορώ να οδηγήσω ψηλά μια ομάδα με τόσα ταλέντα, αλλά ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Αυτό είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια, ότι δεν μπορώ να κάνω άλλο υπομονή".

Ο Γιώργος Αποστολίδης τόνισε: "Κρατάμε την απόδοση που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως της τελευταίας περιόδου. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς, αλλά έπρεπε να παίξουμε πιο συγκεντρωμένα". Τέλος, ο Χρήστος Παπανικολάου σημείωσε: "Αν παίζουμε όπως κάναμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας".






























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ