ΚΟΛΟΣΣΟΣ

AEK-Koλοσσός: 90-72

AEK-Koλοσσός: 90-72
Έιβερι

Η Ένωση νίκησε το άγχος και τον Κολοσσό με 90-72 φτάνοντας τις 5 νίκες. Παρελθόν ο Σμίλιαν Πάβιτς

Επέβαλλε τον ρυθμό της...

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το άγχος για τη νίκη και επέβαλλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Γουίλιαμ Έιβερι ανέλαβε δράση, μετά από καιρό και έβαλε την Ένωση μπροστά στο σκορ.

Ο Κολοσσός έβρισκε λύσεις από τους Κένι Τέιλορ και Μίροσλαβ Τόντιτς κυρίως από την περιφέρεια, ωστόσο, ορισμένα κενά διαστήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή να μείνουν κοντά με τους γηπεδούχους.

Οι "κιτρινόμαυροι" αντίθετα, έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και τον έλεγχο των ριμπάουντ φρόντιζαν να ανεβάζουν τη διαφορά η οποία στο 19' έφτασε και τους 11 πόντους (46-35) έπειτα από καλάθι που σημείωσε ο Βασίλης Σίμτσακ.

O Έιβερι έδινε τις λύσεις

Η ΑΕΚ έβρισκε τον τρόπο να δημιουργεί προβλήματα στους "θαλασσί" πότε με τον Γουέσον και πότε με τον Έιβερι, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαζαν κάτω και έκαναν το παιχνίδι αμφίρροπο στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου.

Η εικόνα αυτή πάντως, δεν κράτησε για πολύ αφού οι παίκτες της Ένωσης επέβαλλαν και πάλι την τάξη ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στους 21 πόντους (90-69) παίρνοντας στο τέλος μία σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Tα δεκάλεπτα: 31-24, 51-41, 64-56, 90-72

ΑΕΚ (Αγγέλου):Γουέσον 18(2), Σι 6(1), Σίμτσακ 6, Ταπούτος 12, Κυρίτσης 16, Χατζής 7(1), Μπάρλος 2, Έιβερι 15(2), Βασίλιεβιτς 8(2).

Κολοσσός (Αλεξανδρής): Mαταλόν, Πίνοκ 8(1), Γιοσίποβιτς 7, Τέιλορ 13(2), Παναγιωταράκος 7, Τζιγκάνοβιτς 8, Σκορδάλης, Τόντιτς 15(2), Ασημακόπουλος 12(2).

Αγγέλου: "Η νίκη θα μας δώσει ώθηση"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφέρθηκε στον δημοσιογράφο Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. " Πληροφορηθήκαμε ότι ένα μέλος της οικογένειας την ΑΕΚ, ο Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, έκανε επέμβαση, διπλό μπάι μπας.

Ευχόμαστε απ΄ όλη την ομάδα ολόψυχα υγεία και να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του", ανέφερε ο τεχνικός της ΑΕΚ και συνέχισε: "Για μας ήταν δύσκολο παιχνίδι, προερχόμασταν από δύσκολες και αδικαιολόγητες ήττες.

Ο Κολοσσός είναι μια ομάδα που η μπασκετική της φιλοσοφία στηρίζεται στις εκπλήξεις. Τα ποσοστά του είναι καλύτερα εκτός έδρας, διότι εντός αγωνίζεται με πίεση. Περιμέναμε τον Κολοσσό, αλλά οι παίκτες μου αντέδρασαν σωστά και αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση και θετική αύρα για να συνεχίσουμε".

Ο Νίκος Χατζής από την πλευρά του τόνισε: " Υστερα από συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, θέλαμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Δουλεύουμε στις αδυναμίες μας, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα αρνητικά στοιχεία. Κάθε εβδομάδα παρουσιαζόμαστε πιο δυνατοί, άσχετα από τα αποτελέσματα.

Χάσαμε δύο ματς στον πόντο. Σήμερα καταφέραμε να πάρουμε διαφορά πριν το τέλος και να νικήσουμε άνετα. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη, διότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και εύχομαι στην πορεία να μας βγει περισσότερο αυτή η δουλειά".

Αναφορικά με τον Άγγελο Τσάμη θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης περίπου τρεις μήνες.

Αλεξανδρής: "Έχουμε δρόμο μπροστά μας"

Στην αντίπερα όχθη ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σχολίασε: " Θα διαφωνήσω με τον παίκτη μου, τον Παναγιώτη Παναγιωταράκο. Το παιχνίδι διαρκεί 40 λεπτά, όχι 37. Μπορεί σε κάποια σημεία να ήμασταν καλοί και να καλύψαμε τις διαφορές, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Γυρίσαμε τρεις-τέσσερις φορές το παιχνίδι, αλλά συνολικά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε επίθεση και και άμυνα. Δώσαμε πολλές ευκαιρίες στην ΑΕΚ να πετύχει εύκολα καλάθια. Δίκαια νίκησε η ΑΕΚ, ανεξάρτητα αν η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη. Προχωράμε, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Κάποια αποτελέσματα μας ευνοούν, κάποια όχι, αλλά εμείς δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με τους άλλους".

Ο Πάνος Παναγιωταράκος είπε: " Το τελικό σκορ είναι πλασματικό. Οσοι ήταν στο γήπεδο το είδαν. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 37΄. Κάποια καλάθια της ΑΕΚ μας απογοήτευσαν και αυξήθηκε η διαφορά. Με την επιστροφή των τραυματιών, η ομάδα θα γίνει πιο δυνατή. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια".

Τέλος ο Πάβιτς

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από την ΑΕΚ ο Σμίλιαν Πάβιτς. Ο Σλοβένος σέντερ έμεινε εκτός αποστολής στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, γεγονός που τον φέρνει προ της εξόδου.

Ούτως ή άλλως τις τελευταίες βδομάδες η θέση του ήταν επισφαλής, αν και τώρα θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση.













































TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ