ΑΕΚ

ΑΕΚ: Κολόμ και Μάνι Χάρις έρχονται παρέα

Ο Μάνι Χάρις κατά την προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΚ
Ο Μάνι Χάρις κατά την προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΚ EUROKINISSI

Προτεραιότητα αποτελούν για την ΑΕΚ αφενός η συμφωνία με τον Ισπανό πόιντ γκαρντ Κίνο Κολόμ αφετέρου η επιστροφή του Αμερικανού Μάνι Χάρις που σε πρώτη φάση θα κλείσουν την ομάδα των ξένων. Οι δυο τους ήταν παίκτες του Στέφανου Δέδα.

Εν εξελίξει βρίσκεται η ταυτόχρονη προσπάθεια της ΑΕΚ προκειμένου ο Κίνο Κολόμ και ο Μάνι Χάρις να είναι, κατά πάσα πιθανότητα, οι δύο ξένοι που θα συμπληρώσουν την 6άδα των μη γηγενών του ρόστερ της επόμενης σεζόν. Τουλάχιστον αυτή είναι η επιδίωξη των ανθρώπων που "κιτρινόμαυρου" κλαμπ ύστερα από τη θετική εισήγηση του κόουτς Στέφανου Δέδα, ο οποίος έχει εγκρίνει τόσο την απόκτηση του Ισπανού πόιντ γκαρντ όσο και την επιστροφή του Αμερικάνου σούπερ σκόρερ.

Ο 32χρονος Κολόμ (1.88μ), άλλοτε διεθνής με τη "φούρια ρόχα", είναι αναμφίβολα μια περίπτωση που προσφέρει ασφάλεια στην οργάνωση. Πρόκειται άλλωστε για παίκτη με εξαιρετική πάσα, ο οποίος στις δύο γεμάτες σεζόν του στην Euroleague, βγάζοντας εκτός τα μόλις 8 ματς που μέτρησε με τον Ερυθρό Αστέρα, έδινε περισσότερες από 4 ασίστ κατά μέσο όρο. Στο Eurocup δε το αντίστοιχο νούμερο του κυμαίνεται πάνω από τις 6.5 τελικές ανά παιχνίδι, συνδυαστικά με τους 13.1 πόντους. Ο νέος κόουτς της ΑΕΚ τον γνωρίζει καλά από την προ διετίας κοινή θητεία τους στην τουρκική Μπαχτσεσεχίρ, έχοντας ολοκληρωμένη άποψη για το τι μπορεί να κερδίσει από την ποιότητα και την εμπειρία του.

Συμπτωματικά στην ίδια ομάδα την ίδια χρονική περίοδο ανήκε και ο 31χρονος Χάρις (1.98μ), ο οποίος στη συνέχεια έφυγε για την Κίνα. Άρα ο Δέδας έχει συνεργαστεί μαζί του και μπορεί να κρίνει πόσο αν του ταιριάξει ή όχι για το "2". Μόνο που οι τελευταίες σοβαρές εξελίξεις στη χώρα της Ασίας αποτρέπουν την παραμονή του Χάρις στη Σαντόνγκ και είναι αναπόφευκτο να ψάχνει για νέα επαγγελματική στέγη. Στην Ένωση ξέρει τι θα συναντήσει, κουβαλώντας την εξαιρετική σεζόν που είχε μαζί της το 2017-18. Τότε που η ΑΕΚ, με αυτόν MVP, έφτασε να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο της FIBA.

Εφόσον ο Μάκης Αγγελόπουλος καταφέρει να φέρει πίσω τον Αμερικανό, θα είναι πολύ πιο εύκολο για τον Έλληνα κόουτς της Ένωσης να δουλέψει χωρίς να περιμένει εναγωνίως την ενεργοποίηση του τραυματία Νίκου Παππά, με τον οποίο, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ