EUROCUP

ΑΕΚ-Χέμοφαρμ: 73-93

ΑΕΚ-Χέμοφαρμ: 73-93
Βετούλας

Την ήττα με 73-93, γνώρισε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από τη Χέμοφαρμ και πλέον οι ελπίδες πρόκρισης ελαχιστοποιήθηκαν

Η Ενωση, έχει πλέον, μία νίκη και δύο ήττες, ενώ από το σημερινό "ναυάγιο" διασώθηκε μόνο ο Νίκος Βετούλας με 15 πόντους, καθώς όταν αφυπνίστηκαν οι Γκαγκαλούδης, Πρόδρομος Νικολαϊδης ήταν πλέον πολύ αργά.

Πολύ άσχημα ξεκίνησε η ΑΕΚ στο παιχνίδι και η Χέμοφαρμ, με ηγέτη τον Ραντίνοβιτς, πήρε γρήγορα προβάδισμα, με 0-8. Μάρκοβιτς, Σούπουτ και Ραντίνοβιτς, οδήγησαν στο +10 τους φιλοξενούμενους (6-16). Χάρη σε δύο τρίποντα του Νίκου Βετούλα, η ομάδα του Αλεξανδρή μείωσε σε 13-21, δύο λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, η οποία ολοκληρώθηκε με το σκορ 22-28, υπέρ των φιλοξενουμένων, που είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Σούπουτ με 10 πόντους.

Ο Τόπιτς, ανέλαβε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και διατήρησε τη διαφορά σε επίπεδα 8 πόντων (30-38). Στους 13 "άνοιξε η ψαλίδα" και η ΑΕΚ, έδειξε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των Σέρβων. Μετά από περίπου 5 λεπτά, η διαφορά κατέβηκε στους 10 (38-48) και το πρώτο μέρος, ολοκληρώθηκε με προβάδισμα 11 πόντων της Χέμοφαρμ, 43-54.

Τα "έσπασαν" στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, οι παίκτες των δύο ομάδων, που δεν σκόραραν μετά από 4 λεπτά. Το "ρόδι" - δυστυχώς για την ΑΕΚ - "έσπασε" ο Γιοκσίμοβιτς που με λέι απ, έκανε το 43-56. Τα πράγματα "σκούρυναν" επικίνδυνα για τον "Δικέφαλο", ο οποίος 3 λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου βρέθηκε πίσω 47-60. Στους 19 έχει εκτοξεύθηκε η διαφορά και το υπόλοιπο του παιχνιδιού, μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία. Οι φιλοξενούμενοι, με την ομαδική δουλειά τους, δεν άφησαν περιθώρια στην ΑΕΚ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η "Ένωση" δεν κατάφερε να αλλάξει την εις βάρος της εικόνα και η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 24 πόντους (58-82). Το τελικό 73-93, ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 43-54, 53-75, 73-93

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Π. Νικολαϊδης 10 (2), Γκαγκαλούδης 12 (1), Παπανικολάου, Μάγλος 2, Αθανασούλας 4, Μαγγουνής 4, Σκοτ 8, Σ. Νικολαϊδης 4 (1), Πέρκοβιτς 7, Βετούλας 15 (3), Κόμματος 7, Ταπούτος.

Χέμοφαρμ: Μπορίσοφ, Μάρκοβιτς 10 (2), Σάβοβιτς 2, Γιοξίμοβιτς 13 (1), Μαριάνοβιτς 2, Σούπουτ 15 (3), Ράκιτς 7 (1), Γερέμινοφ, Ραντίνοβιτς 15, Τόπιτς 17 (4), Μάρκοβιτς 5 (1), Βουκοσάβλιεβιτς 7.

Αλεξανδρής: " Δίνω ευκαιρίες και δεν αξιοποιούνται"

Ιδιαίτερα απογοητευμένος και εκνευρισμένος, ήταν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, στη συνέντευξη Τύπου. Ο "Τίγρης" άφησε αιχμές κατά των νέων παικτών και τόνισε ότι στα όσα χρόνια είναι προπονητής στην Α1, δεν έχει ξαναδεί τέτοια εικόνα.

" Δεν είπαμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, αλλά πρέπει να προσπαθούμε σε όλα. Ήμασταν απογοητευτικοί και 15 χρόνια που είμαι σε ομάδες της Α1, δεν έχω ξαναισθανθεί τέτοια ντροπή. Έχω σκάσει και δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια εικόνα. Τόνισα στους παίκτες ότι είναι ντροπή για όλους, αλλά δεν τους είπα πολλά περισσότερα γιατί το "πολύ το κύριε ελέησον, το βαριέται κι ο Παππάς".

" Ήταν ένα σκωτσέζικο ντους. Ήμασταν όπως στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα που φάγαμε 100 πόντρους στο γήπεδό μας. Το χειρότερο είναι ότι δίνεις ευκαιρίες σε νέα παιδιά και αυτά δεν έχουν το πάθος και το ενδιαφέρον για να τα καταφέρουν".

Από την πλευρά του, ο Μίροσλαβ Νίκολιτς, είπε: " Λόγω απεργίας στα αεροδρόμια στη Σερβία, θα γυρίσουμε με τραίνο. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να επιστρέψουμε γιατί γιατί θέλουμε να μπούμε στην τετράδα της Αδριατικής λίγκας".

" Σήμερα κερδίσαμε δίκαια λόγω της καλής μας άμυνας. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, αλλά είναι αργή για μας".

























TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ