STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΑΕΚ Betsson - Παναθηναϊκός AKTOR 69-89: Περίπατος για τους πράσινους στα Λιόσια στο γεμάτο ένταση ματς με την Ένωση

ΑΕΚ Betsson - Παναθηναϊκός AKTOR 69-89: Περίπατος για τους πράσινους στα Λιόσια στο γεμάτο ένταση ματς με την Ένωση
INTIME

Έπειτα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ο Παναθηναϊκός AKTOR πανηγύρισε τη νίκη επί της ΑΕΚ Betsson με 89-69 για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Με αυτή τη νίκη οι πράσινοι διατήρησαν την απόσταση μίας νίκης από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Ένα μεγάλο σε διάρκεια και ένταση ματς έλαβε χώρα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να επιβάλλεται της ΑΕΚ Betsson και να επικρατεί με 89-69.

Το παιχνίδι τελείωσε αργότερα από το αναμενόμενο και αυτό συνέβη λόγω της προσωρινής διακοπής που υπήρξε στο τρίτο δεκάλεπτο λόγω υβριστικών συνθημάτων.

Ο Κέντρικ Ναν (19 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ) αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το σύνολο του Εργκίν Αταμάν, την ώρα που ο Τζόρνταν ΜακΡέι (15 πόντοι, 5 ασίστ) αποτελούσε τον κύριο επιθετικό εκφραστή της ομάδας του Ηλία Ζούρου.

Οι πράσινοι κυριάρχησαν κατά κράτος στον τομέα των ριμπάουντ με 44 έναντι 28 απέναντι στην Ένωση που αγωνίστηκε χωρίς τον Τζάστιν Τίλμαν αναφορικά με την φροντ λάιν. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν χωρίς τους Κώστα Σλούκα και Αλεκσάνταρ Μπαλτσερόφσκι

Στο 17-1 πλέον οι πράσινοι που κράτησαν την απόσταση μίας νίκης από τον Ολυμπιακό, στο 7-11 οι κιτρινόμαυροι στην κατάταξη της Stoiximan Basket League.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ Betsson ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, με τον Τζόρνταν ΜακΡέι να οδηγεί την ομάδα του Ηλία Ζούρου με επιθετικό κρεσέντο. Το καλό διάστημα της Ένωσης διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά, καθώς στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός AKTOR επέβαλε τον ρυθμό του. Οι πράσινοι βασίστηκαν στον επιθετικό πλουραλισμό και ανέβασαν τη διαφορά, η οποία έφτασε και ξεπέρασε γρήγορα τα διψήφια επίπεδα. Σκορ πρώτης περιόδου ήταν το 28-16 υπέρ της ομάδας του Αταμάν, με το τριφύλλι να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν επιβλητικός στον τομέα των ριμπάουντ, εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα της Ένωσης στην φροντ λάιν. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου είχε κύριο εκφραστή των επιθετικών της ενεργειών τον Τζόρνταν ΜακΡέι, μοναδικό διψήφιο των κιτρινόμαυρων μέχρι την ανάπαυλα που βρήκε τους πράσινους στο +13 (48-35).

Η ΑΕΚ Betsson μπήκε δυναμικά στην τρίτη περίοδο και με ένα επιμέρους 13-6 έριξε τη διαφορά στους έξι πόντους (48-54). Στο 24ο λεπτό του αγώνα υπήρξε διακοπή λόγω υβριστικών συνθημάτων, με το παιχνίδι να συνεχίζεται έπειτα από διακοπή κάποιων λεπτών. Με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ για τη συνέχιση του αγώνα η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ανέκτησε το διψήφιο προβάδισμα. Η διαφορά ξέφυγε πάνω από τους 20 πόντους (63-85) με τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού να είναι διαδικαστικά. Τελικό σκορ το 89-69 υπέρ των πρασίνων.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Μηλαπίδης, Σκανδαλάκης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-28, 35-48, 53-68, 69-89

ΑΕΚ BETSSON (Ηλίας Ζούρος): Ραντλ 9, Αγραβάνης 3 (6 ριμπάουντ), Νάιτ 10 (4 ασίστ), Μόργκαν 8, ΜακΡέι 15 (5 ασίστ), Καράμπελας 6, Πιλάβιος , Χόλινς 2, Νετζήπογλου 5, Χατζηδάκης, Κουζέλογλου 11 (5 ριμπάουντ), Ματαλιωτάκης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Γκραντ 10 (2/3 τρίποντα), Ναν 19 (6 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Λεσόρ 9 (7 ριμπάουντ), Γκριγκόνις 8, Μήτογλου 10 (5 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης 9 (4/5 δίποντα), Βιλντόσα 7, Μωραΐτης 1, Παπαπέτρου 1, Αντετοκούνμπο 7 (5 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 8 (5 ριμπάουντ), Μαντζούκας 5

Τα ομαδικά στατιστικά της ΑΕΚ Betsson: 20/44 δίποντα, 7/21 τρίποντα, 8/13 βολές, 28 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 11 λάθη, 8 κλεψίματα, 4 τάπες

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού AKTOR: 24/39 δίποντα, 14/22 τρίποντα, 14/22 βολές, 44 ριμπάουντ, 19 ασίστ, 15 λάθη, 7 κλεψίματα, 6 τάπες

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ Betsson πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ