ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

3/3 και συνεχίζει...

3/3 και συνεχίζει...
ομαδικη παγκος

Ο Πανιώνιος πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του, επικρατώντας της ΑΕΛ στη Λάρισα με 65-67

Η θεωρία έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν το μεγάλο φαβορί του παιχνιδιού και η πράξη δεν είχε αντίθετη άποψη, όπως φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο. Η Ολύμπια Λάρισας βρέθηκε πίσω με τρεις πόντους (9-6), αλλά από εκείνο το σημείο και μετά οι πρωταθλητές πάτησαν γκάζι και έφυγαν μακριά.
Με ένα σερί 14-0 ο Παναθηναϊκός δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και με καλές και οργανωμένες (δια χειρός Γιασικεβίτσιους) επιθέσεις έβρισκε συχνά το δρόμο προς το καλάθι. Σε αντίθεση με την Ολύμπια, που ήταν αρκετά στατική απέναντι στην πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού, δεν είχε καλές επιλογές στα σουτ, ενώ ο Λαμάρ Γκριρ έμεινε άποντος σε όλο το δεκάλεπτο.

Το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν 23-8 και ο Παναθηναϊκός απλά προσπαθούσε να συντηρήσει τη διαφορά και να προσφέρει ωραίο θέαμα. Και το κατάφερε. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, εκμετάλλευση του κάθε φορά διαφορετικού ελεύθερου παίκτη και με τον Άντρια Ζίζιτς να κινείται εξαιρετικά μακριά από την μπάλα, οι πράσινοι δεν είχαν πρόβλημα ούτε και στη δεύτερη περίοδο.

Και μπορεί η Ολύμπια να μείωσε σε 23-14 και 28-18, αλλά στην ουσία δεν είχε το ρυθμό που έπρεπε, αλλά και τις αμυντικές λύσεις για να περιορίσει τον Παναθηναϊκό. Μετά το 28-18 οι πράσινοι έτρεξαν ένα 9-0 σερί και έκαναν το σκορ 37-18 και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ομπράντοβιτς καθόταν στον πάγκο του ήρεμος από την εξέλιξη που είχε ο αγώνας. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν 46-25 και ήταν φανερό, ότι ο... σοβαρός Παναθηναϊκός δεν θα είχε πρόβλημα να φτάσει στη νίκη.

Μάλιστα, στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός σε άμυνα κι επίθεση. Ιδιαίτερα στην άμυνα, κατάφερε να κρατήσει για οκτώ λεπτά την Ολύμπια στους... έξι πόντους, ενώ παράλληλα έτρεξε κι ένα 20-0 (!) σερί με το οποίο προηγήθηκε με 40 πόντους! Αλλά και με 41 (73-32).

Πρωταγωνιστής στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής και πέτυχε 11 πόντους, δείχνοντας το ταλέντο του, το οποίο έχει θέση στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Την ίδια ώρα, η Ολύμπια ήταν πολύ κακή και δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι.

Φυσικά τόσο το τρίτο, όσο και το τέταρτο δεκάλεπτο δεν προσφέρει πολλά για κριτική, πέρα από τη θέληση των παικτών του Παναθηναϊκού να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, ενώ η Ολύμπια είχε παραδώσει τα όπλα και τελικά έχασε με 94-56.

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 46-25, 77-37, 94-56

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 7 (1), Χατζηβρέττας 7 (1), Μπατίστ 7, Γιασικεβίτσιους 13, Τσαρτσαρής, Ντικούδης 6, Ουίνστον 8, Περπέρογλου 16 (3), Σπανούλης 10 (2), Ζίζιτς 13, Μπετσίροβιτς 4, Αλβέρτης 3.

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Τσιάρας 7 (1), Γκριρ 4 (1), Λέισι 4, Μπέλσερ 2, Κουμπούρας 15, Αριγκμπάμπου, Μπατής 19 (4), Γιαννουλάκος 2, Αγγέλοφ, Τριχόπουλος 3 (1).

Λάτσιος: "Να προστατεύσουν το άθλημα"

Η διοίκηση και οι άνθρωποι της ΑΕΛ, είχαν πολλά παράπονα μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Λάτσιος, τόνισε: "Δυστυχώς πρέπει να πω κάποια πράγματα καθώς για δεύτερη συνεχόμενη φορά νιώθουμε πως δεν χάσαμε με αγωνιστικά κριτήρια. Η αντιμετώπιση των διαιτητών στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν ήταν αυτή που αρμόζει στην ιστορία και την αξία της ομάδας μας, ούτε στο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Προσπάθησα να πείσω όλους στην ομάδα πως υπάρχει μεγάλο όριο στο ανθρώπινο λάθος, όμως σήμερα με αμφισβήτησαν και βλέπω την πίκρα στα μάτια τους.

Αν κάτι τέτοιο ξαναγίνει στο μέλλον, θα βρούμε τρόπο οι προπονητές και οι παίκτες μας να αγωνίζονται επί ίσους όρους απέναντι στους αντιπάλους τους. Δεν ξέρω αν ακόμη φτάσω στο σημείο να ωθήσω τον κόσμο, που ήταν εκπληκτικός, στην λευκή απεργία και να μην έρχεται στο γήπεδο για να βλέπει αυτά τα πράγματα. Δεχόμαστε τώρα ότι αυτά οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά από εδώ και πέρα δεν θα δεχτούμε να υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας.

Πρέπει η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ να ανησυχήσουν και να προστατεύσουν το άθλημα. Είναι χείριστος ρατσισμός όταν τρεις Αθηναίοι διαιτητές σφυρίζουν αγώνα που παίζει αθηναϊκή ομάδα. Πως μπορούμε να τους πείσουμε να μην το κάνουν; Υποτιμούν το ελληνικό μπάσκετ. Τέλος να πω συγχαρητήρια σε παίκτες, προπονητές και στον εκπληκτικό κόσμο για την παρουσία του".

Πιλαφίδης: "Να πεισμώσουμε περισσότερο"

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Κώστας Πιλαφίδης, δήλωσε: " Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την νίκη. Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα για το ματς και με μεγάλη διάθεση. Δεν βρήκαμε όμως ρυθμό και βασικοί μας παίκτες δεν ήταν μέσα στο παιχνίδι είτε από λάθη δικά μας είτε από την άμυνα του αντιπάλου. Ήταν επιτυχία το ότι σταθήκαμε για 40 λεπτά και είχαμε την ευκαιρία για τη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε. Στα δίποντα είχαμε μόλις 38% ευστοχία για δεύτερο συνεχόμενο ματς κάτι που πρέπει να το δούμε στην συνέχεια.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια , πρέπει να κρατήσουμε την εμφάνιση και να μην απογοητευτούμε. Ο Πανιώνιος είναι μια πολύ καλή ομάδα και της εύχομαι καλή συνέχεια. Εμείς πρέπει να πεισμώσουμε περισσότερο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που είδε ότι προσπαθήσαμε αλλά δεν τους ικανοποιήσαμε με νίκη. Θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι και θα το κάνουμε στην συνέχεια".

Για την διαιτησία ο Κώστας Πιλαφίδης όταν ρωτήθηκε απάντησε: " Όταν χάνεις αν μιλήσεις για την διαιτησία θα θεωρηθείς γραφικός, οπότε είναι άτοπο να το κάνεις. Οι διαιτητές είναι επαγγελματίες και πρέπει να δουν εκείνοι και να κρίνουν τι ακριβώς κάνουν. Απλά δεν είναι ωραίο να υπάρχουν λάθη από πρόθεση".

Μάρκοβιτς: "Κερδίσαμε, αν και δεν παίξαμε πολύ καλά"

Από την πλευρά του, ο Νέναντ Μάρκοβιτς, σημείωσε: " Ξέραμε ότι θα γινόταν σκληρό παιχνίδι κόντρα σε μια καλή και δουλεμένη ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ. Εμείς δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε για’ αυτό το παιχνίδι. Θέλαμε τη νίκη για να κρατηθούμε σε υψηλό επίπεδο. Δουλέψαμε για να κρατήσουμε τους Κις και Παπανικολόπουλο χαμηλά στο σκορ και τα καταφέραμε ως έναν βαθμό. Δουλέψαμε και στην άμυνα και τα πήγαμε αρκετά καλά. Είμαι ευχαριστημένος που κερδίσαμε αν και δεν παίξαμε πάρα πολύ καλά όπως σε προηγούμενα ματς". Για την διαιτησία ο Μάρκοβιτς είπε πως δεν θέλει να την κρίνει καθώς οι διαιτητές δεν είναι οι πρωταγωνιστές σε ένα παιχνίδι.

Κολώκας: "Συνεχίζουμε για τον κόσμο"

Ο Μάρκος Κολώκας είπε: " Συγχαρητήρια για την προσπάθεια την δική μας και στον Πανιώνιο για τη νίκη. Εμείς κυνηγούσαμε το σκορ συνέχεια και φορτωθήκαμε με άγχος. Είχαμε και κάποια επιθετικά προβλήματα, ενώ φορτωθήκαμε και με φάουλ. Συνεχίζουμε και θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε αυτόν τον υπέροχο κόσμο στην πορεία".

Τέλος, ο Γιάννης Καλαμπόκης σχολίασε: " Ήταν πολύ σημαντική η νίκη κόντρα σε μια δουλεμένη ομάδα. Εμείς είχαμε κάποια προβλήματα στον ρυθμό αλλά τελικά κερδίσαμε και αυτό κρατάμε. Συνεχίζουμε με όρεξη".













































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ