FORMULA 1

Ξεκινά ο "πυρετός" του 2024: Πότε αποκαλύπτονται τα νέα μονοθέσια, που θα τα δείτε LIVE

Sebastian Kawka/Mercedes-Benz AG
Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Launch - Sebastian Kawka SEBASTIAN KAWKA/MERCEDES-BENZ AG

Μετά τις ψηφιακές εικόνες του χρωματισμού που θα έχουν τα μονοθέσια της McLaren και της Haas το 2024, από σήμερα (5/02) περνάμε στη φάση των παρουσιάσεων των ομάδων και των νέων τους αυτοκινήτων για τη σεζόν του 2024 στη Formula 1. Διαβάστε πού και πότε θα γίνει κάθε παρουσίαση και πώς μπορείτε να τις δείτε LIVE.

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει τις παρουσιάσεις των ομάδων της Williams και της Stake F1 (Sauber, πρώην Alfa Romeo F1) που θα γίνουν το απόγευμα και το βράδυ. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα έχουμε επίσης τις εκδηλώσεις των Alpine και RB (η πρώην Alpha Tauri, που τυπικά ονομάζεται Visa CashApp RB), ενώ την επόμενη αναμένουμε τα “υπερόπλα” της F1: κατά σειρά τις Ferrari, McLaren, Mercedes και Red Bull.

Ξεκινώντας από τη Haas, που έδειξε τα χρώματά της την προηγούμενη Παρασκευή, ας δούμε πότε θα κάνει κάθε ομάδα την παρουσίασή της για το 2024, σε ποιο μέρος, και πού μπορείτε να την παρακολουθήσετε με live streaming:

Haas (2 Φεβρουαρίου 2024)
Η αμερικανική ομάδα της F1 παρουσίασε και πάλι με ψηφιακές εικόνες, νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα, τα χρώματα που θα έχει το νέο της μονοθέσιο VF-24, μαζί με ορισμένες από τις σχεδιαστικές αλλαγές του. Μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες εδώ, καθώς και στους επίσημους λογαριασμούς της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, X, Instagram).

Williams: 5 Φεβρουαρίου 2024
Η ομάδα του Γκροβ φιλοδοξεί με τη φετινή FW46 να κάνει άλλο ένα βήμα προόδου, μετά τη σημαντική της περσινή βελτίωση, αλλά σήμερα θα παρουσιάσει μόνο το χρωματισμό της. Η εκδήλωση θα γίνει στο κεντρικό κατάστημα της εταιρείας Puma στη Νέα Υόρκη, στις 16:40 (ώρα Ελλάδας), και θα υπάρξει livestream της εκδήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα της Williams καθώς και στην εφαρμογή Williams Racing.

Sauber: 5 Φεβρουαρίου 2024
Η Sauber, που μέχρι πέρσι λεγόταν Alfa Romeo F1 και από φέτος θα ονομάζεται Stake F1 χάρη στον νέο της βασικό χορηγό (ενόψει της μετάβασης στα χέρια της Audi) θα παρουσιάσει με live stream τη νέα C44 μέσω της ιστοσελίδας του χορηγού KICK (Kick.com) στις 21:00 το βράδυ, με ώρα Ελλάδας. Όμως, στη χώρα μας δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα αυτή, συνεπώς θα πρέπει να απευθυνθείτε στα κανάλια της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Alpine: 7 Φεβρουαρίου 2024
Η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο της αυτοκίνητο, την Α524, την ερχόμενη Τετάρτη (7/02) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και του καναλιού της στο YouTube στις 15:30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας). Μαζί με την Α524 η Alpine θα παρουσιάσει και το νέο της αγωνιστικό Hypercar για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και τις 24 Ώρες του ΛεΜάν.

RB: 8 Φεβρουαρίου 2024
Μία μέρα μετά την Alpine, την Πέμπτη 8/02, θα έρθει η σειρά της RB να αποκαλύψει τη νέα της ταυτότητα και τα νέα της χρώματα. Πρόκειται για την ομάδα που γνωρίζαμε στο παρελθόν ως Minardi, Toro Rosso και Alpha Tauri, και από φέτος μετονομάζεται σε Visa CashApp RB. Η εκδήλωση θα γίνει στο Λας Βέγκας, αλλά δεν θα μεταδοθεί με livestreaming. Αντίθετα, θα υπάρξουν δημοσιεύσεις την ώρα της παρουσίασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας (Instagram και X).

Aston Martin: 12 Φεβρουαρίου 2024
Η επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με την παρουσίαση της νέας Aston Martin AMR24 του Φερνάντο Αλόνσο στο εργοστάσιο της ομάδας, στο Silverstone. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την ώρα, ενώ αναμένεται να υπάρξει LIVE κάλυψη της εκδήλωσης μέσω του καναλιού της ομάδα στο YouTube.

Ferrari: 13 Φεβρουαρίου 2024
Η Scuderia θα αποκαλύψει τη νέα SF-24 την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας). Συνήθως η παρουσίαση μεταδίδεται LIVE από τα κανάλια της ομάδα, και ενδεχομένως να συμβεί το ίδιο και φέτος - παρότι η ιταλική ομάδα θα κρατήσει χαμηλούς τόνους και θα κάνει την εκδήλωση σε κλειστό κύκλο εντός των τειχών του Μαρανέλο.

McLaren: 14 Φεβρουαρίου 2024
Η πρώτη από τις δύο παρουσιάσεις την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου θα είναι της McLaren, η οποία θα εμφανίσει τη νέα MCL38 μετά την αποκάλυψη των χρωμάτων της πριν από λίγες μέρες. Η αγγλική ομάδα θα δημοσιεύσει τις λεπτομέρειες της παρουσίασης τις προσεχείς ημέρες.

Mercedes: 14 Φεβρουαρίου 2024
Την ίδια μέρα με τη McLaren θα δούμε και τη νέα Mercedes W15, στην αγγλική πίστα του Σίλβερστοουν, μέσω μιας “ψηφιακής παρουσίασης” με απευθείας μετάδοση στα κανάλια της ομάδας στο YouTube, στο Χ και στο Facebook.

Red Bull: 15 Φεβρουαρίου 2024
Η τελευταία ομάδα που θα κλείσει τον κύκλο των φετινών παρουσιάσεων είναι η πρωταθλήτρια Red Bull, που θα αποκαλύψει την RB20 -ή τουλάχιστον μια κεκαλυμμένη εκδοχή της- την άλλη Πέμπτη 15/02. Προς το παρόν η ομάδα δεν έχει ανακοινώσει πού και ποιά ώρα θα γίνει η εκδήλωση, ούτε αν θα μεταδοθεί σε livestreaming.

Μετά τις παρουσιάσεις όλων των μονοθεσίων, πολλά εξ αυτών -όπως οι Ferrari και Mercedes- θα κάνουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα στην πίστα την ίδια μέρα, στο πλαίσιο της μίας εκ των δύο “ημερών βιντεοσκόπησής” τους για λόγους marketing.

Η ουσιαστική εργασία για την εξέλιξή τους θα γίνει από τις ομάδες το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου 2024 στο Μπαχρέιν, πριν από το πρώτο GP της σεζόν του 2024 στο ίδιο σημείο στις 29 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ