WRC

WRC: Ο Τάνακ επέστρεψε στην M-Sport Ford για το 2023

Ο Τάνακ με τα χρώματα της Hyundai
Ο Τάνακ με τα χρώματα της Hyundai HYUNDAI MOTORSPORT MEDIA

Η -εν πολλοίς αναμενόμενη- μεταγραφή του Οττ Τάνακ στη βρετανική M-Sport Ford το 2023 ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα, και θα τον φέρει στο μπάκετ του Ford Puma Rally1 και στην ομάδα με την οποία έκανε τα πρώτα του βήματα στο WRC.

Πριν καν τελειώσει η φετινή σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ο Οττ Τάνακ εκμεταλλεύθηκε έναν όρο στο συμβόλαιό του με τη Hyundai και έμεινε ελεύθερος για το 2023, μετά από μια δύσκολη σεζόν με πολλά προβλήματα για την ομάδα του Αλτσενάου.

Ο 35χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 είχε κερδίσει τρεις αγώνες του WRC με το Hyundai i20 N Rally1, όμως τα αρχικά προβλήματα αξιοπιστίας του αυτοκινήτου και έπειτα η ρήξη του με τη διοίκηση της ομάδας και με τον έτερο πρωταγωνιστικό οδηγό, Τιερί Νεβίλ, χάλασαν το κλίμα στις σχέσεις τους.

Αρχικά υπήρξε η φημολογία ενδεχόμενης αποχώρησης του Τάνακ για ένα χρόνο από το σπορ, είτε επιστροφής του στην Toyota ή την M-Sport. Για την M-Sport τα εμπόδια ήταν οικονομικής φύσεως, αλλά πλέον φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν, κι έτσι η ομάδα της Κούμπρια θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Και φυσικά θα του αναθέσει το ρόλο του ηγέτη της ομάδας, δίπλα σε δύο οδηγούς που δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη.

WRC: Ο Τάνακ επέστρεψε στην M-Sport Ford για το 2023
RED BULL CONTENT POOL


Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Μάλκολμ Ουίλσον επιδιώμει να υπογράψει και τον Σεμπάστιαν Λεμπ (αν και για περιορισμένο πρόγραμμα αγώνων), ενώ έβαλε πρώρο τέλος στο διετές συμβόλαιο που είχε με τον Κρεγκ Μπριν. Ο Ιρλανδός, με τη σειρά του, ακολούθησε τον αντίστροφο δρόμο από τον Τάνακ, καθώς το 2023 θα μοιράζεται το τρίτο εργοστασιακό Hyundai i20 N Rally1 με τον Ντάνι Σόρδο. Υποψήφιοι επίσης για την M-Sport παραμένουν οι Γκας Γκρίνσμιθ και Πιέρ-Λουί Λουμπέ, ενώ σε αυτούς έχει προστεθεί και ο Όλιβερ Σόλμπεργκ.

Ο Οττ Τάνακ έκανε τα πρώτα του βήματα με τα Ford Fiesta WRC της M-Sport στο WRC, ξεκινώντας από το 2011. Με αυτή την ομάδα σκόραρε την πρώτη από τις 17 νίκες του στο θεσμό, πριν κερδίσει 16 ακόμα, και μαζί το πρωτάθλημα οδηγών με την Toyota το 2019.

"Στην M-Sport βρίσκεται το μέρος που γαλουχήθηκα ως οδηγός και όπου έμαθα όλα τα δύσκολα μαθήματα και τις εμπειρίες για να γίνω παίκτης πρώτου επιπέδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι", είπε ο Τάνακ. "Από τότε που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ήμουν σε θέση να υπερασπιστώ τον τίτλο μου, και δεν θα βρω ηρεμία με τον εαυτό μου μέχρι να το πετύχω. Συζήτησα πολύ με τον Μάλκολμ [Ουίλσον] και αναμφίβολα μοιραζόμαστε την ίδια φιλοδοξία για την επόμενη σεζόν".

Ο Οττ Τάνακ έχει κάνει ήδη την πρώτη του δοκιμή του Ford Puma Rally1, στο πεδίο δοκιμών της ομάδας στο δάσος του Greystoke. "Είναι ασφαλές να πούμε, από τις πρώτες εντυπώσεις του Οττ, πως αισθανόμαστε σιγουριά πως μπορούμε να διεκδικήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023. Η παρουσία του εδώ για δύο μέρες μας έδειξε το επίπεδο που χρειάζεται για να φέρεις επιδόσεις ικανές για νίκες".

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ