PEUGEOT

Το εντυπωσιακό 9X8 της Peugeot έτοιμο για τις “6 Ώρες του Πορτιμάο”

94 DUVAL Loic (fra), MENEZES Gustavo (usa), MULLER Nico (swi), Peugeot TotalEnergies, Peugeot 9x8, action during the 1000 Miles of Sebring 2023, 1st round of the 2023 FIA World Endurance Championship, from March 15 to 17, 2023 on the Sebring International Raceway in Sebring, Florida, USA - Photo Joao Filipe / DPPI
Peugeot TotalEnergies 9x8 / FIA World Endurance Championship WEC 2023 JOAO FILIPE / DPPI

Ο δεύτερος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA που θα πραγματοποιηθεί στο Πορτιμάο στις 14 και 16 Απριλίου, είναι η νέα πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα Peugeot TotalEnergies.

Το Πορτιμάο είναι ο επόμενος προορισμός της Team Peugeot TotalEnergies και του εντυπωσιακού 9X8. Ο δεύτερος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA (World Endurance Championship WEC 2023) διεξάγεται στις 14-16 Απριλίου στην πίστα του Αλγκάρβε, στην νοτιοδυτική Πορτογαλία.

Μετά από έναν δύσκολο αγώνα κατά τη διάρκεια των 1.000 Μιλίων του Ζέμπρινγκ, όπου η Team Peugeot TotalEnergies αντιμετώπισε πολλά μηχανικά θέματα, η ομάδα πραγματοποίησε εντατικές δοκιμές εξέλιξης στην πίστα Paul Ricard στο Le Castellet της Γαλλίας, για να βελτιώσει το PEUGEOT 9X8 ενόψει των ερχόμενων ευρωπαϊκών αγώνων. Η δουλειά που έγινε κατά την τελευταία περίοδο δοκιμών στη γαλλική πίστα επέτρεψε στην ομάδα να βελτιώσει την αξιοπιστία του PEUGEOT 9X8 και να εργαστεί πάνω στα προβλήματα που αντιμετώπισε τον περασμένο μήνα στη Φλόριντα.

MULLER Nico (swi), Peugeot TotalEnergies, Peugeot 9x8, portrait during the 1000 Miles of Sebring 2023, 1st round of the 2023 FIA World Endurance Championship, from March 15 to 17, 2023 on the Sebring International Raceway in Sebring, Florida, USA - Photo Joao Filipe / DPPI
Peugeot TotalEnergies 9x8 / FIA World Endurance Championship WEC 2023 JOAO FILIPE / DPPI

Με μήκος 4.653 km, το Autodromo International do Algarve είναι μια από τις μικρότερες πίστες του πρωταθλήματος WEC. Πρόκειται για μια γρήγορη, τεχνική πίστα, γνωστή για τις αλλαγές υψομέτρου της. Είναι ένα σιρκουί με αργές εξόδους στις στροφές, συνθήκη που απαιτεί κορυφαίο επίπεδο πρόσφυσης. Οι διάφορες “τυφλές” στροφές την καθιστούν επίσης πολύ απαιτητική για τους οδηγούς.

Αυτές τις συνθήκες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Πολ Ντι Ρέστα, Μίκελ Τζένσεν και Ζαν-Έρικ Βέργκνε στο τιμόνι του #93 PEUGEOT 9X8 και οι Λόικ Ντυβάλ, Γκουστάβο Μενέζες και Νίκο Μίλερ στο #94 PEUGEOT 9X8.

Όπως τονίζει ο Βέργκνε, το επίπεδο του συναγωνισμού στην κατηγορία Hypercar είναι πολύ υψηλό, με την Toyota πολύ δυνατή και την Ferrari να δείχνει επίσης εξαιρετικές επιδόσεις. Ο Ζαν-Μαρκ Φινό, Senior VP του ομίλου Stellantis, από την πλευρά του, παραδέχτηκε πως η Γαλλική ομάδα έχει πολλή δουλειά να κάνει όσον αφορά την απόδοση αλλά και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου.

FINOT Jean-Marc (fra), Director of Stellantis Motorsport, portrait during the 1000 Miles of Sebring 2023, 1st round of the 2023 FIA World Endurance Championship, from March 15 to 17, 2023 on the Sebring International Raceway in Sebring, Florida, USA - Photo Joao Filipe / DPPI
Ζαν-Μαρκ Φινό, Διευθυντής της Stellantis Motorsport JOAO FILIPE / DPPI

Ο Μίλερ πάντως δηλώνει αισιόδοξος, λέγοντας πως η πίστα είναι ένα σιρκουί που ξέρει καλά η Peugeot καθώς έχει ήδη κάνει δοκιμές εκεί οπότε η ομάδα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη, ενώ και η χάραξη της διαδρομής ταιριάζει καλύτερα στο 9Χ8.

Ο αγώνας “6 Ώρες του Πορτιμάο” ξεκινά με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου, ενώ η προκριματική περίοδος είναι προγραμματισμένη για τις 15 Απριλίου. Το αγωνιστικό τριήμερο θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου.

Το εντυπωσιακό 9X8 της Peugeot έτοιμο για τις “6 Ώρες του Πορτιμάο”
PEUGEOT 9X8 HYPERCAR PEUGEOT
TAGS PEUGEOT WEC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ