ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 “ξεκινά” από τον Καρτερό της Κρήτης

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 “ξεκινά” από τον Καρτερό της Κρήτης

Από την Πέμπτη 28 Ιουλίου και για 4 μέρες, στο Karteros Beach Sports Center γίνονται δράσεις οδικής συμπεριφοράς με το ειδικό Φορτηγό Οδικής Ασφάλειας, συζήτηση “Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση;” με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έκθεση δεκάδων ιστορικών οχημάτων και συνοδήγηση με πρωταθλητές.

Πριν ακόμη πάρει τα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας, τo ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 ξεκινά μια σειρά εκδηλώσεων, από την Κρήτη και ειδικότερα από το Ηράκλειο. Από την Πέμπτη 28 έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Karteros Beach Sports Center λαμβάνει χώρα το 4ήμερο εκδηλώσεων “Εκεί που η Ιστορία συναντά την Τέχνη”, με έμφαση στην Οδική Ασφάλεια και Συμπεριφορά.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Motorsport Greece, το ΕΑΚ Ηρακλείου και την Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, και περιλαμβάνουν:

  • Έκθεση περισσοτέρων από 50 ιστορικών οχημάτων με τη συμμετοχή των ΕΟΦΙΛΠΑ, ΑΟΚ, Φίλων Κλασσικών Αυτοκινήτων Ηρακλείου, Χανίων, Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινήτων Χανίων, Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτων Χανίων.
  • Συζήτηση με θέμα “Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση;”, την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 7 μ.μ., με οικοδεσπότη τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία θεσμικών παραγόντων της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ, τοπικών αθλητικών σωματείων και πρωταθλητών ΑμεΑ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα ανακαλύπτουν το οδηγικό τους λάθος και μέσα από την επανάληψη των βασικότερων λαθών που επικοινωνούνται στις κάρτες της καμπάνιας EKO Acropolis Rally Road Safety θα αποτυπωθούν ξεκάθαρα τα ίδια κοινά λάθη: Απόσπαση προσοχής, ακατάλληλη ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, οδήγηση χωρίς τη χρήση ζώνης ή κράνους.
  • Συνοδήγηση με τους πρωταθλητές Ελλάδας, Λάμπρο Αθανασούλα και Γιώργο Ζυμαρίδη, σε οχήματα τύπου beach buggy, σε ειδικά χαραγμένη διαδρομή -κλειστή στην κυκλοφορία.

Παράλληλα, το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό ΕΚΟ Acropolis Rally Road Safety Truck, με προσομοιωτές οδήγησης, γυαλιά προσομοίωσης επικίνδυνων καταστάσεων, κάρτες Οδικής Ασφάλειας με Έλληνες αθλητές, καθώς και με δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων για την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που θα διοργανωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις και στη διάθεση όλων, κατά τη διάρκεια των 4ήμερων εκδηλώσεων.

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC RALLY ACROPOLIS 2022 ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ