FORMULA 1

Τι κρύβει το τρολάρισμα του Αλόνσο στα πανηγύρια της Red Bull στο Μονακό

MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates with his team after the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2023 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Ryan Pierse/Getty Images)
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates with his team after the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2023 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Ryan Pierse/Getty Images) PHOTO CREDITS: RED BULL CONTENT POOL / RYAN PIERSE / GETTY IMAGES

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε το απόλυτο photobombing στα πανηγύρια της RBR και του Μαξ Φερστάπεν στο Μονακό, και ανέβασε ένα πόδι του στο πρώτο σκαλί του βάθρου στις αναμνηστικές φωτογραφίες. Έκτοτε, αναπτύχθηκαν αμέτρητες θεωρίες για τους σκοπούς του Ισπανού.

Μια από τις θεωρίες, που αν ισχύει θα είναι το απόλυτο «τρολάρισμα», λέει ότι ότι υψώνοντας το σήμα της νίκης στα πανηγύρια των νικητών του GP του Μονακό ο Αλόνσο ήθελε να χλευάσει τις θεωρίες ότι η φετινή Aston Martin AMR23 είναι αντίγραφο του σχεδίου των δύο τελευταίων Red Bull RB18 και RB19.

Λίγο νωρίτερα, στο βάθρο ο Ισπανός δεν σταμάτησε να αγκαλιάζει τον τεχνικό της RBR που ανέβηκε για να παραλάβει το τρόπαιο κατασκευαστών, και την ώρα των φωτογραφιών ανέβασε το αριστερό του πόδι στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όπου βρισκόταν ο Φερστάπεν.

Πολλοί ερμήνευσαν αυτή την κίνηση σαν ένα παιχνίδι ψυχολογικής πίεσης του Αλόνσο στον Ολλανδό, για τη συνέχιση του φετινού πρωταθλήματος. Κι ακόμα και για έναν οδηγό του βεληνεκούς του Μαξ, η πίεση από τον Φερνάντο Αλόνσο με ένα αρκετά (αν και όχι απόλυτα) ανταγωνιστικό μονοθέσιο δεν είναι καθόλου αμελητέα.

Όλα αυτά έρχονται να ταιριάξουν με τα μετέπειτα λόγια του 42χρονου δις παγκόσμιου πρωταθλητή, με τα οποία άφησε να εννοηθεί ότι διατηρεί ελπίδες κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 - παρότι η Red Bull δείχνει ανίκητη, έχει κερδίσει και τους έξι φετινούς αγώνες μέχρι στιγμής και ο Φερστάπεν έχει ανοίξει διαφορά 51 βαθμών από τον Ισπανό.

Με το 5ο του βάθρο σε 6 αγώνες, και φτάνοντας στα 84 χιλιοστά από την πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες του Μονακό, εξάλλου, ο Ισπανός έχει αναδυθεί ως ο κύριος φετινός αντίπαλος του Φερστάπεν στο φετινό πρωτάθλημα. Και σε αυτό το σκηνικό, όπου η RB19 προς το παρόν δείχνει ανίκητη, ελλείψει της αμιγώς αγωνιστικής ίσως η ψυχολογική να είναι η μόνη πίεση που μπορεί να ασκήσει ο Αλόνσο στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Αλόνσο έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα της F1 και το 2010 και το 2012, παρότι οι Ferrari του εκείνες τις σεζόν ήταν λιγότερο ανταγωνιστικά μονοθέσια από τις κυρίαρχες Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ωστόσο, ο τίτλος έφτασε και τις δύο αυτές χρονιές στο νήμα. Και η φετινή σεζόν δεν έχει φτάσει καν στο ένα τρίτο της, καθώς απομένουν 15 από τους -εντέλει- 21 αγώνες του 2023.

Απαντώντας στο πλαίσιο του GP Μονακό για τις φετινές του βλέψεις τίτλου, ο Ισπανός είπε: «Ας περιμένουμε να δούμε. Πιστεύω πως σε οποιαδήποτε άλλη σεζόν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες, θα ήμουν πρώτος στη βαθμολογία με τα αποτελέσματα που έχω κερδίσει φέτος.

»Αλλά τώρα υπάρχει η Red Bull και ο Μαξ που κυριαρχούν σε κάθε αγώνα. Ακόμα κι αν κατακτάς σπουδαία αποτελέσματα, ανεβαίνεις στο πιο κάτω σκαλί του βάθρου δίπλα του, σε κάθε αγώνα. Οπότε, δεν ξέρω. Από την άλλη, δεν είχαμε το καλύτερο αυτοκίνητο το 2010, και φτάσαμε πρωτοπόροι του πρωταθλήματος στο [τελευταίο αγώνα του] Άμπου Ντάμπι.

»Δεν είχαμε το καλύτερο αυτοκίνητο και το 2012, και πάλι διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο γύρο στη Βραζιλία. Οπότε, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και θα μαχόμαστε», πρόσθεσε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής των ετών 2005-'06.

Για τις όποιες βλέψεις του φετινού τίτλου, συμπλήρωσε «χρειαζόμαστε αγώνες όπου η Red Bull θα έχει κάποια θέματα, όπως ο Σέρτζιο [Πέρεζ] εδώ [στο Μονακό] με τους μηδενικούς βαθμούς του. Κι αν ο Μαξ έχει ένα-δύο τέτοια θέματα, θα βρεθούμε λίγο πιο κοντά του στο πρωτάθλημα.

»Έτσι είναι το μότορσπορ. Όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά σε απόλυτη ταχύτητα δεν πιστεύω ότι έχουμε ελπίδα, ακόμα. Όμως δεν θα σηκώσουμε τα χέρια, αυτό είναι σίγουρο», πρόσθεσε ο Ισπανός. Λύνοντας, έτσι, τις απορίες για τις πράξεις του στους πανηγυρισμούς μετά το GP του Μονακό: ότι είναι με το ένα πόδι στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο οδηγός της Aston Martin κατέληξε, μιλώντας για αυτό: «Θα μου άρεσε το τρόπαιο [της πρώτης θέσης] αλλά δεν μου έχει γίνει εμμονή, για να είμαι ειλικρινής. Θα χαρώ να διεκδικώ το πρωτάθλημα με όλες αυτές τις δεύτερες θέσεις, ή να το διεκδικήσω του χρόνου. Αυτή η σεζόν είναι απλά ένα δώρο. Αυτό που παίρνουμε σε κάθε αγώνα είναι μια γιορτή για την ομάδα. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο, και όλο αυτό είναι ένα χτίσιμο για την επόμενη χρονιά - οπότε ελπίζω ότι έρχονται καλά πράγματα».

TAGS FORMULA 1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ