FORMULA 1

Τέλος το GP Γαλλίας από το πρόγραμμα της Formula 1

Hospitalité Nikki Beach during the Formula 1 Lenovo Grand Prix de France, French Grand Prix 2022, 12th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from July 22 to 24, 2022 on the Circuit Paul Ricard, in Le Castellet, France - Photo Germain Hazard / DPPI
Hospitalité Nikki Beach during the Formula 1 Lenovo Grand Prix de France, French Grand Prix 2022, 12th round of the 2022 FIA Formula One World Championship from July 22 to 24, 2022 on the Circuit Paul Ricard, in Le Castellet, France - Photo Germain Hazard / DPPI SAUBER MEDIA HUB / GERMAIN HAZARD / DPPI

Ο φετινός αγώνας του Πολ Ρικάρ ήταν ο τελευταίος που διεξήχθη στην πίστα της Μασσαλίας. Το Γαλλικό GP δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της F1 του 2023, αλλά οι Γάλλοι αισιοδοξούν ότι θα επιστρέψουν - ίσως και με έναν αγώνα στους δρόμους της Νίκαιας.

Η ανακοίνωση της αφαίρεσης του GP Γαλλίας από το πρόγραμμα της Formula 1 το 2023 έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του σπορ, Στέφανο Ντιμενικάλι, στο γαλλικό πρακτορείο AFP. Ακολούθησε, σύντομα, ανακοίνωση των οργανωτών του αγώνα πως ευελπιστούν να τον επεναφέρουν, πιθανώς σε εναλλαγή (rotation) με κάποιο άλλο GP, χρόνο παρά χρόνο.

Το συμβόλαιο της F1 με τους οργανωτές του Γαλλικού αγώνα έληξε φέτος, και ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο ότι η χώρα θα έδινε τη θέση της στο πρόγραμμα του 2023 σε κάποιον από τους δύο νέους αγώνες που θα προστεθούν του χρόνου, στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ και στο Λοσάιλ του Κατάρ.

Παράλληλα, υπήρξαν διαπραγματεύσεις για την αναβίωση του χρόνου του GP Νότιας Αφρικής, το οποίο φαινόταν ότι θα έπαιρνε τη θέση του GP Βελγίου στο έτσι κι αλλιώς διευρυμένο πρόγραμμα 24 αγώνων του 2023. Ωστόσο, δεν επήλθε συμφωνία με την αφρικανική χώρα, κι έτσι όλα δείχνουν ότι η πίστα του Σπα θα φιλοξενήσει τη F1 και του χρόνου.

Σχετικά με τις φιλοδοξίες των Γάλλων για την επανένταξη του αγώνα τους στο μέλλον σε εναλλαγή με κάποιον άλλον αγώνα, αυτή είναι μια προοπτική που ο Ντομενικάλι δεν απέκλεισε - δεδομένης της πληθώρας των χωρών που ενδιαφέρονται να διοργανώσουν GP της F1 στο μέλλον.

Ο ίδιος ο Ντομενικάλι δήλωσε πρόσφατα ότι οι αρχές της πόλης της Νίκαιας έχουν εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον να διοργανώσουν το 2024 το Γαλλικό GP στους δρόμους της μεσογειακής πόλης. Θυμιζουμε ότι η Νίκαια δεν απέχει παρά λίγα χιλιόμετρα από το Μονακό. Ωστόσο, η πρόταση αυτή τυγχάνει ιδιαίτερα σθεναρών αντιρρήσεων από τους κατοίκους της πόλης.

Photo credits: Sauber Media Hub

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ