FORMULA 1

Τα TOP-5 Info για την πίστα του Σίλβερστοουν

SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM - JULY 18: Fernando Alonso, Alpine A521, and Carlos Sainz, Ferrari SF21, take their places on the grid for the restart during the British GP at Silverstone Circuit on Sunday July 18, 2021 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Τα TOP-5 Info για την πίστα του GP Μ. Βρετανίας PIRELLI, ANDY HONE / LAT IMAGES

Αυτό το τριήμερο η Formula 1 μεταφέρεται στη Μεγάλη Βρετανία, για το δέκατο Γκραν Πρι της φετινής σεζόν. Αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πίστα του Βρετανικού GP.

Το Σίλβερστοουν είναι μια από τις πιο εμβληματικές πίστες στο Πρωτάθλημα της Formula 1. Εκεί έγινε ο εναρκτήριος αγώνας της πρώτης επίσημης σεζόν της F1. Να προσθέσουμε επίσης ότι πέρσι στο Σίλβερστοουν παρουσιάστηκε η νέα γενιά μονοθεσίων που τρέχει στο φετινό Πρωτάθλημα.

GP Μεγάλης Βρετανίας

  • Πρώτο F1 GP: 1950
  • Μήκος πίστας: 5,891 km
  • Γύροι: 52
  • Συνολική διαδρομή: 306,198 km
  • Ρεκόρ γύρου: Μαξ Φερστάπεν, 1:27.097 (2020)
  • Νικητής 2021: Λιούις Χάμιλτον

Τα TOP-5 Info για την πίστα του Σίλβερστοουν

  1. Ό,τι είναι η Μόντσα για την Ιταλία, είναι το Σίλβερστοουν για τη Μ. Βρετανία: η Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο RAF Silverstone έμελε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες πίστες του κόσμου. Ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων έγινε εκεί το 1947.
  2. Στις 13 Μαΐου 1950, φιλοξενήθηκε ο πρώτος αγώνας του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της F1. Νικητής αναδείχτηκε ο Τζιουζέπε “Νίνο” Φαρίνα, με μια Alfa Romeo 158. Την επόμενη χρονιά η Scuderia Ferrari πήρε εκεί την πρώτη της νίκη στη Formula 1. Το ρεκόρ νικών κατέχει ο Λιούις Χάμιλτον έχοντας περάσει 8 φορές πρώτος την καρό σημαία.
  3. Παρά τις αλλαγές που έχει υποστεί τα χρόνια που πέρασαν, το Σίλβερστοουν διατηρεί το χαρακτήρα της και παραμένει μια από τις πιο γρήγορες πίστες στο καλεντάρι της Formula 1. Στο Grand Prix του 2018 μάλιστα, ο Λιούις Χάμιλτον συνέκρινε έναν γύρο στο Σίλβερστοουν με την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος.
  4. Οι στροφές υψηλής ταχύτητας, όπως οι Maggotts, Becketts Abbey, είναι από τις πιο απαιτητικές που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στο Πρωτάθλημα. Δεν είναι ωστόσο η μόνη πρόκληση που προσφέρει το Σίλβερστοουν. Ο καιρός είναι ευμετάβλητος και συχνά βροχερός, επηρεάζοντας το τελικό αποτέλεσμα.
  5. Το Σίλβερστοουν, μαζί με τη Σουζούκα στην Ιαπωνία και το Σπα στο Βέλγιο, θέτουν τις υψηλότερες απαιτήσεις από τα ελαστικά. Φυσιολογικά λοιπόν η Pirelli έφερε τις πιο σκληρές γόμες στη γκάμα: C1 ως P Zero λευκή/σκληρή, C2 ως P Zero κίτρινη/μέση και C3 ως P Zero κόκκινη/μαλακή. Είναι η 3η φορά μέσα στη χρονιά που επιλέγεται αυτός ο συνδυασμός.
Τα TOP-5 Info για την πίστα του Σίλβερστοουν
Τα δεδομένα της Pirelli για το GP Μ. Βρετανίας PIRELLI

Ας θυμηθούμε τι έγινε στο GP Μεγάλης Βρετανίας το 2021.

ΠΗΓΕΣ: Pirelli, formula1.com

TAGS FORMULA 1 GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ