FORMULA 1

Σπόντα Λεκλέρ: "Συγχαρητήρια στον Σάινθ, δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα με παλιά ελαστικά"

Ο Σαρλ Λεκλέρ στο GP της Μεγάλης Βρετανίας
Ο Σαρλ Λεκλέρ στο GP της Μεγάλης Βρετανίας 2022 AP PHOTO/MATT DUNHAM, POOL

Ο Σαρλ Λεκλέρ έριξε την σπόντα του για την στρατηγική της Ferrari στο GP της Μεγάλης Βρετανίας τονίζοντας πως στο φινάλε δεν μπορούσε να κάνει πολλά με φθαρμένα ελαστικά.

Ο αγώνας στο Σίλβερστοουν ήταν καταστροφικός, όπως εξελίχθηκε, για τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος οδηγός πριν από το αυτοκίνητο ασφαλείας στον 40ο γύρο προπορευόταν. Εκείνος και οι Σάινθ, Χάμιλτον, Πέρεζ είχαν σκληρά ελαστικά.

Εκτός από τον Λεκλέρ, όλοι οι άλλοι εκμεταλλεύτηκαν το Safety Car και έβαλαν φρέσκα ελαστικά με μαλακή γόμα, ώστε να τα παίξουν όλα για όλα στο φινάλε. Η κατάληξή ήταν ο Μονεγάσκος να τερματίζει στην 4η θέση, καθώς έδωσε μεν μάχη, αλλά τα ελαστικά του ήταν... βαρίδι απέναντι στους αντιπάλους.

Ο Λεκλέρ με tweet του έδωσε συγχαρητήρια στον team-mate του για τη νίκη του, ωστόσο έριξε στην σπόντα για την ακατανόητη επιλογή της Scuderia να μην τον βάλει στα pits για αλλαγή, απόφαση που του στέρησε τη νίκη.

"Μπράβο στον Κάρλος Σάινθ που πραγματοποίησε ένα παιδικό όνειρο, το αξίζεις φιλέ. Από την πλευρά μου, είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος. Με πρόβλημα στο αυτοκίνητο από τον πρώτο γύρο, αλλά πετούσαμε. Εξαιρετικές μάχες στην πίστα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα με παλιά ελαστικά στο τέλος της κούρσας" έγραψε στα social media.

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ