SUPER FORMULA

Σώοι οι 3 εμπλεκόμενοι στο τρομακτικό ατύχημα της Super Formula

Motegi S Formula Crash
Motegi S Formula Crash RED BULL CONTENT POOL

Ένα από τα πιο συνταρακτικά ατυχήματα των τελευταίων ετών, στο πρωτάθλημα Super Formula της Ιαπωνίας, απέδειξε τα επίπεδα ασφαλείας του σύγχρονου μότορσπορ καθώς και οι τρεις οδηγοί που ενεπλάκησαν βγήκαν σώοι και αβλαβείς.

Στο ατύχημα του πρώτου γύρου του αγώνα της Super Formula στο Μοτέγκι της Ιαπωνίας πρωταγωνίστησε -για την ακρίβεια, το προκάλεσε- ο εφεδρικός οδηγός της Ακαδημίας της Red Bull και υποψήφιος για μια θέση στην Alpha Tauri F1, Λίαμ Λόσον. Ο Λόσον, πρωτοπόρος του ιαπωνικού αυτού πρωταθλήματος, μονομαχούσε στους πρώτους γύρους μετά την εκκίνηση με τον ομόλογό του στην ομάδα της Mugen, Τομόκι Νοτζίρι.

Ο Ιάπωνας είχε την πολ ποζίσιον, αλλά ο Λόσον εκκίνησε καλύτερα και οι δύο έστριψαν μαζί στη δεύτερη στροφή. Ο Λόσον είχε την εξωτερική, αλλά ανοίχτηκε πολύ στο κερμπ της εξόδου με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της ουράς του μονοθεσίου του. Όταν οι πίσω τροχοί βρήκαν ξανά την πρόσφυσή τους τον τίναξαν απότομα και πάλι στην πίστα, ενμέσω της πληθώρα των διερχόμενων μονοθεσίων.

Motegi S Formula Crash
Motegi S Formula Crash RED BULL CONTENT POOL


Το ατύχημα ήταν αναπόφευκτο: δύο από τους διερχόμενους οδηγούς, οι Ιάπωνες Ταντασούκε Μακίνο και Γιούχι Σεκιγκούτσι δεν πρόλαβαν να αποφύγουν τη Mugen του Λόσον που διέχιζε εκτός ελέγχου εγκάρσια την πίστα. Και τα δύο μονοθέσια προσέκρουσαν στη Mugen και ανετράπησαν, με εκείνο του Σεκιγκούτσι να κάνει μια τρομακτική πτήση πριν προσγειωθεί ανάποδα.

Στο ατύχημα ενεπλάκη, πιο ελαφρά, και ένας τέταρτος οδηγός, ο Νομπουχάρι Ματσουσίτα, που επίσης προσέκρουσε στο αυτοκίνητο του Λόσον. Ο αγώνας φυσικά διακόπηκε αμέσως, και σύντομα η ομάδα άμεσης επέβασης έφτασε στο σημείο - για να διαπιστώσει ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους οδηγούς δεν είχε τραυματιστεί.


Εντελώς παραδόξως, μάλιστα, ο Λόσον κατάφερε να συμμάσχει στην επανεκκίνηση του αγώνα, καθώς η ομάδα του πρόλαβε να επιδιορθώσει το μονοθέσιό του. Φυσικά ξεκίνησε από τα πιτς, και τερμάτισε στην 13η θέση. Το πλήγμα για τις βλέψεις του για τον τίτλο ήταν πολύ μικρό συγκριτικά με τις συνέπειες που θα μπορούσε να είχε το ατύχημα του Μοτέγκι. Ο Λόσον μοιραζόταν την πρωτοπορία με τον Ριτόμο Μιγιάτα, αλλά τώρα έπεσε 8 βαθμούς πίσω ενώ απομένει μόνο ο διπλός αγώνας της Σουζούκα.

TAGS SUPER FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ