ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

Σεμπάστιαν Λεμπ: Γιατί ο "βασιλιάς" του WRC είναι φαβορί στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Sébastien Loeb (FRA) is seen during WRC Msport test in Alpens, Spain on October 19, 2021. // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202112210197 // Usage for editorial use only //
Sébastien Loeb JAANUS REE / RED BULL CONTENT POOL

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ επιστρέφει στο μπάκετ του Ford Puma Rally1 αυτό το τετραήμερο, για μία ακόμη από τις περιορισμένες του εμφανίσεις με την M-Sport, αλλά με ένα αβαντάζ που τον κατατάσσει στα φαβορί για να επαναλάβει τη νίκη της τελευταίας του εμφάνισης στην Ελλάδα, πριν από 10 χρόνια.

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός της ιστορίας των Ράλι, Σεμπάστιαν Λεμπ, έδειξε με τη νίκη του στο εναρκτήριο φετινό Ράλλυ Μόντε Κάρλο ότι στα 48 του χρόνια δεν έχει χάσει ίχνος από την ταχύτητα που τον έκανε εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Εκείνος ήταν ένας ασφάλτινος αγώνας, και ο Λεμπ δεν έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα από το 2012, αλλά υπάρχουν πολλές παράμετροι που συντείνουν στην προσδοκία να είναι ο Γάλλος ένας από τους πρωταγωνιστές για τη νίκη στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που ξεκινά αύριο Πέμπτη 8/9 με την υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Μία παράμετρος είναι η ταχύτητα που επέδειξε στους προηγούμενους φετινούς χωμάτινους αγώνες που συμμετείχε με την M-Sport Ford: ήταν επικεφαλής του Ράλλυ Πορτογαλίας, και πρωταγωνιστούσε στο Ράλλυ Σαφάρι της Κένυας, πριν βάλουν τέλος και τις δύο φορές στην προσπάθειά του για νίκη ορισμένες ατυχίες. Κι αν πρόκειται για σκληρούς αγώνες, ο Γάλλος είχε ανέβει στο βάθρο στον τελευταίο τέτοιον που συμμετείχε, στο Ράλλυ Τουρκίας το 2019.

Σεμπάστιαν Λεμπ: Γιατί ο "βασιλιάς" του WRC είναι φαβορί στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Ford Puma Rally1 M-SPORT FORD WRT


Μια άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος, που δίνει ένα σημαντικό αβαντάζ στον Λεμπ έναντι των άλλων πρωταγωνιστών του WRC για τη νίκη στο Ακρόπολις, είναι η εξαιρετικά ευνοϊκή του -8η- θέση εκκίνησης στις Ειδικές Διαδρομές της Παρασκευής.

Ο Γάλλος της M-Sport θα απολαμβάνει τον πιο καθαρό δρόμο από όλους τους διεκδικητές της νίκης, δρόμο που αρχικά ο πρωτοπόρος Κάλε Ροβάνπερα θα καθαρίζει από το επιφανειακό φιλμ σκόνης και χώματος, γλιστρώντας και χάνοντας χρόνο. Ο Φινλανδός έχει παραδεχθεί ότι αυτό θα είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για εκείνον, αυτό το τριήμερο.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport Ρίτσαρντ Μίλενερ επιβεβαίωσε -μιλώντας στην ιστοσελίδα dirtfish.com- ότι με την ευνοϊκή θέση εκκίνησης στις Ειδικές της Παρασκευής (9/9), στόχος της ομάδας και του Λεμπ δεν μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: «Ναι, είναι τόσο απλό βασικά. Ήταν επικεφαλής στην Πορτογαλία φέτος, κέρδιζε Ειδικές στην Κένυα, ήταν νικητής στο Μόντε Κάρλο, οπότε θα συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει.

Sébastien Loeb (FRA) and Isabelle Galmiche (FRA) Of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM perform during World Rally Championship Kenya 2022 in Naivasha, Kenya on June 26, 2022 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202206260111 // Usage for editorial use only //
Sébastien Loeb - Isabelle Galmiche, M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM JAANUS REE / RED BULL CONTENT POOL


»Είναι κρίμα που δεν πήρε τα δύο αποτελέσματα στην Πορτογαλία και στην Κένυα, αλλά πέρασε αρκετό χρόνο με το αυτοκίνητο στις δοκιμές έκτοτε. Έχει κάνει και στο παρελθόν δοκιμές στην Ελλάδα, οπότε η προσέγγισή μας δεν αλλάξει. Ο Σεμπ είναι πολύ ψύχραιμος ως χαρακτήρας, χωρίς βάρος στους ώμους του, οπότε θα πάει για τη νίκη και θα τον υποστηρίξουμε όσο μπορούμε», κατέληξε ο Βρετανός.

Μια νίκη στην Ελλάδα θα ανέστρεφε το σερί ατυχών αγώνων της M-Sport και απουσίας της από το βάθρο από τον περασμένο Ιούνιο. Αποκορύφωμα ήταν τα ατυχήματα και των τριών πληρωμάτων της στο τελευταίο Ράλι Υπρ του Βελγίου.

To SPORT24 ζει το εμβληματικό EKO Acropolis Rally παρέα με την ΕΚΟ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας στην κατηγορία της και μέγα χορηγό της διοργάνωσης αλλά και της Υπερ-Ειδικής Διαδρομής "EKO Super Special Stage" στο ΟΑΚΑ.

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 2022 WRC FORD ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΜΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ