FORMULA 1

Σάινθ-Λεκλέρ: "Η Ferrari έτοιμη για το πρωτάθλημα το 2022"

Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari στη διάρκεια του Ουγγρικού γκραν πρι | 31 Ιουλίου 2021
Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari στη διάρκεια του Ουγγρικού γκραν πρι | 31 Ιουλίου 2021 © 2021 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Η Ferrari έχει την ευκαιρία με την αλλαγή των κανονισμών της νέας sεζόν της Formula 1 να κλείσει την διαφορά από τις Mercedes και RBR και οι οδηγοί της, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, υποστηρίζουν ότι η ιταλική ομάδα είναι έτοιμη για αυτό. Τι λέει ο Ματία Μπινότο για το μονοθέσιο του 2022.

Η Ferrari βρίσκεται φέτος σε μια οριακή κατά μέτωπον μονομαχία με τη McLaren για την 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών - μια μάχη που δεν είναι μόνο γοήτρου, αλλά και αρκετών επιπλέον εκατομμυρίων δολαρίων από το μερίδιο των δικαιωμάτων που δίνει η Formula 1 στις ομάδες βάσει της κατάταξής τους στην τελική βαθμολογία.

Η μεγάλη πρόκληση για όλες τις ομάδες φέτος ήταν ο διαμοιρασμός των πόρων και του χρόνου τους μεταξύ της εξέλιξης του φετινού μονοθεσίου και του σχεδιασμού του ολοκαίνουριου του 2022, δεδομένου ότι οι σχεδιαστικές και τεχνικές αλλαγές κανονισμών θα είναι ριζικές.

Παρά τη μεγάλη φετινή βελτίωσή της, η Scuderia -κατά τον Σάινθ και τον Λεκλέρ- έχει κατανείμει καλά την προσοχή της μεταξύ του 2021 και του 2022 - όπως άλλωστε θα φανεί και με την επικείμενη εισαγωγή φέτος τμημάτων του κινητήρα του 2022. Έτσι, ο Κάρλος Σάινθ υποστηρίζει ότι η Ferrari είναι έτοιμη να επιστρέψει στις νίκες και στη διεκδίκηση των τίτλων το 2022.

Ο Κάρλος Σάινθ προετοιμάζεται για το γκραν πρι της Ουγγαρίας | 1 Αυγούστου 2021
Ο Κάρλος Σάινθ προετοιμάζεται για το γκραν πρι της Ουγγαρίας | 1 Αυγούστου 2021 © 2021 FLORION GOGA/AP IMAGES


"Έχουμε υψηλότερες προτεραιότητες από τη νίκη μας στη μάχη με τη McLaren φέτος", είπε ο Ισπανός. "Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να χτίσουμε την ομάδα ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη, για να έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε το πρωτάθλημα του χρόνου με τους νέους κανονισμούς. Είμαστε έτοιμοι για αυτό".

Πάνω στο ίδιο θέμα, ο Σαρλ Λεκλέρ υποστήριξε ότι η ραγδαία φετινή βελτίωση της Ferrari με την απόδοση της SF21 "δεν είναι το τέλος της διαδρομής, και έχουμε ως στόχο να επιστρέψουμε στην κορυφή. Προφανώς έχουμε κερδίσει πολλά σε σχέση με φέτος, που είναι σπουδαίο να το βλέπεις, και δείχνει πως κάνουμε κάτι σωστά στον τρόπο που δουλεύουμε".

Ο Λεκλέρ πριν την έναρξη του γκραν πρι στη Σίλβερστόουν | 17 Ιουλίου 2021
Ο Λεκλέρ πριν την έναρξη του γκραν πρι στη Σίλβερστόουν | 17 Ιουλίου 2021 © 2021 LARS BARON/AP IMAGES


Ο Μονεγάσκος συνέχισε: "Οπότε ναι, δεν επικεντρωνόμαστε και τόσο στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες, αλλά στον τρόπο που δουλεύουμε στο Μαρανέλο και στην πίστα, προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε τα πάντα, και να γυρίσουμε εκεί που θέλουμε το συντομότερο δυνατόν.

Απολαμβάνω αυτή τη χρονιά. Δεν είναι, προφανώς, μια εύκολη περίοδος για την ομάδα, και προσπαθούμε να αναδομήσουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε το ταχύτερο στην κορυφή. Ως ομάδα δουλεύουμε πολύ, πολύ καλά. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δυναμική που έχουμε τώρα για να αποκτήσουμε εμπειρία και να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για τη νέα χρονιά, που θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά", κατέληξε ο Λεκλέρ.

Μιλώντας για το τόσο σημαντικό μονοθέσιο του 2022, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Ματία Μπινότο τόνισε: "Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου του 2022 είναι πολύ λεπτός, λόγω της μεγάλης αλλαγής των κανονισμών, αλλά ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Είμαστε στη φάση που τα βασικά στοιχεία του μονοθεσίου έχουν οριστικοποιηθεί: το σασί, η ανάρτηση, το κιβώτιο ταχυτήτων".

Ο Ιταλός κατέληξε: "Οι επιλογές έχουν γίνει, και είμαστε στη διαδικασία κατασκευής των εξαρτημάτων και της προσπάθειας να βρούμε κάθε πιθανή λύση στην αεροσήραγγα για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές".

Photo credits: Associated Press / Media Ferrari

TAGS FORMULA 1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ