ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Παρέα με τους παγκόσμιους πρωταθλητές

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Παρέα με τους παγκόσμιους πρωταθλητές

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τη συνύπαρξη και τις εντυπώσεις του με τους οδηγούς που διέπρεψαν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευχαρίστηση να έχεις μιλήσει με παγκόσμιους πρωταθλητές, να έχεις καθίσει στο διπλανό κάθισμα ενός απλού αυτοκινήτου μαζί τους και να το οδηγούν με τέτοιο τρόπο που να αναδεικνύεται η ασφάλειά του.

Μέρος της δουλειάς μου, να μιλώ, να καταγράφω, να μεταφέρω τις απόψεις (και) των κορυφαίων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την ευκαιρία και της παρουσίας τους στη χώρα μας, για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021.

Οι μνήμες γυρίζουν αρκετά χρόνια πίσω, όμως δεν αποτυπώθηκαν όλα τα στιγμιότυπα των συναντήσεων και των συνεντεύξεων με τους παγκόσμιους πρωταθλητές, σε φωτογραφίες.

Οι κουβέντες με τον Κάρλος Σάινθ, δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και τρεις φορές νικητή του Ακρόπολις, έξω από την Toyota Corolla, μετά τις δοκιμές και με τον Μίκι Μπιαζιόν, δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και ισάριθμες φορές νικητή του ελληνικού αγώνα, όντες έξω από τη Lancia Delta HF Integrale.

Η συζήτηση με τον Μάρκους Γκρόνχολμ, δύο φορές τιτλούχο με Peugeot 206 WRC, αλλά και δύο φορές νικητή του Ακρόπολις με Ford Focus RS.

Ο Δημήτρης Μπαλής με τον Πέτερ Σόλμπεργκ
Ο Δημήτρης Μπαλής με τον Πέτερ Σόλμπεργκ

Η απολαυστική κουβέντα με τον πάντα χαμογελαστό Πέτερ Σόλμπεργκ, τον σόουμαν των ράλι, ο οποίος πήρε παγκόσμιο τίτλο το 2003 με Subaru Impreza και το Ράλλυ Ακρόπολις το 2004.

Το 2013 πήρα συνέντευξη από τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, πριν από το Ακρόπολις, στο σέρβις παρκ στο Λουτράκι. Έτρεχε για τη VW και πήρε τη νίκη σε εκείνον τον αγώνα με το Polo. Δεν στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και τώρα είναι επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Toyota.

Ο Δημήτρης Μπαλής με τον Σεμπαστιάν Λεμπ
Ο Δημήτρης Μπαλής με τον Σεμπαστιάν Λεμπ

Κορυφαία στιγμή η μεγάλη συνέντευξη το 2009, με τον κορυφαίο όλων των εποχών, βάσει αποτελεσμάτων, Σεμπαστιάν Λεμπ. Κέρδισε μόνο τρεις φορές το Ακρόπολις, με διαφορετικά Citroen (Xsara, C4, DS3), όμως είναι ο ρέκορντμπαν τίτλων στο WRC, με εννέα κατακτήσεις.

Με αυτόν στο τιμόνι, το 2008, στο Τατόι, σε ένα απλό Citroen C2, αισθάνθηκα τέτοια σιγουριά πηγαίνοντας κατευθείαν πάνω σε αχυρόμπαλες, που δεν έχω νιώσει ποτέ άλλοτε. Με απαλές κινήσεις στο τιμόνι και χειρόφρενο όταν έπρεπε, έκανε τον απαραίτητο ελιγμό, ώστε να δείξει μέρος των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου.

Ο Δημήτρης Μπαλής ως συνοδηγός του Σεμπαστιάν Λεμπ
Ο Δημήτρης Μπαλής ως συνοδηγός του Σεμπαστιάν Λεμπ

Ήρεμος, πράος, απίστευτος οδηγός, ένας γυμναστής των ράλι, διότι μην ξεχνάμε ότι από μικρός ασχολήθηκε με τη γυμναστική.

Μολονότι βρέθηκα σε απόσταση αναπνοής από τους αδικοχαμένους Κόλιν Μακ Ρέι, ρέκορντμαν του Ακρόπολις με πέντε νίκες και έναν παγκόσμιο τίτλο, και Ρίτσαρντ Μπερνς, μια φορά νικητή του Ακρόπολις και μία φορά παγκόσμιο πρωταθλητή, εντούτοις δεν κατάφερα να τους πάρω συνέντευξη. Δύο Βρετανοί που έμειναν στο πάνθεον της ιστορίας των ράλι.

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ