ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ

Ράλι Ντακάρ: Ο Σάινθ τράκαρε, αλλά γύρισε για να συνεχίσει τον αγώνα ενώ πήγαινε προς το νοσοκομείο

Ράλι Ντακάρ: Ο Σάινθ τράκαρε, αλλά γύρισε για να συνεχίσει τον αγώνα ενώ πήγαινε προς το νοσοκομείο

Τι συνέβη με τον Κάρλος Σάινθ στο Ράλι Ντακάρ και πώς εξελίχθηκε η περιπέτειά του μετά το ατύχημα.

O Κάρλος Σάινθ τραυματίστηκε στη διάρκεια ατυχήματός του στην 9η Ειδική (10/1) του Ράλι Ντακάρ, και ενώ βρισκόταν στο ελικόπτερο για το νοσοκομείο ζήτησε από τον πιλότο να επιστρέψει στο αυτοκίνητό του για να συνεχίσει.

Το ατύχημα συνέβη μόλις στο 6ο από τα 358 χιλιόμετρα της 9ης Ειδικής Διαδρομής του Ράλι Ντακάρ 2023, από το Ριάντ στη Χαράντ. Ο οδηγός της Audi, που εκκινούσε δεύτερος σήμερα Τρίτη (10/1), διέσχισε την κορυφή ενός αμμόλοφου με υψηλή ταχύτητα - με αποτέλεσμα στην προσγείωση το RS Q e-tron να ανατραπεί και να ακινητοποιηθεί ανάποδα.

Ο Ισπανός και ο συνοδηγός του, Λούκας Κρους, περίμεναν στο σημείο για το όχημα υποστήριξης της ομάδας. Όμως, ο Σάινθ παραπονιόταν για πόνους στη δεξιά πλευρά του κορμού του και στο δεξί του χέρι, κι έτσι οι οργανωτές έκριναν σκόπιμο να τον μεταφέρουν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Ριάντ για περαιτέρω εξετάσεις.

Όλα έδειχναν ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι θα εγκατέλειπε το Ντακάρ για πρώτη φορά μετά το 2017, καθώς όδευε με το ελικόπτερο προς το Ριάντ. Όμως, στη διαδρομή, ο Σάινθ ζήτησε από τον οδηγό του ελικοπτέρου να γυρίσει προς τα πίσω, και να επιστρέψει στο σημείο του ατυχήματος για να συνεχίσει τον αγώνα.

Το ελικόπτερο επέστρεψε στο σημείο, και στη συνέχεια οι Σάινθ και Κρουζ περίμεναν το όχημα υποστήριξης της Audi, για να γίνουν οι επιδιορθώσεις στις εκτεταμένες ζημιές του Audi RS Q e-tron. Θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Σάινθ είχε χάσει κάθε ελπίδα διάκρισης στο φετινό Ντακάρ από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην 6η Ειδική της προηγούμενης Παρασκευής, ο Ισπανός και ο έτερος πρωταγωνιστής της Audi, Στεφάν Πετερανσέλ, είχαν ατύχημα στο ίδιο ακριβώς σημείο. Ο Πετερανσέλ εγκατέλειψε, καθώς ο συνοδηγός του Εντουάρ Μπουλανζέ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έναν σπασμένο σπόνδυλο, που ωστόσο -κατά τις ιατρικές εκτιμήσεις- θα επιδιορθωθεί "με μια σχετικά απλή χειρουργική επέμβαση".

TAGS ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ