ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ

Ράλι Ντακάρ: Τα μεγάλα ονόματα στην αντεπίθεση τη δεύτερη μέρα, στην κορυφή ο Σάινθ και τρίτος ο Λεμπ

Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool
Stephane Peterhansel (FRA) and Boulanger Edouard (FRA) for Team Audi Sport race during stage 2 of Rally Dakar 2024 from AL HENAKIYAH to AL DUWADIMI, Saudi Arabia on January 07, 2024. // Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool // SI202401070145 // Usage for editorial use only // FLAVIEN DUHAMEL / RED BULL CONTENT POOL

Ο Κάρλος Σάινθ ανέβηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης τη δεύτερη θέση του Ράλι Ντακάρ 2024, καθώς ο Στεφάν Πετερανσέλ με το έτερο Audi RS Q e-tron έγραψε ιστορία με την 50ή του νίκη σε Ειδική του αγώνα. Ο Ρος Μπραντς της Hero παρέμεινε στην κορυφή των μοτοσικλετών, αλλά πλέον με διαφορά 3 λεπτών από τον Χοσέ Ιγνάσιο Κορνέχο της Honda. Σοβαρός τραυματισμός Ισπανού αναβάτη.

Η δεύτερη Εισική Διαδρομή του αγώνα περιλάμβανε τη δοκιμασία 470 χιλιομέτρων από την Αλ Χανακίγιαχ στην Αλ Ντουαντίμι της Σαουδικής Αραβίας, όπου ο ζωντανός θρύλος Στεφάν Πετερανσέλ έφτασε στις 50 νίκες με αυτοκίνητο, ενώ έχει και ακόμα 33 με μοτοσικλέτες.

Ήταν πολύ καλύτερη μέρα για εμάς σε σχέση με χθες, η οδήγηση ήταν ευχάριστη και οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου αληθινά καλές” είπε ο Γάλλος, που με την επίδοση αυτή μπήκε στην πρώτη δεκάδα της γενικής - έχοντας χάσει 32 λεπτά τη χθεσινή πρώτη μέρα του αγώνα. Την ίδια στιγμή, με τον 8ο χρόνο ο Κάρλος Σάινθ, με το έτερο υβριδικό Audi RS Q e-tron ανέβηκε επικεφαλής, καθώς στα 61 χρόνια του κυνηγά την ττέταρτη νίκη της καριέρας του στο Ντακάρ.

Ένας άλλος θρύλος των ράλι, ο Σεμπάστιαν Λεμπ, ήταν στο σημερινό τερματισμό μόλις μισό λεπτό πίσω από τον Πετερανσέλ, κι έτσι από την 18η θέση της γενικής το Σάββατο (6/1) σήμερα αναρριχήθηκε στην 3η, με το Hunter T1+ της Prodrive.

Κι αντίστοιχα, με τον τέταρτο χρόνο σήμερα ο νικητής των δύο τελευταίων ετών Νάσερ Αλ Ατίγια -της ίδιας ομάδας Bahrain Xtreme με το Λεμπ- ανέβηκε από την 21η θέση στην 7η της γενικής στην αποψινή διανυκτέρευση. Και θα μπορούσε να ήταν ακόμη ψηλότερα αν δεν έχανε περίπου 10 λεπτά μέσα στην ΕΔ για να επιδιορθώσει ένα σπασμένο ακρόμπαρο.

Ήταν μεγάλη Ειδική, 470 χιλιόμετρα, αλλά πολύ καλή για εμάς. Προσπάθησα να πιέσω σε όλη τη διάρκειά της. Διστάσαμε ορισμένες φορές με την πλοήγηση, αλλά κάθε φορά επιστρέφαμε στη διαδρομή αρκετά σύντομα”, τόνισε στο τέλος της ημέρας ο Λεμπ.

Ο Λεμπ απέχει δυόμισι λεπτά από τον τρίτο Γιαζίντ Αλ Ράζι της ιδιωτικής Overdrive, ενώ τον ακολουθεί σε απόσταση μικρότερη των 4 λεπτών ο μόλις 21χρονος Σεθ Κιντέρο της εργοστασιακής Toyota Gazzo Racing και ο 29χρονος Γκιγιόμ ντε Μέβιους επίσης της Overdrive. Καθόλου άσχημα για τους δύο νεαρούς οδηγούς, τον Αμερικανό και τον Βέλγο, στην κορυφαία κατηγορία Ultimate του αγώνα.

Μοτοσικλέτες

Στις μοτοσικλέτες, ο Ρος Μπράντς από τη Μποτσουάνα παράμεινε επικεφαλής με τη Hero του, αλλά η εκπληκτική σημερινή επίδοση του 29χρονου της εργοστασιακής Honda Χοσέ Ιγνάσιο Κορνέχο τον έφερε νικητή της ΕΔ με διαφορά 6 λεπτών από τον Αργεντινό της Husqvarna Λουτσιάνο Μπεναβίδες, παγκόσμιο πρωταθλητή Rally-Raid του 2023.

HONDA RACING CORPORATION (HRC)
O Χοσέ Ιγνάσιο Κορνέχο της εργοστασιακής Honda στη 2η Ειδική του Ράλι Ντακάρ 2024 HONDA RACING CORPORATION (HRC)


Ως αποτέλεσμα, ο Χιλιανός Κορνέχο πλησίασε τον Μπραντς σε απόσταση κάτω των 3 λεπτών στη γενική, υποβιβάζοντας τον ομόλογό του Ρίκι Μπράμπεκ στην 3η θέση, και ο Λουτσιάνο Μπεναβίδες ανέβηκε στην 5η, εμπρός από τις εργοστασιακές GasGas των Ντάνιελ Σάντερς και Σαμ Σάντερλαντ. Από τον Αργεντινό και πίσω, μέχρι το τέλος της δεκάδας μια σειρά εκ των κορυφαίων αναβατών βρέθηκαν μέσα σε εύρος κάτω των 6 λεπτών.

Η πρώτη ΚΤΜ, του Τόμπι Πράις, βρίσκεται σχεδόν 20 λεπτά μακριά από την κορυφή, ο περσινός νικητής Κέβιν Μπεναβίδες βρίσκεται εκτός δεκάδας (στην 11η θέση, 23:50 λεπτά μακριά), ενώ θυμίζουμε ότι από την αυστριακή αρμάδα φέτος απουσιάζει ο τραυματίας Ματίας Βάλκνερ.

Έκανα ορισμένα λάθη σήμερα με την πλοήγηση, αλλά έτσι είναι το Ντακάρ” τόνισε ο Κέβιν Μπεναβίδες. Η σημερινή ημέρα εξελίχθηκε χειρότερα για τον χθεσινό πρωτοπόρο Μέισον Κλάιν, που έχασε πάνω από δύο αντιμετωπίζοντας τεχνικά προβλήματα με την Kove του.

Σε σοβαρή κατάσταση Ισπανός αναβάτης

Στο μεταξύ, ένα πολύ σοβαρό ατύχημα του Ισπανού αναβάτη Κάρλες Φαλκόν είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα. Ο Φαλκόν οδηγούσε μια ΚΤΜ προδιαγραφών Rally2 για την TwinTrail Racing, και έπεσε λίγο πριν τον τερματισμό - στο 448ο χιλιόμετρο.

Το ιατρικό ελικόπτερο έφτασε άμεσα στο σημείο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε σφυγμό. Ωστόσο, κατάφεραν να επαναφέρουν την καρδική του λειτουργία και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο του Αλ Νταουαντίμι. Εκεί σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του και υπεβλήθη σε εξετάσεις, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στο δεύτερο σπόνδυλο.

Για το σκοπό αυτό, μεταφέρθηκε το απόγευμα εσπευσμένα στο Ριάντ για να υποβληθεί σε άμεση χειρουργική επέμβαση, ενώ θα παραμείνει σε τεχνητό κώμα για να παρατηρήσουν οι γιατροί την εξέλιξη του εγκεφαλικού οιδήματος που επίσης υπέστη.

ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ - 2η ΕΙΔΙΚΗ (7/1)
ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

  • 1. Κάρλος Σάινθ (Audi) 8:49:38
  • 2. Γιαζίντ Αλ Ράζι (Overdrive Toyota) +1:51
  • 3. Σεμπαστιάν Λεμπ (Bahrain X-Raid) +4:17
  • 4. Σεθ Κιντέρο (Toyota GR) +7:36
  • 5. Γκιγιόμ Ντε Μέβιους (Overdrive Toyota) +7:44
  • 6. Ματίας Έκστρομ (Audi) +11:17
  • 7. Νάσερ Αλ Ατίγια (Bahrain X-Raid) +12:16
  • 8. Λούκας Μοράες (Toyota GR) +12:17
  • 9. Στεφάν Πετερανσέλ (Audi) +13:16
  • 10. Γκερλέν Σιτσερί (Overdrive Toyota) +14:47

ΓΕΝΙΚΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ

  • 1. Ρος Μπραντς (Hero) 9:50:05
  • 2. Χοσέ Ιγνάσιο Κορνέχο (Honda) +2:55
  • 3. Ρίκι Μπράμπεκ (Honda) +7:15
  • 4. Πάμπλο Κιντανίγια (Honda) +15:20
  • 5. Λουτσιάνο Μπεναβίδες (Husqvarna) +17:22
  • 6. Ντάνιελ Σάντερς (GasGas) +16:47
  • 7. Σαμ Σάντερλαντ (GasGas) +18:19
  • 8. Τόμπι Πράις (ΚΤΜ) +19:39
  • 9. Αντριέν βαν Μπεβερέν (Honda) +20:43
  • 10. Μάρτιν Μίτσεκ (Orion) +22:58
TAGS ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ RALLY DAKAR MOTORSPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ