FORMULA 1

Πόσο κοστίζει η ζημιά στην διαλυμένη Haas του Σουμάχερ

Ο Μικ Σουμάχερ στην Τζέντα
Ο Μικ Σουμάχερ στην Τζέντα 2022 AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Εκτός από το σασί και τον κινητήρα δεν έμεινε τίποτε άλλο από το μονοθέσιο του Μικ Σουμάχερ, στο τρομακτικό ατύχημα που είχε στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας.

Η πιο τρομακτική στιγμή στην πίστα της Τζέντα το προηγούμενο τριήμερο, ήταν το σφοδρό ατύχημα του Μικ Σουμάχερ στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Ο Γερμανός έχασε τον έλεγχο της Haas στην έξοδο της στροφής 10 με ταχύτητα 280 km/h και στη συνέχεια χτύπησε στα τσιμεντένια τοιχώματα της πίστας, διαλύοντας στην κυριολεξία το μονοθέσιο. Σημειώστε πως η ισχύς της πρόσκρουσης στον τοίχο μετρήθηκε στα 33g!

Ευτυχώς ο Γερμανός δεν χτύπησε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, το αυτοκίνητο ωστόσο έπαθε μεγάλη ζημιά. Πόσο μεγάλη;

Ερωτηθείς πόσο μπορεί να φτάσει το κόστος της επισκευής στο μονοθέσιο του Σουμάχερ, ο επικεφαλής της ομάδας, Γκίνθερ Στάινερ υπολόγισε ότι θα μπορούσε να φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια, δηλαδή πάνω από 900.000 ευρώ!

“Πιστεύω ότι το κόστος είναι αρκετά υψηλό γιατί έχει διαλυθεί όλη η ανάρτηση, εκτός από την μπροστινή αριστερή. Νομίζω ότι υπάρχει ακόμα κάτι εκεί”, είπε ο Στάινερ και πρόσθεσε: “Τα υπόλοιπα είναι απλώς σκόνη άνθρακα. Δεν ξέρω ακριβώς από άποψη χρημάτων, αλλά, στο σημείο του κιβωτίου ταχυτήτων, έχει φύγει ολόκληρο το αμάξωμα, τα ψυγεία έχουν καταστραφεί - 500.000 με 1 εκατομμύριο δολάρια θα έλεγα”.

Κόπηκε στα δύο το μονοθέσιο του Μικ Σουμάχερ μετά τη σφοδρή σύγκρουση
Κόπηκε στα δύο το μονοθέσιο του Μικ Σουμάχερ μετά τη σφοδρή σύγκρουση PRINT SCREEN ERT

Όσοι παρακολούθησαν ζωντανά τον αγώνα, θα είδαν ότι η καταστροφή ολοκληρώθηκε κατά τη φόρτωση του μονοθεσίου στο γερανό, όπου κόπηκε κυριολεκτικά στα δύο. Τα μόνα τμήματα του αυτοκινήτου που φαίνεται να γλίτωσαν είναι το σασί, το πακέτο μπαταριών και ο κινητήρας, σύμφωνα με τον Στάινερ.

Θυμίζουμε ότι πέρσι ο Στάινερ είχε ασκήσει δημοσίως κριτική στον Μικ Σουμάχερ για την πληθώρα των ατυχημάτων του, δεδομένου ότι ο νεαρός Γερμανός είχε προκαλέσει στη διάρκεια της σεζόν ζημιές 4.212.500 ευρώ - τις μεγαλύτερες από κάθε άλλο οδηγό!

TAGS FORMULA 1 HAAS ΜΙΚ ΣΟΥΜΑΧΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ