FORMULA 1

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η HAAS F1 έδιωξε τον Νικίτα Μαζέπιν και βρήκε τον αντικαταστάτη του

Ο Νικίτα Μαζέπιν δεν θα συμμετάσχει στο τελευταίο grand prix της χρονιάς στη Formula 1
Ο Νικίτα Μαζέπιν δεν θα συμμετάσχει στο τελευταίο grand prix της χρονιάς στη Formula 1 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Μόλις έναν χρόνο έμεινε στην HAAS ο Νικίτα Μαζέπιν, καθώς η Αμερικανική ομάδα της Formula 1 αποφάσισε να κόψει τους δεσμούς μαζί του και να τον αντικαταστήσει με τον Πιέτρο Φιτιπάλντι.

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος του 2022 (18-20/3 στο Μπαχρέιν), η HAAS F1 αποφάσισε, σύμφωνα με το γερμανικό Sky Sport, να απομακρύνει τον Νικίτα Μαζέπιν και να ετοιμάζεται να λύσει τη συνεργασία της και με την ρωσική εταιρεία Uralkali εξαιτίας της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο μέσο, ο 25χρονος Βραζιλιάνος Πιέτρο Φιτιπάλντι θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Μαζέπιν, καθώς είναι εδώ και δύο χρόνια ο τρίτος οδηγός της ομάδας. Με αυτήν έχει τρέξει δύο φορές, στο Σακχίρ το 2020 και στο Άμπου Ντάμπι επίσης το 2020.

Όσο για τον Μαζέπιν; Στη μία χρονιά του στη Formula 1 δεν κατάφερε να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο, έτρεξε σε 21 αγώνες και σε πρωτάθλημα 20 οδηγών κατάφερε να τερματίσει... 21ος, πίσω από τον Ρόμπερτ Κουμπίτσα που με μόλις δύο συμμετοχές κατετάγη ακριβώς από πάνω του. Θυμίζουμε πως νωρίτερα μέσα στην ημέρα η Formula 1 τερμάτισε το συμβόλαιό της με την πίστα του Σότσι.

TAGS FORMULA 1 F1 HAAS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ