FORMULA 1

Όσα αξίζει να γνωρίζετε για το τριήμερο δοκιμών της F1 στο Μπαχρέιν (21-23/02)

McLaren Media Centre
Oscar Piastri, McLaren MCL60, leaves the garage MCLAREN MEDIA CENTRE

Την Τετάρτη (21/02) ξεκινά το ένα και μοναδικό τριήμερο των φετινών δοκιμών εξέλιξης των μονοθεσίων της Formula 1. Δείτε το πρόγραμμά τους και τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για αυτές.

Παρότι οι περισσότερες ομάδες της Formula 1 έχουν κάνει ήδη ένα πρώτο shakedown 200 χιλιομέτρων των νέων τους μονοθεσίων του 2024, στην πίστα της Μέσης Ανατολής θα αποκτήσουν την πρώτη και μοναδική ευκαιρία να τα κατανοήσουν, να τα ρυθμίσουνκαι να αντιληφθούν την τροχιά εξέλιξής τους που πρέπει να ακολουθήσουν - πριν το πρώτο GP του 2024, επίσης, στο Μπαχρέιν, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Μαΐου.

Καθεμία από τις τρεις ημέρες, από την Τετάρτη 21/02 μέχρι και την Παρασκευή 23/02, οι δοκιμές ξεκινούν στις 09:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και τελειώνουν στις 18:00 το απόγευμα. Η πίστα του Μπαχρέιν επιλέχθηκε διότι έχει αρκετά αντιπροσωπευτικές θερμοκρασίες (20-24° Κελσίου, με μηδαμινό ενδεχόμενο βροχής) για την κατανόηση της διαχείρισης των ελαστικών, καθώς και για λόγους κόστους σχετικά με τις μεταφορές του εξοπλισμού.

Θυμίζουμε ότι φέτος δύο ομάδες του σπορ έχουν μετονομαστεί: η Alpha Tauri έγινε Visa Cash App RB (VCARB) και η Alfa Romeo F1 έγινε Stake F1. Τα δέκα οδηγικά δίδυμα παρέμειναν πανομοιότυπα με πέρσι, και στις δοκιμές του Μπαχρέιν αναμένεται να συμμετάσχουν αποκλειστικά οι δύο αγωνιστικοί οδηγοί κάθε ομάδας.

Προς το παρόν μόνο οι Red Bull, Alpine και Haas έχουν ανακοινώσει τους οδηγούς τους για κάθε ημέρα. Η πρωταθλήτρια θα ξεκινήσει με τον Μαξ Φερστάπεν στο κόκπιτ της RB20 την Τετάρτη, την Πέμπτη οι Σέρτζιο Πέρεζ και Φερστάπεν θα εναλλαχτούν το πρωί και το απόγευμα αντίστοιχα, και την Παρασκευή θα οδηγεί μόνο ο Μεξικανός.

Η Haas θα εναλλάσσει κάθε ημέρα τους Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ στη VF-24, όπως και η Alpine τους Εστεμπάν Οκόν και Πιέρ Γκασλί στην Α524.

Θυμίζουμε ότι οι ομάδες, κυρίως οι κορυφαίες, συνηθίζουν να κρύβουν την πραγματική τους ταχύτητα στις δοκιμές αυτές, και κανείς δεν γνωρίζει το φορτίο καυσίμων που φέρει κάθε μονοθέσιο ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, είναι πιθανό -ειδικά συγκρίνοντας τα γυρολόγια κάθε μονοθεσίου με ίδια ελαστικά- ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε μια πρώτη εικόνα από την απόδοση κάθε μονοθεσίου στις συστοιχίες γύρων, και συνεπώς για την ανταγωνιστικότητά τους στους αγώνες.

Για την απόλυτη ταχύτητά τους σε έναν γύρο μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τις πρώτες δοκιμές κατάταξης του 2024, την Παρασκευή 1 Μαρτίου - καθώς θυμίζουμε ότι τα δύο πρώτα GP της φετινής χρονιάς, στο Μπαχρέιν και στη Σαουδική Αραβία, θα διεξαχθούν Σάββατο διότι την Κυριακή 10 Μαρτίου ξεκινά το ραμαζάνι για τον μουσουλμανικό κόσμο.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ