MOTORSPORTS

Ο Βαλεντίνο Ρόσι στην BMW, βλέπει το Λε Μαν του 2024

Ο Βαλεντίνο Ρόσι στην BMW, βλέπει το Λε Μαν του 2024
PRESS BMW GROUP

Ο θρύλος του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι, έγινε και επίσημα εργοστασιακός οδηγός της BMW, ενόψει της δεύτερης σεζόν του στους αγώνες αυτοκινήτου, και όλα δείχνουν ότι προετοιμάζεται για τη συμμετοχή με τη βαυαρική εταιρεία στις 24 Ώρες του ΛεΜάν το 2024.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, ο αγαπημένος Γιατρός Βαλεντίνο Ρόσι, έκανε ακόμα ένα βήμα προς το όνειρο να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στη θαυμαστή καριέρα του του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τη συμμετοχή -και γιατί όχι τη νίκη- στις 24 Ώρες του ΛεΜάν.

Η BMW ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Ιταλός είναι πλέον επίσημος εργοστασιακός οδηγός της. Τη σεζόν του 2023 θα συνεχίσει να αγωνίζεται -όπως και πέρσι- στο πρωτάθλημα GT World Challenge Europe με την ομάδα WRT, στο μπάκετ μιας BMW M4 GT3, ενώ παράλληλα θα συμμετέχει στις επίσημες δοκιμές της γερμανικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Μονάχου ανακοίνωσε ότι ο Ρόσι "θα είναι διαθέσιμος για περαιτέρω εμφανίσεις σε αγώνες και δοκιμές, με αυτοκίνητα της BMW M Motorsport". Αυτό μπορεί κάλλιστα να μεταφραστεί πως ο 43χρονος θα κάνει δοκιμές με το καινούριο hypercar BMW M Hybrid V8 LMDh, με το οποίο η βαυαρική εταιρεία θα μπει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) το 2024 - μέρος του οποίου είναι και οι 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το γερμανικό πρωτότυπο, μαζί με τα αντίστοιχα πολλών άλλων κορυφαίων κατασκευαστών -Ferrari, Lamborghini, Porsche, Cadillac, Alpine και άλλων- θα μπει το 2024 στην καινούρια κατηγορία των υβριδικών hypercars με την ονομασία LMDh, του WEC. Αφού πρώτα, βεβαίως, κάνει μία σεζόν στο αντίστοιχο αμερικανικό πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar Championship με την Team RLL.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Βαλεντίνο Ρόσι
Το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Βαλεντίνο Ρόσι PRESS BMW GROUP


Πριν από αυτό, το 2023 ο Ρόσι θα αγωνίζεται στο GT World Challenge Europe με την ομάδα WRT, η οποία φέτος άλλαξε τα αυτοκίνητά της - αντικαθιστώντας τα Audi R8 LMS GT3 (με ένα εκ των οποίων αγωνιζόταν ο Βαλεντίνο πέρσι) με τις νέες BMW M4 GT3. Παράλληλα, θα τρέξει στις 24 Ώρες του Ντουμπάι και στις 12 Ώρες του αυστραλιανού Μπάθερστ, στο πλαίσιο του θεσμού Intercontinental GT Challenge.

"Είμαι πολύ περήφανος που έγινα επίσης οδηγός της εργοστασιακής BMW M και είναι μια σπουδαία ευκαιρία", είπε ο Ρόσι. "Πέρσι ξεκίνησα να αγωνίζομαι σοβαρά στους αγώνες αυτοκίνητων, τα πήγαμε πολύ καλά με την ομάδα της WRT και είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα επέλεξε τη BMW M Motorsport ως νέο της συνεργάτη.

Έχω ήδη δοκιμάσει δύο φορές τη BMW M4 GT3, η αίσθηση του αυτοκινήτου είναι πολύ καλοί και πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί του χρόνου. Έχω ακόμα πολλά να μάθω, και να βελτιωθώ περαιτέρω, αλλά ελπίζω να είμαι στο επίπεδο που πρέπει για να μάχομαι στη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων", συμπλήρωσε ο Ιταλός.

Σύμφωνα με το Αντρέας Ρους, διευθυντή της BMW Motorsport, ο Ρόσι είναι "ένας ζωντανός θρύλος της μοτοσικλέτας, αλλά έχει αποδείξει ότι είναι επίσης και εξαίρετος αγωνιζόμενους στους τέσσερις τροχούς. Έδειξε ότι οι αγώνες αυτοκινήτου έχουν γίνει το δεύτερό του αγωνιστικό σπίτι, και φέρνει όλο του το πάθος, τις ικανότητες και την αφοσίωση σε αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας του. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί, καλωσήρθε Βάλε!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ