FORMULA 1

Ο Μίκαελ Σουμάχερ συνοδηγός στην πίστα στο πλαίσιο της θεραπείας του

AP Photo/Itsuo Inouye
Ο Μίκαελ Σουμάχερ την ημέρα που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη F1, στο πλαίσιο του GP Ιαπωνίας τον Οκτώβριο του 2012 AP PHOTO/ITSUO INOUYE

Ο γερμανικός Τύπος αποκάλυψε λεπτομέρειες από τη θεραπεία που λαμβάνει ο Μίκαελ Σουμάχερ για τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη στο ατύχημά του το Δεκέμβριο του 2013, η οποία περιλαμβάνει και συνοδήγηση σε μια Mercedes-AMG στην πίστα.

Μετά το ατύχημά του ενόσω έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις και στο θέρετρο του Μαριμπέλ, ο “Σούμι” πέρασε έξι μήνες στο νοσοκομείο και από το καλοκαίρι του 2014 συνεχίζει τη θεραπεία στο σπίτι του στην Ελβετία με τη φροντίδα της συζύγου του, Κορίνα.

Η οικογένεια Σουμάχερ προστατεύει ως κόρη οφθαλμού την ιδιωτικότητα του Μίκαελ, που κλείνει τα 55 χρόνια του την επόμενη εβδομάδα. Όσοι -λίγοι και έμπιστοι- φίλοι της οικογένειας επιτρέπεται να τον επισκεφτούν δεν έχουν αφήσει να διαρρεύσει καμία ουσιαστική πληροφορία.

Όμως, η ίδια η Κορίνα Σουμάχερ δήλωσε στο ντοκιμαντέρ του Netflix το 2021 ότι “ο Μίκαελ είναι εδώ, αλλά διαφορετικός”, ενώ πρόσφατα ο Ζαντ Τοντ -διευθυντής της Scuderia Ferrari στις μέρες του Σουμάχερ και πρώην πρόεδρος της FIA- δήλωσε πρόσφατα στη γαλλική εφημερίδα L’Equipe ότι παρακολουθεί περιστασιακά GP της Formula 1 με τον “Σούμι”.

Ο Γάλλος πρόσθεσε ότι “η ζωή του είναι διαφορετική, και έχω το προνόμιο να μοιράζομαι στιγμές μαζί του. Δυστυχώς, δέχθηκε ένα χτύπημα της μοίρας πριν από δέκα χρόνια και δεν είναι πλέον ο Μίκαελ που γνωρίζαμε στη F1”.

Η θεραπεία του “Σούμι”

Τώρα, την παραμονή της πικρής επετείου του ατυχήματος της 29ης Δεκεμβρίου 2013, η γερμανική εφημερίδα Bild αποκάλυψε μια σειρά από λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία που λαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια ο μεγάλος επτάκις πρωταθλητής της Formula 1.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σουμάχερ δέχεται ιατρική φροντίδα 24 ώρες των 24ωρο, καθώς το δωμάτιο που παλαιότερα χρησιμοποιούσε για γραφείο έχει τώρα μεταμορφωθεί σε ιδιωτική κλινική. Η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί καθημερινά αποτελείται από 15 γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μέρος της θεραπείας του Γερμανού, συνεχίσει το άρθρο, είναι η μετάδοση παλαιότερων ηχητικών μηνυμάτων που είχε με τις ομάδες του στα GP της Formula 1, καθώς και η εμπειρία της συνοδήγησης σε ένα αρκετά ηχηρό αυτοκίνητο - συγκεκριμένα μία Mercedes-AMG παραγωγής. Στόχος είναι να τονωθεί η εγκεφαλική του λειτουργία με γνώριμους ήχους από την αγωνιστική του καριέρα.

Έκλεστοουν: Ο Μίκαελ Σουμάχερ έβγαζε το καλύτερο των ανθρώπων

Την ίδια στιγμή, λίγο πριν την επέτειο της 29ης Δεκεμβρίου, για τον Μίκαελ Σουμάχερ μίλησε και ο πρώην εμπορικός διευθυντής της F1, Μπέρνι Έκλεστοουν, που είχε τον πλήρη εμπορικό έλεγχο του σπορ στη διάρκεια της καριέρας του Γερμανού.

AP Photo/Luca Bruno
Ο Μπέρνι Έκλεστουν με τον Μίκαελ Σουμάχερ στο GP Βελγίου 2012, στον αγώνα που ο Γερμανός γιόρταζε τα 300 GP του στη Formula 1 AP PHOTO/LUCA BRUNO


Ο Μπέρνι, 93 ετών πλέον, είπε για τον “Σούμι” και για την είσοδο του Γερμανού στη F1 με τη Jordan το 1991: “Ήξερα ότι είχε ταλέντο. O Έντι Τζόρνταν ήταν απόλυτα πεπεισμένος για εκείνον, είχε κοφτερό μάτι. Ο Μίκαελ αναμφίβολα θα πήγαινε κάπου αλλού, και τον κλέψαμε από τη Jordan”.

Συνεχίζοντας για τις μέρες του Σουμάχερ στη Ferrari, ο Έκλεστοουν πρόσθεσε: “Μια μέρα βρισκόμασταν σε ένα τραπέζι και του είπε ‘ποιος ηγείται αυτής της ομάδας;’. Μου απάντησε ‘εγώ είμαι αυτός που θα το κάνει’. Και το έκανε καλά: μπορούσε να βγάζει το καλύτερο από τους ανθρώπους.

Κέρδιζε το σεβασμό των ανθρώπων που βρίσκονταν γύρω του. Όποτε έλεγε κάτι, γνώριζαν ότι ήταν σωστό. Κάθε φορά που ο Μίκαελ έλεγε κάτι στον Ζαν Τοντ, εκείνος τον άκουγε και το εφάρμοζε. Μου λείπει. Πάντα θα τον θυμόμαστε ως έναν αστέρα”, κατέληξε ο Έκλεστοουν.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΙΧΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ