WEC

O Μικ Σουμάχερ στην Alpine για το WEC και το ΛεΜάν

ALPINE MEDIA
Μικ Σουμάχερ ALPINE MEDIA

Μετά από ένα χρόνο που ήταν εφεδρικός οδηγός δοκιμών της Mercedes F1, ο Μικ Σουμάχερ θα επιτρέψει στους αγώνες το 2024, στο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) και για το ντεμπούτο του στις 24 Ώρες του ΛεΜάν, με την εργοστασιακή ομάδα της Alpine.

Η Alpine θα προστεθεί του χρόνου στην πληθώρα των εργοστασιακών ομάδων που μπαίνουν στο WEC, και συγκεκριμένα στην κορυφαία κατηγορία των υβριδικών Hypercars - την LDMh. Στην ίδια κατηγορία -όπου επί σειρά ετών κυριαρχούσε η Toyota- μπήκε πέρσι η Ferrari και η Peugeot, ενώ θα ακολουθήσουν μαζί με την Alpine και οι Porsche, Lamborghini, McLaren, ΒΜW, Cadillac και άλλες.

Για το σκοπό αυτό η Alpine εξελίσσει το δικό της Hypercar, το οποίο θα αποκαλύψει στα τελικά του χρώματα -μαζί με όλα τα μέλη της ομάδας της- στις 7 Φεβρουαρίου 2024. Τώρα, ανακοίνωσε τις δύο τριάδες των οδηγών που θα αγωνίζονται με τα δύο γαλλικά hypercars, και σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο γιος του θρύλου της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Μικ είναι μέλος της εξαμελούς ομάδας που αποτελείται επίσης από τον Νικολα Λαπιέρ, το Ματιέ Βαξιβιέρ, τον Σαρλ Μιλεσί, Φέρντιναντ Χάμπσμπουργκ και Πολ-Λουπ Σατέν. Οι τριάδες που θα συμμετέχουν με καθένα από τα δύο αυτοκίνητα θα ανακοινωθούν στις 7/2. To hypercar της Alpine, με την ονομασία A424 LMDh, βασίζεται στο σασί της κατηγορίας LMP2 της Oreca και κινείται από Turbo κινητήρα 3.4 λίτρων που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Mecachrome.

ALPINE MEDIA
Ο Μικ Σουμάχερ με το hypercar Alpine A424 LMDh ALPINE MEDIA


Η προσθήκη του Μικ Σουμάχερ στην ομάδα αποφασίστηκε μετά τις επιτυχημένες του πρώτες δοκιμές με την Alpine στη Χερέθ τον περασμένο Οκτώβριο. Ο νεαρός Γερμανός, θυμίζουμε, αγωνίστηκε στη Formula 1 τη διετία 2012-'22 με τη Haas, αλλά στο τέλος της έχασε τη θέση του στην αμερικανική ομάδα από τον εμπειρότερο συμπατριώτη του, Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Ήλπιζε, υπογράφοντας για τη θέση του δοκιμαστή στη Mercedes F1 το 2023, να καταφέρει να επαναφέρει το όνειρό του για τη Formula 1 στις ράγες το 2024 - αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο πατέρας του, Μίκαελ, έκανε γνωστό το όνομά του στο μότορσπορ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέσω των αγώνων αντοχής, όπου συμμετείχε με τη Sauber-Mercedes πριν κάνει το ντεμπούτο του στη F1 με την ομάδα της Jordan το Σεπτέμβριο του 1991.

ALPINE MEDIA
Ο Μικ Σουμάχερ στο κόκπιτ της Alpine A424 στις δοκιμές του Οκτωβρίου στη Χερέθ ALPINE MEDIA


Για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, ο Μίκ Σουμάχερ είπε πως “το αυτοκίνητο είναι συναρπαστικό και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Μεγάλωσα μέσα στα μονοθέσια, οπότε η οδήγηση ενός αυτοκινήτου με κλειστό κόκπιτ και καλυμμένους τροχούς είναι μια σπουδαία ευκαιρία να λαξεύω τις οδηγικές μου ικανότητες.

Μου έλειψαν πολύ οι αγώνες φέτος, είναι αυτό που λάτρευα να κάνω από όταν ήμουν παιδί και ενίοτε μου ήταν δύσκολο να βλέπω τους άλλους οδηγούς να βγαίνουν στην πίστα. Οι αγώνες αντοχής είναι μια νέα πρόκληση για μένα, και είμαι σίγουρος ότι θα μοιραστούμε ορισμένες σπουδαίες στιγμές με την Alpine του χρόνου”, κατέληξε ο νεαρός Γερμανός.

TAGS WEC 24H LE MANS ΜΙΚ ΣΟΥΜΑΧΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ