FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν παραλίγο να κοπεί στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, ενώ αγωνιζόταν ήδη στη F1

AP Photo/Joshua Paul
Toro Rosso driver Max Verstappen of the Netherlands stands outside his team's garage at Sepang International Circuit ahead of the Malaysian Formula One Grand Prix in Sepang, Malaysia, Thursday, March 26, 2015. (AP Photo/Joshua Paul) AP PHOTO/JOSHUA PAUL

Ο Μαξ Φερστάπεν, όπως και ο Σεμπάστιαν Φέτελ πριν από αυτόν, οδηγούσε στη Formula 1 πριν ενηλικιωθεί, και συνεπώς πριν μπορέσει να οδηγήσει στους δημοσιους δρόμους. Και τώρα ο Ολλανδός μοιράστηκε μια ανέκδοτη, και λίγο άβολη, ιστορία από την ημέρα της εξέτασής του.

Ο Φερστάπεν, ο οδηγός-φαινόμενο από την Ολλανδία, αγωνίστηκε στο πρώτο του GP της Formula 1 το Μάριο του 2015 με την Toro Rosso, σε ηλικία 17 ετών και 166 ημερών. Που σημαίνει ότι ήταν ανήλικος, τότε, και δεν είχε το δικαίωμα να βγάλει δίπλωμα για την οδήγηση στους δημόσιους δρόμους.

Είχε ήδη κάνει αρκετά GP μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015 που έκλεισε τα 18 χρόνια του, και πλέον είχε το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης. Και, όπως είναι αυτονόητο, τις πέρασε με την πρώτη. Για την ακρίβεια, όμως, δεν είναι και τόσο αυτονόητο.

Διότι υπήρξαν ορισμένες δυσκολίες, την οποία ο Μαξ αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου: “Ο εξεταστής μου είπε να πάω δεξιά, κι εγώ πήγα αριστερά. Έπειτα, δεν άφησα τους πεζούς να διασχίσουν μια διάβαση. Αυτό δεν τον χαροποίησε και τόσο” εξήγησε ο 26χρονος τρις πρωταθλητής της Formula 1.“Τότε διαφώνησα μαζί του, διότι πίστευα ότι [οι πεζοί] δεν βρίσκονταν ακριβώς στη διάβαση. Οπότε του είπα, 'αφού δεν βρίσκονται ακόμα στη διάβαση, γιατί να σταματήσω;'”.

Ο Μαξ παραδέχθηκε, πάντως, ότι θα ήταν ντροπή για έναν οδηγό της Formula 1 να κοπεί στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης: “Τελικά ναι, πέρασα, ευτυχώς. Θα ήταν αρκετά εξευτελιστικό για μένα αν δεν τα κατάφερνα. Αλλά νομίζω ότι [ο εξεταστής] ήταν καλός μαζί μου”.

Ο Φερστάπεν θα μείνει -αν όχι εις το διηνεκές, τουλάχιστον- για πολλά χρόνια ο νεαρότερος οδηγός που εκκίνησε GP της Formula 1, πριν καν ενηλικιωθεί. Μετά τη διχογνωμία που ξέσπασε στο σπορ πριν το ντεμπούτο του Ολλανδού, η FIA άλλαξε τους κανονισμούς της F1 και πλέον απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή οδηγών που δεν έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Και δεν κατέχουν και δίπλωμα οδήγησης. Διαβάστε εδώ 9 ακόμη παράξενα ρεκόρ της F1 που δεν πρόκειται να σπάσουν ποτέ.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ