FORMULA 1

Ο Λεκλέρ κλίνει προς τη Ferrari και πέραν του 2024

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco adjusts his sun glasses at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Thursday, March 2, 2023. The Bahrain GP will be held on Sunday March 5, 2023.(AP Photo/Frank Augstein)
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco adjusts his sun glasses at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Thursday, March 2, 2023. The Bahrain GP will be held on Sunday March 5, 2023.(AP Photo/Frank Augstein) © 2023 FRANK AUGSTEIN / AP IMAGES

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ferrari, Τζον Έλκαν, ο Σαρλ Λεκλέρ φέρεται -σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του ιταλικού Τύπου- να έχει αποφασίσει να δεσμεύσει μακροχρόνια το μέλλον του στη Scuderia, και να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του.

Ο Μονεγάσκος ήταν τόσο εντυπωσιακός στην πρώτη του σεζόν με τη Ferrari, το 2019, που η ιταλική ομάδα του προσέφερε συμβόλαιο-ρεκόρ 5 ετών. Κατά συνέπεια, έχει υπογράψει να μείνει στο Μαρανέλο μέχρι το τέλος του 2024.

Ο ίδιος ο Λεκλέρ είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι το όνειρό του να γίνει πρωταθλητής της Formula 1 με τη Ferrari, αλλά στο τέλος του 2022 -μετά από το απογοητευτικό δεύτερο μισό της περσινής σεζόν- για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό δημοσίως το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Μαρανέλο στο τέλος του 2024. Τον ίδιο καιρό, αναπτυχθηκαν φήμες ότι έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Mercedes, ως μελλοντικός διάδοχος του Λιούις Χάμιλτον.

Το κακό ξεκίνημα της Scuderia το 2023, στο GP του Μπαχρέιν, θεωρητικά θα ενέτεινε τις συγκεκριμένες φήμες -περί φυγής του Λεκλέρ το 2025- αλλά αντιθέτως ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι ο 25χρονος κλίνει προς την απόφαση να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τη Ferrari.

Πολλοί συνδέουν την απόφασή του αυτή με τη συνάντηση που είχε ο 25χρονος τις τελευταίες ημέρες με τον Τζον Έλκαν, και ενδεχομένως με τις όποιες εγγυήσεις έλαβε από τον πρόεδρο της Ferrari. Βεβαίως, ο διευθυντής της Scuderia Φρεντ Βασέρ θέλησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για τη συνάντηση Έλκαν-Λεκλέρ.

"Μιλήσαμε με τους οδηγούς, τον Έλκαν και τον Βίνια (σ.σ.: διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrari) μετά τις δοκιμές εξέλιξης, και θα μιλήσουμε ξανά μαζί τους μετά την Ίμολα. Αυτές οι συναντήσεις είναι προγραμματισμένες" είπε ο Γάλλος στο γαλλικό περιοδικό AutoHebdo.

Όταν ανέλαβε την ηγεσία της ομάδας, στις αρχές του 2023, ο Βασέρ είχε δηλώσει πως η ηγεσία της Ferrari θα πρέπει να κινηθεί για τη μακροχρόνια εξασφάλιση των υπηρεσιών του Σαρλ Λεκλέρ.

TAGS FORMULA 1 FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ