FORMULA 1

Ο Κίμι Ράικονεν δεν άντεξε πολύ καιρό μακριά από τους αγώνες

Ο Κίμι Ράικονεν στην πίστα της Μόντσα
Ο Κίμι Ράικονεν στην πίστα της Μόντσα 2019 AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θα κάνει μια απρόσμενη εμφάνιση σε ένα εντελώς διαφορετικό είδους αγώνων, στο αμερικανικό πρωτάθλημα NASCAR, στο τέλος Αυγούστου.

Αποχωρώντας από τη Formula 1 στο τέλος του 2021, μετά από δύο δεκαετίες και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη Ferrari, ο Κίμι Ράικονεν δήλωνε σίγουρος ότι θα έβρισκε πολλές και ενδιαφέρουσες ασχολίες, πολλές εκ των οποίων ακόμα μεγαλύτερης αδρεναλίνης, για να διασκεδάζει στα επόμενα χρόνια του.

Η πρώτη από αυτές ήταν η αγωνιστική διεύθυνση της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross (MX). Αλλά ο Κίμι δεν άντεξε να μείνει μακριά από την αδρεναλίνη, και συμφώνησε να τρέξει στις 20-21 Αυγούστου στον αγώνα του αμερικανικού πρωταθλήματος NASCAR στην πίστα του Ουότκινς Γκλεν, στις ΗΠΑ.

Αυτή θα είναι η πρώτη αγωνιστική εμφάνιση του 43χρονου Φινλανδού μετά το περσινό GP του Άμπου Ντάμπι, το τελευταίο του με την ομάδα της Alfa Romeo. Θα οδηγήσει μία από τις αγωνιστικές Chevrolet Camaro ZL1 της ομάδας Trackhouse Racing, δίπλα στους Ντάνιελ Σουάρεζ και Ρος Τσαστέιν.

Για την ομάδα Trackhouse η συμφωνία δεν είναι μόνο ένα τέχνασμα προβολής. Το Ουόκτινς Γκλεν είναι μία από τις ελάχιστες «κανονικές» -μη οβάλ- πίστες του NASCAR, κι έτσι μπορεί να αξιοποιηθεί η εμπειρία του Ράικονεν σε αυτές - σε αντίθεση με τα οβάλ που προϋποθέτουν ολοσδιόλου διαφορετική οδηγική φιλοσοφία.

Δεν θα είναι αυτή η πρώτη φορά που ο Κίμι θα τρέξει στους αγώνες NASCAR. Το 2011, όταν είχε αποχωρήσει πρόσκαιρα από τη F1, είχε λάβει μέρος σε έναν αγώνα του -δεύτερου τη τάξει- θεσμού Nationwide Series και σε έναν του Truck Series με την ομάδα του πρωταθλητή Kyle Busch.

«Είναι μόνος ένας αγώνας, και έτσι είχε νόημα για όλους μας, για την οικογένειά μου, να λάβω μέρος», είπε ο Ράικονεν. «Πάντα το απολάμβανα όταν έτρεχα [στις ΗΠΑ]. Υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες που χρειάστηκε να συζητήσουμε, και όλες έβγαζαν νόημα για μένα. Ελπίζω ότι θα το διασκεδάσουμε και θα έχουμε έναν καλό αγώνα. Προφανώς θα οδηγώ ένα άγνωστο αυτοκίνητο σε μια πρωτόγνωρή μου πίστα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βγάλω άκρη».

Σε αυτή του την προσπάθεια, να βγάλει άκρη, ο Κίμι θα μεταβεί στις ΗΠΑ μία εβδομάδα νωρίτερα από τον αγώνα για να κάνει δοκιμές με το αγωνιστικό Chevrolet, αλλά και για να περάσει χρόνο στον προσομοιωτή της ομάδας.

Ο Ράικονεν αποκάλυψε ότι είχε κι άλλες προτάσεις, για μεγαλύτερη εμπλοκή στο NASCAR φέτος, αλλά αποφάσισε να περιμένει: «Είχαμε επιλογές, αλλά νομίζω ότι όλες ήρθαν λιγάκι πρόωρα. Προτίμησα να προετοιμαστώ στο 100% για αυτόν τον αγώνα», εξήγησε. «Κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει μετά από αυτό, Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα και να το ευχαριστηθούμε, και θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον. Δεν έχω άλλα σχέδια», κατέληξε ο Κίμι.

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ