FORMULA 1

Ο Φερστάπεν στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ: "Το μεγαλύτερο ρίσκο της Formula 1"

Red Bull Content Pool
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 05: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage prior to the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 05, 2023 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Λίγες μέρες πριν το GP του Λας Βέγκας, που εξελίσσεται σε μια μεγάλη αμερικανική φιέστα της Formula 1 από την ιδιοκτήτριά της Liberty Media, ο Μαξ Φερστάπεν παραχώρησε συνέντευξη στο ιστορικό περιοδικό ΤΙΜΕ - που τον χαρακτηρίζει ως “ρίσκο” για το σπορ. Διαβάστε γιατί.

Στο άρθρο της συνέντευξης του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 φιλοξενούνται δηλώσεις πρώην αστέρων της F1, όπως του πρωταθλητή Μάριο Αντρέτι - που υποστηρίζει ότι “ο Μαξ είναι ένα ταλέντο που εμφανίζεται μόνο μία φορά σε κάθε γενιά, και έχει τον ψυχισμό της τίγρης”.

Σύμφωνα με τον αρθρο, ο Φερστάπεν έχει πάρει τη θέση του Λιούις Χάμιλτον ως το 'πρόσωπο της Formula 1'. Όμως, συνεχίζει: “Είναι όντως ο Φερστάπεν ο ιδανικός προεσβευτής για το σπορ; Σε αντίθεση με τον Χάμιλτον, που συναντιέται συχνά με διασήμους πρώτου επιπέδου και παράγει μια ταινία με τον Μπραντ Πιτ, ο Μαξ Φερστάπεν δεν έχει την επιθυμία να αναλάβει αυτό το ρόλο”.

Κι όντως, η θέση του Ολλανδού είναι ακλόνητη σχετικά με αυτό: “Δεν έχω την παραμικρή επιθυμία να είμαι σε θέση να κάνω παρέα με διάσημους αστέρες του σινεμά”, λέει.

Έτσι ο Μπάρτον Κρόκετ, ερευνητής για λογαριασμό της Rosenblatt Securities που συνεργάζεται με τη Liberty Media, υποστηρίζει στο άρθρο: “Όσο σπουδαίος κι αν είναι ο Φερστάπεν αυτή τη στιγμή, μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο ρίσκο για την επιχείρηση”. Κι άρα, όσο συνεχίζει να κερδίζει, θα στερεί ενδιαφέρον από τους αγώνες.

Το άρθρο κάνει μια αναδρομή, στη συνέχεια, στην εντυπωσιακή αγωνιστική πορεία του Μαξ μέχρι να φτάσει στη F1 - όπου αγωνίστηκε πριν καν ενηλικιωθεί. Φιλοξενεί δηλώσεις του συμβούλου της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, που λέει πως “ήταν σε έναν άλλο πλανήτη. Κάλεσα αμέσως τον [πατέρα] Γιος Φερστάπεν και του είπα 'Γιός ξέχνα τα πάντα, θα πάμε κατ' ευθείαν στη Formula 1”.

Έπειτα, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θυμάται την πρώτη ημέρα δοκιμών του Φερστάπεν στη F1: Δεν τον ενδιέφερε να ξεκινήσει με μια πραγματιστική προσέγγιση. Ήταν πιο πολύ σαν να είπε 'θα βγω και θα οδηγήσω αυτό το πράγμα και θα του πιώ το αίμα. Κι αν έχω ατύχημα, ας είναι'. Όλη την εκμάθηση που έκαναν άλλοι οδηγοί σε μικρότερες κατηγορίες, χωρίς τα φώτα της δημοσιότητα, εκείνος την έκανε με τα βλέμματα όλου του κόσμου πάνω του”.

Το άρθρο του ΤΙΜΕ συνεχίζει αναφερόμενο στην προσωπική ζωή του Ολλανδού: στη σχέση με του με την κόρη του τρις πρωταθλητή Νέλσον Πικέ, Κέλλυ, καθώς και στη ζωή του με την κόρη που η Κέλλυ Πικέ απέκτησε με τον πρώην οδηγό της F1 Ντάνιιλ Κβίατ.

Δεν είμαι ο πατέρας, και δεν είναι αυτός ο στόχος”, λέει ο Μαξ. “Είναι πάντα πολύ σημαντικό να έχει καλή σχέση με τον πατέρα της, που έχει. Αλλά τη βλέπω κάθε μέρα όταν είμαι στο σπίτι. Τα πάμε πολύ καλά”.

Ο Φερστάπεν ζει στο Μονακό, αλλά αντί για την ενασχόληση με το διεθνές jet-set, στην οποία αρέσκεται ο Χάμιλτον, ο Φερστάπεν προτιμά να μένει στο σπίτι του και να συμμετέχει σε αγώνες αυτοκινήτων με προσομοιωτές.

Παρακολουθώ άλλα σπορ, αλλά δεν είμαι παθιασμένος με κάποιο” λέει ο Μαξ, ενώ η Κέλλυ Πικέ συμπληρώνει: “Έχουν υπάρξει φορές που έχω σκεφτεί 'εντάξει, είναι ώρα να κλείσουμε το διακόπτη. Πρέπει να κάνω μια ευγενική υπενθύμιση ότι ο ήλιος λάμπει έξω και, ξέρεις, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να κάνει κάποιος”.

Τέλος, στη συνέντευξή του στο ΤΙΜΕ ο Φερστάπεν τοποθετήθηκε και σχετικά με τις υπόνοιες ότι μπορεί να σκεφτεί την αποχώρησή του από τη F1 όταν λήξει το συμβόλαιό του με τη Red Bull Racing, στο τέλος του 2028.

Σε κάποιο σημείο”, λέει, “θα πρέπει να ζυγίσεις την επιτυχία σε σχέση με την γενική ποιότητα ζωής. Νιώθω σαν να ζω με μια βαλίτσα, σε ένα ξενοδοχείο, όλο τον καιρό. Προς το παρόν αυτό είναι εντάξει. Λατρεύω να οδηγώ. Λατρεύω να κερδίζω. Όμως όσο μεγαλώνεις, ίσως κάποια μέρα αυτό να μην είναι κάτι που θέλεις”.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ