MOTOGP

Ντεμπούτο του Μαρκ Μαρκέζ με τα χρώματα της Gresini Ducati

GRESINI RACING MEDIA
GRESINI RACING MEDIA

Η ιδιωτική ομάδα της Gresini παρουσίασε και επισήμως τον Μαρκ Μαρκέζ και τη Ducati με την οποία θα συνεχίσει από φέτος ο Ισπανός την καριέρα του στο MotoGP, μετά από 11 χρόνια με τη Honda. Τι λέει ο πρωταθλητής ενόψει της πρώτης του σεζόν με την ιταλική μοτοσικλέτα.

Από το 2013 που μπήκε στην κορυφαία κατηγορία των μοτοσικλετών, ο Ισπανός οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά φέτος δεν είναι αναβάτης της Honda, με την οποία γνώρισε όλη τη δόξα του την τελευταία δεκαετία.

Σε μεγάλο βαθμό η απόφασή του να αποχωρήσει από την ιαπωνική εταιρεία, σπάζοντας το συμβόλαιό του μαζί της έναν χρόνο πριν από τη λήξη του, οφείλεται στην ελλιπή ανταγωνιστικότητα της Honda RC213V τη σεζόν του 2023.

Από την άλλη, ο Μαρκέζ ξεκινά το 2024 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια χωρίς το βάσανο των συνεχών τραυματισμών και των επιπτώσεών τους, που παραδέχθηκε ότι συνέβαλλαν στα φτωχά του αποτελέσματα των τελευταίων ετών, μαζί με τα προβλήματα της Honda.

GRESINI RACING MEDIA
Μαρκ Μαρκέζ, Gresini Ducati 2024 GRESINI RACING MEDIA


Ο Μαρκέζ έχει οδηγήσει ήδη τη Ducati στις δοκιμές της Βαλένθια, αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα της περσινής χρονιάς. Στις δοκιμές εκείνες ο Ισπανός έγραψε τον τέταρτο χρόνο, 0,17 δευτερόλεπτα μακριά από τον κορυφαίο.

Τότε, λόγω των δεσμεύσεών του από το συμβόλαιο της Honda, ο Μαρκέζ δεν είχε σχολιάσει τις εντυπώσεις του από την ιταλική μοτοσικλέτα, που οδήγησε για πρώτη φορά. Αλλά τώρα, στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας της Gresini στο Ρικιόνε της Ιταλίας, είχε πλέον κάθε ελευθερία να μιλήσει για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, το 2024.

Είναι ένα πράγμα οι προσδοκίες και άλλο η προσέγγιση”, είπε ο Ισπανός. “Φυσικά και η προσέγγισή μου είναι να προσπαθήσω να είμαι γρήγορος στην πίστα, κι αν είμαι γρήγορος στις πρώτες δοκιμές θα προσπαθήσω να το κάνω. Όμως, το άλλο πράγμα είναι οι προσδοκίες σε σχέση με την πραγματικότητα. Και βέβαια, οι προσδοκίες των ανθρώπων είναι πολύ ψηλές.

Σε αυτό το σενάριο η δουλειά μου είναι να προσπαθώ να ξεχνώ αυτές τις προσδοκίες, να προσπαθώ να δουλεύω στο γκαράζ μου διότι είναι αναγκαίο να μείνω ήρεμος, ειδικά στο ξεκίνημα. Ηρεμία δεν σημαίνει να είσαι αργός στην πίστα. Θέλω να είμαι γρήγορος, αλλά δεν μπορώ να προσποιούμαι ότι μπορώ να διεκδικώ νίκες από την αρχή, διότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν εφιαλτικά για μένα.

Τα δύο τελευταία δεν ήμουν σε θέση να κερδίσω μία νίκη, και επιπλέον [φέτος] θα οδηγώ μια μοτοσικλέτα με την οποία δύο αναβάτες, ο [Φρανσέσκο] Μπανάια και ο [Χόρχε] Μαρτίν, έχουν περάσει πολλά χρόνια και έχουν κερδίσει πολλούς αγώνες και πρωταθλήματα.

Είναι σούπερ γρήγοροι και θα έχουν τη μοτοσικλέτα του 2024, την ίδια μοτοσικλέτα. Φτάνοντας λοιπόν εκεί δεν μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι στο ίδιο επίπεδο, και εξάλλου δεν θα ήταν και το φυσιολογικό να ήσουν στο ίδιο επίπεδο με εκείνους”, πρόσθεσε ο Μαρκ Μαρκέζ.

Gresini Racing Media
Η Gresini Ducati του Μαρκ Μαρκέζ για το 2024 GRESINI RACING MEDIA


Στη Gresini, ο Ισπανός θα επανενωθεί με τον μικρότερο αδερφό του Άλεξ μετά την κοινή τους παρουσία στο HRC το 2020. O Άλεξ Μαρκέζ πήγε πέρσι στη Gresini και κέρδισε δύο αγώνες Sprint. Στα GP η Gresini το 2023 πέτυχε μία νίκη με τον Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο, στο Κατάρ. Ο Ιταλός έδωσε τη θέση του στη Gresini στον Μαρκέζ και μετακόμισε φέτος στη VR46 Ducati, στη θέση του Λούκα Μαρίνι που πήρε τη θέση του Μαρκ Μαρκέζ στο HRC.

TAGS MOTOGP DUCATI ΜΑΡΚ ΜΑΡΚΕΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ