FORMULA 1

Νέα τροπή στο σήριαλ Λεκλέρ-Ferrari: "Δεν στερείται προτάσεων από άλλες ομάδες" για το 2025

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Πρόσφατο ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Σαρλ Λεκλέρ βρίσκεται στο στόχαστρο άλλων ομάδων της Formula 1, και ότι η Scuderia θα πρέπει να του παρουσιάσει σαφείς ενδείξεις ότι μπορεί να τον κάνει παγκόσμιο πρωταθλητή στο εγγύς μέλλον για να τον κρατήσει στο Μαρανέλο.

Το συμβόλαιο του Σαρλ Λεκλέρ με τη Scuderia -όπως και του Κάρλος Σάινθ- λήγει στο τέλος του 2024 και η ανανέωσή του είναι ένα μακροχρόνιο σήριαλ που ακόμη καλά κρατεί. Ο 25χρονος έχει δηλώσει πως στόχος του είναι να γίνει πρωταθλητής της Formula 1 με τη Ferrari, όμως τα φετινά φτωχά αποτελέσματα της ιταλικής ομάδας ίσως ασκήσουν επίδραση στις αποφάσεις του.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera γράφει στο τελευταίο της δημοσίευμα για την υπόθεση ότι πρωταρχικός στόχος του διευθυντή της ομάδας, Φρεντ Βασέρ, είναι να “πείσει” τον Λεκλέρ να παραμείνει στο Μαρανέλο, καθώς “δεν στερείται προτάσεων” από άλλες ομάδες του σπορ.

Το ατύχημα του Μονεγάσκου στο γύρο σχηματισμού του τελευταίου GP Βραζιλίας, που προκλήθηκε από το ηλεκτρονικό κύκλωμα της SF-23 -το οποίο έκλεισε αιφνιδίως τον κινητήρα όταν διέγνωσε μια ένδειξη προβλήματος, με αποτέλεσμα ο 25χρονος να καταλήξει στη μπαριέρα- δεν έκανε και πολλά για να βοηθήσει τις προσπάθειες του Βασέρ στην υπόθεση του Λεκλέρ.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari SF-23 στο GP Βραζιλίας 2023 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE


Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι μετά και από το συμβάν αυτό ο Μονεγάσκος εξέφρασε στο στενό του κύκλο τις αμφιβολίες του αν όντως η Ferrari μπορεί να τον βοηθήσει να γίνει πρωταθλητής. Και ότι τα προβλήματα αξιοπιστίας του μονοθεσίου είναι πιο ανησυχητικά για εκείνον σε σχέση με την έλλειψη ταχύτητας της SF-23 σε σχέση με τη Red Bull.

Η Ferrari σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να εκκινήσει στους τελευταίους 4 αγώνες (ο Λεκλέρ στη Βραζιλία και ο Σάινθ στο Κατάρ) λόγω μηχανικών προβλημάτων, και στο Τέξας ο Μονεγάσκος έχασε τη δεύτερη θέση λόγω φθοράς του δαπέδου της SF-23. Όλες αυτές δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές ενδείξεις για τον Λεκλέρ.

Το συμβάν του Ιντερλάγκος ήρθε σε κακή στιγμή, σε μια περίοδο που φέρεται να ξεκίνησαν οι συνομιλίες των δύο πλευρών για την ανανέωση του συμβολαίου τους. Έτσι, συμπληρώνουν τα ιταλικά δημοσιεύματα, για να πειστεί ο Λεκλέρ να παραμείνει στο Μαρανέλο θα πρέπει ο Βασέρ να του παρέχει σαφείς αποδείξεις για τη μελλοντική βελτίωση και ανταγωνιστικότητα της Ferrari.

Αρνητική επίδραση στην όλη υπόθεση, πάντως, έχει και η κατακόρυφη άνοδος της McLaren μεσούσης της χρονιάς, μετά τη ριζική ανανέωση της MCL60 που παρουσίασε στο GP Αυστρίας τον Ιούλιο, που απέδειξε ότι μπορεί μια ομάδα να αλλάξει τις τύχες της ακόμα και μέσα στη διάρκεια της σεζόν.

Πίσω στο δημοσίευμα της Corriere della Sera, η ιταλική εφημερίδα επιβεβαιώνει ότι οι ανησυχίες αυτές του Λεκλέρ ίσως να τον οδηγήσουν στην έξοδο από το Μαρανέλο, καθώς και ότι ο Μονεγάσκος “δεν στερείται προτάσεων από άλλες ομάδες”.

Όπως αναφέρει το άρθρο, “ο Σαρλ θα έχει αποβάλλει το θυμό του αλλά όχι και τις αμφιβολίες του, που αποκάλυψε στον στενό του κύκλο, σχετικά με τις πιθανότητές του να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari στο εγγύς μέλλον. Ο Μονεγάσκος νιώθει έτοιμος να παλέψει για το πρωτάθλημα -όπως απέδειξε πέρσι στην αρχή της χρονιάς με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο- αλλά η εμπιστοσύνη του στο πρόγραμμα αναγέννησης υπό τον Φρεντ Βασέρ πρέπει να τροφοδοτηθεί με ακλόνητες ενδείξεις”. Και καταλήγει γράφοντας πως “δεν θα υπάρξει έλλειψη προτάσεων για το Μονεγάσκο, και η απώλειά του θα ήταν μία ακόμη ήττα” για τη Ferrari.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ