MOTORSPORTS

Ναζιστικός χαιρετισμός από έφηβο σε αγώνα Karting της FIA

Ο Αρτέμ Σεβεριούκιν στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting
Ο Αρτέμ Σεβεριούκιν στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting PRINTSCREEN

Η FIA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την αδιανόητη χειρονομία του Ρώσου οδηγού Αρτέμ Σεβεριούκιν στο βάθρο του αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting που έλαβε χώρα στην Πορτογαλία.

O Σεβεριούκιν, που αγωνίζεται με την ιταλική σημαία -έπειτα από την απαγόρευση της FIA στους Ρώσους οδηγούς να τρέχουν με τη σημαία της χώρας τους, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία- φαίνεται στα τηλεοπτικά πλάνα να απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, και έπειτα να γελά προκλητικά.

Η FIA έσπευσε να ανακοινώσει ότι ήδη διεξάγει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν: "Η Federation Internationale de l'Automobile επιβεβαιώνει ότι ξεκίνησε άμεση διερεύνηση της απαράδεκτης συμπεριφοράς του κ. Αρτέμ Σεβεριούκιν που έλαβε χώρα κατά την τελετή της απονομής της κατηγορίας ΟΚ στον 1ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting 2022 της FIA στο Kartodromo Internacional do Algarve της Πορτογαλίας. Η FIA να επικοινωνήσει σύντομα τα περαιτέρω βήματα που θα γίνουν για αυτήν την υπόθεση".

Εν τω μεταξύ, άμεση ήταν η αντίδραση και της ομάδας του Σεβεριούκιν. Η σουηδική Ward Racing καταδίκασε άμεσα την κίνηση του οδηγού, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι "ντρέπεται βαθύτατα", και ανακοίνωσε ότι θα λύσει το συμβόλαιό του.

Συγκεκριμένα, η ομάδα ανέφερε πως "οι πράξεις του Αρτέμ Σεβεριούκιν είναι απολύτως προσωπικές και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις και της αξίες της Ward Racing με κανέναν τρόπο. Αντιθέτως, η Ward Racing στέκεται στο πλάι της διεθνούς κοινότητας καταδικάζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και εκφράζει την υποστήριξή της στους ανθρώπους που υποφέρουν λόγω αυτής της απρόκλητης και φρικτής επίθεσης".

Τέλος, η ομάδα αναφέρει ότι οι πράξεις του Σεβεριούκιν επιδεικνύουν "ένα μανιφέστο αντιαθλητικής συμπεριφοράς, μια απαράδεκτη παραβίαση του ηθικού κώδικα του αθλητισμού. Σε αυτή τη βάση, η Ward Racing δεν βλέπει καμία πιθανότητα να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Αρτέμ Σεβεριούκιν και θα προχωρήσει στη λύση του αγωνιστικού του συμβολαίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ