FORMULA 1

Μπινότο: "Στόχος μας να είμαστε ανταγωνιστικοί, όχι το πρωτάθλημα"

Ο Ματία Μπινότο στο GP της Αυστραλίας
Ο Ματία Μπινότο στο GP της Αυστραλίας 2022 AP PHOTO/ASANKA BRENDON RATNAYAKE

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στο BBC, ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Ματία Μπινότο είπε ότι η κατάκτηση των πρωταθλημάτων της Formula 1 είναι ένας "στόχος άλλου επιπέδου" και ότι το πλάνο που είχε θέσει η Scuderia ήταν να γίνει ξανά ανταγωνιστική φέτος.

Τα λόγια του Μπατία Μπινότο έρχονται σε συνέχεια των δύο στρατηγικών λαθών που έκανε η Ferrari κατά τη διάρκεια του GP του Μονακό, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει η Scuderia μια σίγουρη νίκη, στην πιο ταιριαστή προς το μονοθέσιο F1-75 πίστα όλου του πρωταθλήματος.

Έτσι, ο Ιταλός είπε το προφανές: ότι ο πρωταθλητισμός χρειάζεται πολλά περισσότερα, και πολύ μεγαλύτερο βάθος, από απλώς ένα ανταγωνιστικό και ταχύ μονοθέσιο. Ο ισχυρός άνδρας της Scuderia, κατά συνέπεια, είπε μεν ότι στόχος της Scuderia είναι να γίνει πρωταθλήτρια, και μάλιστα να μείνει στην κορυφή για αρκετά χρόνια, όμως και ότι αυτό "θα χρειαστεί χρόνο".

Η Ferrari έθεσε το 2020 το στόχο να ξαναγίνει ανταγωνιστική, με την ευκαιρία των νέων κανονισμών, το 2022 - όπως είπε ο Μπινότο: "Θέσαμε ως στόχο να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί το 2022. Οπότε, σκοπός μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, όχι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Και θα είναι εντελώς λάθος να το αλλάξουμε, λέγοντας 'ας προσπαθήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα επειδή είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί.

Το να είσαι ανταγωνιστικός είναι ένα δεδομένο. Το να γίνεις πρωταθλητής είναι ένας άλλου επιπέδου στόχος. [Το λέω] για να αποφορτίσω λίγο την πίεση στην ομάδα, αλλά επίσης πιστεύω ότι θα είναι λάθος εκ μέρους της διοίκησης να αλλάξουμε στόχους απο εκείνους που τους θέσαμε", συμπλήρωσε ο Ιταλός.

Όμως, ξεκαθάρισε ότι φιλοδοξία όλων στο Μαρανέλο είναι να ξαναφέρουν τη Ferrari στην κορυφή του κόσμου: "Χωρίς αμφιβολία αυτό που προσπαθούμε είναι να ανοίξουμε έναν κύκλο, να γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές και μάλιστα όχι μόνο μία φορά - να προσπαθήσουμε να μείνουμε εκεί. Αλλά πιστεύω ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνο. Η εσωτερική μας νοοτροπία είναι ότι πρέπει ακόμη να βελτιωθούμε ως ομάδα για να είμαστε ικανοί να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα.

Δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουμε. Ίσως να το πετύχουμε όσο νωρίτερα γίνεται, αλλά έχουμε την συναίσθηση ότι χρειάζονται περισσότερα από το να έχεις απλά ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Η φιλοδοξία είναι εδώ. Κάθε άνθρωπος ανεξαιρέτως που δουλεύει για τη Ferrari έχει τη φιλοδοξία. Δεν νομίζω ότι πρέπει να τους το υπενθυμίζω.

Πιο σημαντικό είναι για εκείνους να αφοσιωθούν στη διαδικασία της συνεχούς βελτίωσης. Κάθε αγώνας είναι μια ευκαιρία για να παίρνουμε μαθήματα και να χτίζουμε για να καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Και είναι σημαντικό να μένουμε αφοσιωμένοι σε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν κοιτάζουμε τα αποτελέσματα", κατέληξε ο Ματία Μπινότο.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ