MOTOGP

MotoGP: O Μαρκ Μάρκεθ επιστρέφει στις πίστες τον Φεβρουάριο

Spain's Marc Marquez rides his Honda during the MotoGP practice qualifying session for Sunday's Emilia Romagna Motorcycle Grand Prix at the Misano circuit in Misano Adriatico, Italy, Saturday, Oct. 23, 2021. (AP Photo/Antonio Calanni)
O Marc Marquez στον αγώνα Emilia Romagna 2021 (MotoGP) AP

Η ομάδα της Repsol Honda ανακοίνωσε επίσημα πως οι δοκιμές εξέλιξης της RC213V στην πίστα του Sepang θα γίνουν από τον Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε το πράσινο φως για την επιστροφή του στις πίστες του MotoGP. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda Team θα οδηγήσει τη νέα Honda RC213V στις δοκιμές που θα διεξαχθούν στη Sepang στις 5 Φεβρουαρίου 2022.

Καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ο Μάρκεθ βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση για την αντιμετώπιση της διπλωπίας, με την οποία είχε διαγνωστεί ύστερα από πτώση τον περασμένο Οκτώβριο.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε σημαντική βελτίωση της κατάστασής του και η ιατρική του ομάδα θεωρεί ότι μπορεί πλέον να επιστρέψει στην πίστα. Ο Μάρκεθ επέστρεψε αρχικά στην πίστα του motocross, έπειτα δοκίμασε την RC213V-S στο Portimao της Πορτογαλίας και μια CBR600RR στην Αραγονία.

Την περασμένη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, ο αναβάτης της Honda υποβλήθηκε σε έναν ακόμα ιατρικό έλεγχο που επιβεβαίωσε ότι η θεραπεία ήταν επιτυχημένη και ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρίσκεται σε κατάλληλη κατάσταση για να οδηγήσει και πάλι στο MotoGP.

Ως εκ τούτου, ο Μάρκεθ θα ξεκινήσει για το 2022 στις πρώτες επίσημες δοκιμές εξέλιξης στην Sepang της Μαλαισίας πριν βρεθεί στη Mandalika της Ινδονησίας μια εβδομάδα μετά. Ο Ισπανός θα επιστρέψει στο MotoGP μετά από τρεισήμισι μήνες αποχής, από τον αγώνα Emilia Romagna GP τον οποίο κέρδισε μπροστά από τον ομόσταυλό του, Πολ Εσπαργκαρό.

TAGS MOTOGP HONDA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ