Μοντόγια υπέρ του DRS

Ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια μίλησε για τη χρήση του DRS στα μονοθέσια της Formula 1 και εξέφρασε την πεποίθηση του πως έχει βοηθήσει στην αύξηση του θεάματος.
Αρκετός λόγος έχει γίνει για τη χρήση του DRS στα μονοθέσια της Formula 1. Ένας από τους οδηγούς που του άρεσε πάντα να οδηγεί στα όρια είναι και ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια. Έτσι, ο Κολομβιανός κλήθηκε να μιλήσει στην εκπομπή “Racer’s Edge” και να καταθέσει την άποψή του.
Ο άλλωτε οδηγός των Williams και McLaren τάχθηκε ανοικτά υπέρ της χρήσης του DRS χρησιμοποιόντας μάλιστα μια έξυπνη παρομοίωση.
“Το DRS σίγουρα βοηθάει στην αύξηση του θεάματος καθώς πραγματοποιούνται πολλές προσπεράσεις. Όμως κατά την προσωπική μου άποψη, το προσπέρασμα, αποτελεί τέχνη. Με το DRS, είναι σαν να δίνεις… photoshop στον Picasso!
Παλαιότερα, έπρεπε να σκεφτείς καλά το πότε και πως θα ρισκάρεις για να προσπεράσεις, τώρα δεν έχουμε πραγματικές μάχες για θέσεις. Αν ένα μονοθέσιο είναι στην ευθεία αρκετά κοντά στο προπορευόμενο ώστε να έχει ο οδηγός δυνατότητα χρήσης του DRS, τότε περνά χωρίς πρόβλημα μέχρι την επόμενη στροφή” ήταν το σχόλιο που έκανε.