ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ

Λεμπ και Αλ-Ατίγια μαζί στη Dacia για το Ράλι Ντακάρ του 2025

DACIA MEDIA
DACIA MEDIA

Η Dacia έφτιαξε τη δική της “dream-team” για το Ράλι Ντακάρ του 2025, καθώς μετά τον Σεμπάστιαν Λεμπ υπέγραψε και τον πέντε φορές νικητή του αγώνα Νάσερ Αλ-Ατίγια για την ολομέτωπη “επίθεση” του ομίλου Renault στο σκληρότερο αγώνα του παγκόσμιου μότορσπορ.

Η ρουμανική εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο της Renault, θα μπει εργοστασιακά στο Ράλι Ντακάρ του 2025 με το πρωτότυπο που θα εξελίξει συμμετέχοντας σε επιλεγμένους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cross-Country το 2024.

Πριν την εξασφάλιση των υπηρεσιών του Νάσερ Αλ-Ατίγια, η Dacia είχε ήδη υπογράψει τον πιο επιτυχημένο οδηγό της ιστορίας του WRC, Σεμπάστιαν Λεμπ, που κυνηγά την πρώτη του νίκη σε αυτό το ράλι μεγάλων αποστάσεων. Στην ίδια εργοστασιακή ομάδα έχει υπογράψει και η Ισπανίδα οδηγός Κριστίνα Γκουτιέρεζ.

DACIA MEDIA
Οι Σεμπαστιάν Λεμπ, Νάσερ Αλ-Ατίγια και Κριστίνα Γκουτιέρεζ στην εργοστασιακή ομάδα της Dacia για το Ράλι Ντακάρ του 2025 DACIA MEDIA


Ο Αλ-Ατίγια, που κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Ντακάρ το 2011 (και πρόσθεσε άλλες τέσσερις νίκες το 2015, ‘19, ‘22 και ‘23) θα συμμετάσχει κανονικά στο επερχόμενο 46ο Ντακάρ του 2024 που ξεκινά στις 5 Ιανουαρίου και θα διεξαχθεί -και φέτος- αποκλειστικά στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας. Ο οδηγός από το Κατάρ και ο συνοδηγός του, Ματιέ Μπομέλ, θα βρίσκονται στα μπάκετ του Hunter T1+ της Prodrive για τα 7.891 χιλιόμετρα του αγώνα, εκ των οποίων τα 4.727 km είναι αγωνιστικά.

DACIA MEDIA
Σεμπαστιάν Λεμπ DACIA MEDIA

Με την εμπειρία του Αλ-Ατίγια, καθώς και του Λεμπ, η Dacia φιλοδοξεί ότι στη διάρκεια του 2024 θα εξελίξει το αγωνιστικό της πρωτότυπο Τ1+ αρκετά ικανοποιητικά για να θέσει το στόχο της στη νίκη του Ντακάρ του 2025. Άλλωστε, από τον αγώνα θα απουσιάζει πλέον η Audi, η οποία έκοψε όλα τα αγωνιστικά της προγράμματα για να αφιερώσει όλους τους πόρους της στη Formula 1.

DACIA MEDIA
Η Dacia μπαίνει εργοστασιακά στο Ράλι Ντακάρ το 2025 DACIA MEDIA


Ο Αλ-Ατίγια, που επιβεβαίωσε ότι θα εξελίσσει το πρωτότυπο της Dacia του χρόνου, είπε πως “είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος της Dacia, πιστεύω πως θα είναι μια πολύ καλή ομάδα, και ισχυρή, και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε από την πρώτη χρονιά.

Είναι μια dream team. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Σεμπαστιάν και την Κριστίνα και έχω καλές σχέσεις και με τους δύο. Είμαστε αληθινά δυνατοί και στόχος μας είναι να κερδίσουμε με αυτή την υπέροχη φίρμα, τη Dacia”, κατέληξε ο πρωταθλητής από το Κατάρ.

TAGS ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ DACIA ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΜΠ ΝΑΣΕΡ ΑΛ-ΑΤΙΓΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ